Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 19 september 2011

Här är han...

Så här ser han ut, mannen som skrev de underbara orden till mig förra veckan. I lördags hade han tagit sig tid att köra ända till Kristianstad för att för första gången träffa mig, när jag var där och signerade på Bokia. Det var jättekul att träffa honom. Om du inte har läst orden han skrev till mig så löd dem så här:

"Jag skulle vilja tacka för den senaste veckans litterära upplevelse. Jag råkade nämligen snubbla över ert namn på nätet i kombination med uttrycket "historiska ungdomsböcker." Och med tanke på att jag varit intresserad av historia ända sedan skolåldern så tänkte jag att jag kan väl ta en paus från det jag håller på att läsa just nu och låna nån bok på biblioteket och testa.
Jo, det gick ju bra. Sedan i måndags har jag läst 8 av era böcker och lär väl inte sluta förrän jag läst allt de har på biblioteket. De var, minst sagt, mycket mycket uppskattade.
Det kan knappt bli bättre än så här. Så fortsätt skriva om Theo och Ramona. Jag kanske inte riktigt tillhör den genomsnittliga gruppen läsare men jag kommer med glädje att fortsätta läsa om deras äventyr i historien."


Visst var det fina ord? Tänk att jag trodde han var pensionär, eftersom han hade läst åtta böcker på fem dagar, men han är långt ifrån pensionär. Han blev bara totalt uppslukad av mina böcker! Jättekul!

Ja, det var inte bara honom jag träffade utan det kom flera fans och även nya läsare.

Det är alltid lika trevligt att träffa läsare, fans och facebookvänner. Det muntrar upp signeringarna och gör det till en festlig sammankomst.

Efter en mycket trevlig signering hos Bokia i Kristianstad åkte jag vidare till ett födelsedagskalas för två "barn"...

Först bjöds det på jättegod mat och därefter bullades det upp rejält. Eftersom båda barnen hade sin favorittårta blev det två olika tårtor och olika kakor. Det var som ett kalas i min barndom, för då fanns det alltid minst sju sorters hembakta kakor.

Ja, det fanns sannerligen mycket gott att äta. Dessutom fortsatte den trevliga dagen och blev även en mycket trevlig eftermiddag/kväll i glada vänners sällskap.

Nu går allt i Bokmässans tecken. Söndagen ägnades helt åt bokmässeförberedelser och idag packar jag kläderna.

Imorgon, tisdag,  bär det iväg till Göteborg och bokmässan. Blom/Hundvakterna kommer om en stund för att installera sig här och ha en minisemester tillsammans med alla mina blommor och hundar, medan jag är i Göteborg. Det är skönt att ha någon som tar hand om hus och hem medan jag är iväg!

Resten av veckans blogginlägg kommer att domineras av Bokmässan, jag kommer att filma och foto, för att lägga ut här på bloggen, så att du som inte har möjlighet att besöka mässan ändå ska få en liten känsla av att ha varit där! Och du som tänker komma till Bokmässan i Göteborg glömmer väl inte att hälsa på mig i monter B09:20!

Vi ses!

Kramisar Kim

VINNARNA AV BILJETTER TILL BOKMÄSSAN HITTAR DU HÄR!

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se