Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 januari 2016

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri


Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Världen är full av underbara böcker, det här är inte en av dem. Därför lyssnade jag inte klart boken. Jag tyckte inte om språket, jag tyckte helt enkelt inte om bokens uppbyggnad. Det här är en augustnominerad bok och det förvånar mig, eller inget förvånar mig egentligen längre. Jag begriper mig helt enkelt inte på syftet med boken. Kanske hade det framkommit i slutet av boken, men jag har så många bra böcker som väntar på att bli lästa, jag väljer hellre dem.

Baksidestext till boken:
”Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?
Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.

Det här är en bok jag inte rekommenderar dig att läsa. Eller varför inte, vi har ju alla olika smak, du kanske tycker om den.Den får två stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 8 januari 2016

Boktips Paradisträdet av Elly Griffiths


Paradisträdet av Elly Griffiths

Det här är en kort julnovell, där vi får möta arkeologen Ruth Galloway som brukar lösa mordgåtor utifrån benrester. Normalt firar hon inte jul, men nu när hennes dotter Kate har blivit ett år är det dags att införa jultraditioner.

Det är en kort novell och jag väntar på att boken ska gripa tag, att något spännande ska hända. Som vanligt är boken berikande. Här får jag lära mig en hel del om julgranar/paradisträd, men den där riktiga Ruth-Galloway-känslan vill aldrig riktigt infinna sig. Förmodligen för att boken är alltför kort. Jag vill ha mer!


Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Du hittar den på Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 7 januari 2016

Skrivutmaning 2016 Utmana dig själv

Skrivutmaning 2016
Anna Hellqvist skickade mig en skrivutmaning, med kommentaren "Kim M Kimselius till exempel lär väl inte ha så stora problem att få till det *hi hi*".

Utmaningen går till så att du ska skriva varje dag i 100 dagar. Det finns en grupp du kan gå med i för att peppas, där du kan berätta om ditt skrivande och berätta hur det går för dig, dag för dag. Här berättar Anna mer om hur det går till:

Utmana dig själv att skriva under 100 dagar med start den 10 januari!

Allt räknas!  Kravet är att skriva, inte ett visst antal tecken eller en viss tid. Det viktigaste är att du skriver något även om det bara är lite flödesskrivande, dikter eller citat. Vill du skriva på ett manus gör du det eller om du vill kombinera alltihop. Du behöver inte precisera vad utan låt det komma som det kommer. Att du rapporterar blir liksom en peppning till både sig själv och andra, även om du inte lyckats skriv något.

Rapportera varje dag!

Berätta OM du har skrivit, gärna hur det kändes och, om du vill, vad men håll det någorlunda kort (andra ska orka läsa). Rapporterar gör du via mejladressen 100dagar@googlegroups.com eller klickar på den länken till forumet som du får i mejlet från mig när du anmält dig. Det är även på mejlen, i forumet på google eller här på webben som du kan läsa alla andra deltagares rapporter. Du väljer själv hur du vill ha det och det går alltid att ändra dig om du inte vill ha mejlen eller om du vill ha dem. Säg bara till!

OBS! Det är bara den som är medlem i gruppen som kan använda mejladressen. Därför är det viktigt att du använder samma mejladress som den du anmälde dig med. För att bli medlem mejlar du antingen till mig på 100@annahellqvist.com eller fyll i formuläret här.Låter det som något du vill ta del av? Gå isåfall in på Anna Hellqvist blogg och registrera dig.

Jag är med i utmaningen, är du?

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 6 januari 2016

Du anar inte hur mycket dina ord betyder


Gör en författare glad
Som författare lever man för det mesta ett ensamt liv. Man sitter i sitt rum och skriver, funderar ut intriger och spännande händelser. Man har inga arbetskamrater att vända sig till för att ställa en fråga, för att ta en fikapaus med. Kort sagt, man har ingen att prata med.

Det är där du kommer in. Dina ord betyder oerhört mycket när du skriver till en författare och berättar vad du tycker om boken du har läst. Dina rader får inspirationen att flöda. Ryggen blir rakare och självkänslan större.

Många tror inte att man kan skriva till en författare, många vågar inte. Nästa gång du har läst en riktigt bra bok, tycker jag du ska berätta det för den som har skrivit boken. Författaren kommer att bli jätteglad.

