Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 23 september 2011

Bokmässan 2011, Dag 2 Magnus Uggla, Lennart Hellsing, Katarina von Bredow, Eva Swedenmark och många fler, 23 september

 
Idag fungerar uppkopplingen på bokmässan och jag sitter nu i min monter och bloggar. Signalen har ljudit, mässan har stängt, besökarna börjar dra sig mot utgången, utställarna börjar packa ihop, i en del montrar minglas det, vinglasen klirrar och doften av mat böljar genom gången.

Det har varit en intensiv dag som inleddes med att min vän och författarkollega Katarina von Bredow besökte montern och vi bytte böcker med varandra.

Strax därpå kom vännen och författarkollegan Eva Swedenmark och vi fick en liten pratstund innan det var dags för Eva att skynda iväg och för mig väntade signering av böcker.

Dagen inleddes intensivt med många besökare. Här visar jag stolt upp mina nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Som vanligt var det full fart på Linda, Jenny och Roxana (som är här på bild), som sålde böcker för fullt...

...medan jag signerade till glada läsare.

Besökarna kom i stötar hela tiden, ibland var det fullt upp och sedan blev det en liten lugn stund. Här är det fullt ös i montern och Jenny står vid vår gamla kassaapparat från 1800-talet och tar betalt.

Min käre lillebror Olle kom på besök med sin dotter Linda, min guddotter. Det var trevligt att ha dem i montern! Här skämtar jag om att han är liten...

Lennart Hellsing passerade förbi många gånger i sin färgstarka kostym. Det går aldrig att ta miste på vem han är, eftersom han alltid har klara starka färger på kostymerna. Underbart!

Det är alltid lika roligt att prata böcker...

Ibland slank mina medarbetare iväg och tog foton på de kändisar de kände igen, här är det Magnus Uggla som sände direkt i radio. Vilket hördes med jämna mellanrum, när applåderna rungade genom hallen.

Här är en vy över bokmässan, du ser hur mycket folk det är i gångarna!

Även idag fick vi besök av Inger Sandberg med barnbarnet Cornelia, blivande författare. Idag fick vi tid att prata lite längre.

Min vän och författarkollega Riitta Jacobsson kom och hälsade på. Hon och jag var samtidigt på B. Wahlströms förlag och har varit på Bokmässa tillsammans för Wahlströms förlag. Då hade vi jättekul och vi hade en hel del att prata om idag!

Ibland blev det kö, när personalen i montern var flitiga och berättade om böckerna. Ibland behövde de inte berätta så mycket om böckerna eftersom fansen kom rusande direkt portarna öppnades för allmänheten och stod i kö för att köpa böckerna innan de tog slut.

Här är foldrarna som varje bokköpare får med sig hem. Här kan de se alla böckerna i serien och läsa lite om vad de handlar om. Perfekt för mor- och farföräldrar att pricka för vad de har köpt till sina barnbarn.

Nu börjar det bli allt mindre folk i gångarna. Roxana och Jan har packat ihop i montern och det är dags att åka iväg till vårt boende och få i oss lite mat, innan vi slänger oss i våra sängar för att vila ut inför morgondagen, som brukar vara den mest intensiva av alla bokmässans dagar.

Måste berätta att jag har fått väldigt många besök från bloggföljare, och även några av de som vann biljetter till bokmässan här på min blogg. Jättekul att ni kom hit och presenterade er. Hoppas få möta fler av er imorgon!

Nu stänger jag ned och skriver mer imorgon!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se