Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 september 2011

Bokmässan 2011, Dag 1 Jan Guillou och andra författarkolleger 22 september

Här ser du den färdigbyggda montern, där jag och personalen: Jenny, Linda och Roxana, väntar på att de första besökarna ska anlända till vår monter B09:20

Dagen började med frukostmingel i vår monter där vi bjöd på lite ost och tilltugg med cider och vatten. Här är det ägaren till Opals förlag, Bengt Christell, och jag som har en trevlig pratstund tillsammans. Bengt Christell är jättetrevlig. Jag uppskattar mycket att få träffa honom och höra  honom berätta. Idag talade vi om Cornelia Funke som kommit ut med nya böcker på Opal förlag.

Besökarna anlände tidigt till vår monter. Det var ovanligt mycket folk på hela bokmässan för att vara en torsdag, då bokmässan är öppen endast för branschfolk.

Det blev många böcker att signera...

...och många trevliga pratstunder med läsarna...

Här är det Roxana som talar med besökarna och berättar om mina böcker.

Författarkollegan Lars Magnar, Vikingaexperten, kom på snabbvisit innan han fortsatte vidare till Bryssel för att föreläsa om runskrift.

Ibland fick jag möjlighet att resa mig från signeringsbordet och tala om mina böcker med de intressserade besökarna.

Sedan var det dags för lite mingel igen, när författarkollegan Elisabeth Goldstein från Finland kom på besök. Det var tre år sedan vi senast sågs i Oravais i Finland. Men det kändes som om det hade varit förra veckan vi sågs sist.

Snart var det dags att sätta mig vid signeringsbordet igen för att signera böcker.

Här har vi en snygg kille i sin nyinköpta Theo/Ramona-t-shirt...

Sedan var det kändisbesök, från postkodlotteriet...

Roxana är i farten igen, Linda bakom kameran och Jenny vid kassaapparaten.

Vi hade även besök av författaren Inger Sandbergs barnbarn, som tycker mycket om mina böcker och ska gå i farföräldrarnas fotspår genom att bli författare.

Författarkollegorna Lars Ramble och Sölve Dahlgren kom på besök, och det var svårt att motstå att bli fotograferad med två så snygga gentlemän!

Dagen avslutades med mingel i många montrar och jag, Jenny, Linda och Roxana gick runt till så många som möjligt. Jag för att träffa kollegor och de för att se så många kändisar som möjligt. Här stöter vi på Jan Guillou och passade på att hälsa och ta ett foto tillsammans.

Försökte blogga på bokmässan, men det var helt hopplöst att komma ut på nätet och när jag väl kom till stället där jag bor under mässan, hade jag ingen täckning på min dator. Efter mycket letande fick jag till slut låna en dator för att kunna rapportera om dagens bokmässa för dig.

Imorgon blir en lång dag, då kommer först fackfolket och därefter kommer allmänheten 14.00. Vi börjar 8.00 och håller på till 19.00. En lång dag med andra ord. Men blir morgondagen lika händelserik och positiv som dagen, så kommer jag att vara pigg och glad och fylld av energi och orka skriva ytterligare ett blogginlägg, förmodligen även då på lånad dator, men nu vet jag i alla fall var jag ska hitta en!

Godnatt! Nu ska jag förbereda inför morgondagen och tänka tillbaka på en intensiv och mycket händelserik dag, som jag endast kunnat berätta en bråkdel av här på bloggen. Om du besöker bokmässan i Göteborg, kika in till mig i monter B09:20. Det skulle vara jättekul! Välkommen!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se