De flesta författare svarar på alla mejl och brev som kommer. En sak som författare inte har tid med är att läsa alla manus som skickas till dem. Det är bättre att du skickar ditt manus till en lektör, eller varför inte till ett förlag?

Några ord jag fick motta när jag startade datorn var: "Älskar denna berättelse och ditt grymma sätt att skriva på".

Mer behövs inte för att göra mig glad och kasta mig över berättelsen för att skriva klart Mördande foto.

Dina ord är som syre för en författares verk. Positiva ord får fingrarna att rusa fram över tangenterna, eftersom man som författare vill tillfredsställa läsarens önskan om en ny bok. Dessutom kommer orden av sig själv efter beröm, så är det bara.

Gör någon författare glad, skriv och berätta vad du tycker om boken du just läst, eller håller på och läser.

Mördande foto
Mördande foto började som en Wattpadberättelse och skulle bara bli en kort novell, men den växte allteftersom beröm strömmade in. I början kändes det lite konstigt att skriva för att lägga ut berättelsen på nätet, det var inte många som läste och kommenterade, men med tiden blev det alltfler röster som kom med uppmuntrande ord, här kan du läsa några av dem:

"Älskar din bok såååå mycket! Så bra!" Isabell Sundberg

"Det här är inte bara bra, det är sjukt bra! Och jag får verkligen en helt annan förståelse för hur mycket "makt" som ligger på sociala medier och Internet som jag inte alls tänkt på innan.
Betyg fem av fem. Så otroligt spännande ska det bli att fortsätta läsa!" Wattpad/ChristofervanWoensel

"Älskade Kim, vad du skriver bra! Trollbinder från första ordet till sista, längtar så tills nästa kapitel kommer!" Wattpad/mittenskittens464

"JAG ÄR HELT FAST! KAN INTE VÄNTA TILL NÄSTA KAPITEL. ÅÅÅH! DETTA ÄR NÅGOT AV DET BÄSTA JAG LÄST!!!!!" Wattpad/elsasiiiis

"Men Gud! Så bra du skriver! Älskar din bok och hur du skriver!" Wattpad/laddarbrist

"Helt underbart skrivit! Sjukt spännande! Längtar redan till fortsättningen. Fortsätt med det du gör, för det gör du bra! Det finns inte ord för hur bra detta är!! :)" Wattpad/DhevaNB

"Gud vad bra din bok är. Jag brukar inte läsa deckare, men din bok går inte att undvika att läsa." Wattpad/SusanneJohansson98

"Alltså Kim, är du en författare eller en super mega författare?Jag tror en super mega författare för att boken... Alltså den äger bara! Spänningen bubblar i magen samtidigt som man läser! ^^ Jag är bara 11 år men jag älskar att skriva, det är mitt liv!" Wattpad/Laddarbrist

"Sååååå bra!!!!! Jag kan inte förstå hur du kan skriva så bra!!! (Eller jo, egentligen är det ju ganska logiskt, du är ju proffsförfattare.) Du bygger upp mystiken på ett jättebra sätt och man vill bara veta mer! Jag tycker det är underbart att du finns på Wattpad!!!!! Jjag älskar dina böcker! Du är så sjukt duktig och jag skulle kunna läsa dem om och om igen" Wattpad/lillaalice

"Jag ÄÄÄLLLLLSSSSKKKAAAARRR din bok Kim!!!!!!!!!! Herre gud vad bra bok!" Wattpad/IssaBookGirl

"Omg den är perfekt!! Jag älskar den!! " Wattpad/ShadiaSalem1

Sådana uppmuntrande, berömmande ord är bränsle för en författare och ger energikick och skrivglädje. Nu har berättelsen, Mördande foto, lästs av 14.200 och det tickar hela tiden på uppåt. Helt underbart!

Mördande foto har vuxit och blivit en hel roman. Jag skriver just nu på de sista kapitlen i boken där allt ska få sin förklaring och upplösning. I vår kommer berättelsen ut som pappersbok. Det känns faktiskt märkligt, en bonusbok i utgivningen och allt tack vare dina ord som lyft mig och fått mig att skriva vidare.

Tack för att du finns!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 5 januari 2016

Ordlista för vetgiriga författare


Lennart Guldbrandsson har många intressanta blogginlägg som berör skrivprocessen. Nu har han gjort en ordlista för författare. Jag är djupt imponerad av allt arbete han har lagt ned på den här ordlistan. Läs och lär.

Ordlista för författare

Ibland är det svårt att tyda alla de där underliga termerna som författare, förlag, läsare eller recensenter svänger sig med. Här har jag samlat över hundrafemtio sådana termer, så att du också kan vara med i samtalet. Listan fylls på successivt.

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Å | Ä | Ö

A

A-formaten serie pappersstorlekar som är fastställd norm i hela världen (utom USA), och vars vanligaste format dessutom är standard i alla ordbehandlare (utom i USA), och som just därför inte brukar användas som bokformat (inte ens i USA). Undantaget är billigare utgivning som ibland använder A5-format (d.v.s. vikta A4-sidor).

Abstract – namnet till trots, en konkret sammanfattning av problemformulering, metod och slutsats i början av en akademisk text. En spännande abstract gör att fler läser texten. En del är roliga.

Abstrakt – en sån här.

AbiWord det absolut bästa och enda tänkbara verktyget för att skriva bra texter.

Absurdism – ett sätt att normalisera galenskap. Giraff!

Adaption – även adaptation. En bearbetning av en äldre text som få vill läsa till en ny text (ofta i ett nytt medium) som de som gillar originalet inte kommer att gilla, och de som inte känner till originalet har svårt att se de påhittigaste bitarna i.

Aforism – den kortaste sortens novell.

Kika in på Lennarts blogg ElementX för att läsa resterande bokstäver i alfabetet. Intressant och upplysande läsning.


Kramisar Kim

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 4 januari 2016

43 stycken skrivtävlingar

43 skrivtävlingar
Nu har skrivåret 2016 börjat och det inleder jag med att tipsa om massor av skrivtävlingar, på engelska. Det är Almond Press som har sammanställt en lista. Tänk på att alla inte är gratis, en del kräver avgift. Klicka in på länken till respektive tävling för att läsa mer.


Information from Almond Press
We would like to share with you our curated list of writing competitions scheduled for 2016. Included are details aabout max word count, associated fees, submission deadlines, and direct linkts to each event.

We try to keep this list as up-to-date as possible. If you'd like to add a writing competition or if you have any suggestions on how we can improve this directory please feel free to contact us using our writing competition submission form. You can also reach us via email or on social media. 

CompetitionCountryClosing DateMax WordsEntry
Fee
Top Prize
Science Fiction Writing ContestInternationalJanuary 15th750Free€50
Climate Fiction Short Story ContestInternationalJanuary 15th750Free$1000
10th Annual Short Story ChallengeInternationalJanuary 21st5,000$45$2,000
$750
$500
Science Fiction and the Medical Humanities Writing CompetitionInternationalJanuary 31st3,000Free£300
Newcastle Short Story AwardInternationalJanuary 31st2,000£151st $2000
2nd $1000
3rd £500
Stringybark Short Story AwardInternationalJanuary 31st1,500$9.95$400
books
publication
Chicago Tribune
Nelson Algren Literary Awards
United StatesJanuary 31st8,000Free$3,500
Caine Prize for African WritingInternationalJanuary 31st10,000Free£10,000
Caine Prize for African WritingInternationalJanuary 31st10,000Free£10,000
The American Shorter Fiction ContestInternationalFebruary 1st1,000$17$1000
Publication
Plymouth Writers Group
2016 Writing Competition
InternationalFebruary 1st2,000£5£250
Artificium Short Story CompetitionInternationalFebruary 5th8,000£6£300
Artificium 'IN BRIEF' CompetitionInternationalFebruary 5th1,000£6£150
Doolin Writers Competition InternationalFebruary 5th3,000€10€1000
Publication
Writers’ & Artists’ Yearbook
Short Story Competition
InternationalFebruary 7th2,000Free?£500
Dragon Knight Chronicles
Short Story Competiton
InternationalFebruary 14th?Free$20
Bath Flash Fiction Award InternationalFebruary 15th300£91st £1000
2nd £300
3rd £100
Book the Break
Short Story Competition
InternationalFebruary 15th2,000FreeFour day holiday in Provence
Exeter Writers
Short Story Competition
InternationalFebruary 28th3,000£6£500
Reader’s Digest
100-word story competition
InternationalFebruary 28th100Free£2000
£200
£200

Psychopomp Magazine
Short Fiction Contest
USAFebruary 28th6,000$15$500
Publication
Margery Allingham
Short Story Competition
InternationalMarch 1st3,500£15£1,000
The Nelligan Prize for Short FictionInternationalMarch 14th12,500$15$2,000
"Imagination Begins with You"
High School Writing Contest
USAMarch 15th1,000Free$250

The British theatre Challenge
UKMarch 30th10-30 min
plays
£16£250
Nivalis Short Story ContestInternationalMarch 31st7,000$101st $250
2nd $150
3rd $100
Short Fiction PrizeInternationalMarch 31st6,000£7£500
The Bath Novel AwardInternationalApril 10th5,000£22£2000
The Bath Short Story AwardInternationalApril 25th2,200£81st £1000
2nd £200
3rd £100
Bristol Short Story PrizeInternationalApril 30th4,000£81st £1000
2nd £700
3rd £400
Int'l Short Story Conference Competition InternationalApril 30th3,000$151st $1000
2nd $500
3rd $500
Tom Howard/John H. Reid
Fiction & Essay Contest
InternationalApril 30th6,000$18$1,500
The Exeter Story Prize InternationalApril 30th10,000£10£500 + trophy
Trio AwardUSApril 30th48-70
pages of poetry
$25$1,000
Publication
Conium Review
Innovative Short Fiction Contest
InternationalMay 1st7,500$15$500
David Nathan Meyerson
Prize for Fiction
InternationalMay 1st8,000$25$1000
HG Wells
Short Story Competition
(writers 21 and under)
InternationalJuly 17th5,000£10Various prizes
2016 To Hull & Back Competition InternationalJuly 31st4,000£7£1,000
£150
£75
Manchester Writing Competition 2016 InternationalSeptember 23rd2,500£17.50£10,000
WOW! Award InternationalOctober 31st3,000€151st €750
2nd €150
3rd €30
Publication
Mona Schreiber Prize
Humorous Fiction and Nonfiction
USADecember 1st750$5$500
99 WordsInternationalMonthly99FreeStory published
Ad Hoc FictionInternationalWeekly150PublicationStory publishedLycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 3 januari 2016

Boktips Hotet mot din hjärna av David Perlmutter Sockerberoende


Hotet mot din hjärna av David Perlmutter

Det här är en bok som har tagit lång tid att läsa. Inte på grund av att den är dålig, utan för att den innehåller så mycket faktatermer och intressanta tankar att jag har varit tvungen att lägga ifrån mig boken och begrunda orden emellanåt.

Under 2015 läste jag många böcker om sockerberoende och hur socker påverkar vår kropp. Det här är ännu en sådan bok. Men den här går in på hur sockret påverkar vår hjärna.

En intressant sak som tas upp i boken är hur ADHD-barn "behandlas" med socker- och glutenfri kost och blir bra. Något många borde ta till sig. Socker triggar igång så mycket och vi är inte gjorda att äta socker i det överflöd många nu sätter i sig.

Med facit efter alla dessa böcker om sockrets påverkan på kroppen ska jag ha ett sockerfritt år. Kanske kommer jag att utesluta socker för resten av livet. Men en sak är i alla fall säker, jag kommer att dra ner betydligt på socker antingen jag inte lyckas hålla löften om ett sockerfritt år eller inte.

Häng med mig från start och peppa mig, är vi fler blir det lättare.

Läs gärna den här boken och Ett sötare blod av Ann Fernholm., Matrevolutionen ät dig frisk av Andreas Eenfeldt, Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh, så kanske du blir lika peppad som jag av att låta bli socker framöver.

Hotet mot din hjärna av David Perlmutter innehåller inte bara fakta, utan även en fyra veckors livsstilsplan, som snabbt bidrar till ökat välbefinnande och minskar risken för långsiktiga hjärnskador.

Jag tror att socker är boven till många sjukdomar, nu tänker jag testa och se om jag kommer att få ett friskare liv när jag utesluter sockret ur kosten.

Läs boken och begrunda det som står där. Rekommenderar den varmt till alla som vill leva ett sunt och rikt liv.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.