Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 december 2018

Familjen i huset bredvid av Sally Hepworth

Familjen i huset bredvid av Sally Hepworth

Det här var en förunderlig bok där jag trodde mig ha listat ut vad som hade hänt, men tänk så fel jag hade. Bra gjort av författaren att föra läsaren bakom ljuset på det här sättet.

Boken var svår att lägga ifrån sig, speciellt som den skiftade huvudperson lite då och då. På så sätt fick jag följa händelserna ur flera personers ögon. Fler än vad jag hade förväntat mig, något som gjorde berättelsen till en otroligt spännande bok. Kvinnoporträtten är starka och väcker medkänsla, även om sympatin skiftar allteftersom jag får möta nya huvudpersoner i berättelsen.

En riktigt bra bok att lägga under julgranen, eller att läsa själv för att vila sig från alla julförberedelser. Läs den!


Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomlingen.

Men Ange, Fran och Essie har också sina egna hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varenda aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne. När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemligheterna sippra ut, och de kommer snart att upptäcka att när man granskar något alltför noga, ser man saker man kanske inte ville se ...

Familjen i huset bredvid är en bladvändare som passar perfekt för fans av Liane Moriartys böcker. Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härfredag 7 december 2018

En bra vecka med många fina ord

En bra vecka med många fina ord

Efter förra veckans dystra besked om att Tudor hade en tumör i lungan trodde jag att jag aldrig mer skulle le. Men Tudor är fortfarande hos oss, orden har kommit tillbaka och det är full fart som vanligt här hos oss.

Det som gjort den här veckan lättare är alla fina ord om mig och mina böcker som jag har fått. I söndags fick jag de här orden om Tsunamikatastrofen i Lissabon: Fängslande från första sidan.

"Så bra och fängslande från första till sista sidan! Äventyr och Romantik i verklighetsbaserad miljö. Ett av Theos och Ramonas absolut bästa äventyr!"
Lotta Sandström

I måndags hade jag ett skrivprocessinlägg som handlade om hur man skulle komma igång och skriva efter ett uppehåll: Ett tomt blad.

Beroende på hur du avslutade fredagens skrivande (eller lördag/söndagens) har du olika svårigheter att fylla ditt tomma blad.
Gör du som jag:
Börjar skriva på nästa kapitel?
Skriver stolpar till vad jag ska börja med nästa gång?
Avslutar inte sista meningen?


På tisdagen fick jag åter fina ord om Tsunhamikatastrofen i Lissabon: Man kan inte sluta läsa.

"Kim har med denna bok överträffat läsning 😊. Det är spänning från första till sista sidan och man kan inte sluta läsa! Äventyr och Romantik och underbar vänskap i en verklighetsbaserad miljö! Theo och Ramona är båda så härliga karaktärer och man önskar nästan att de fanns i verkligheten! Läs denna!" LillaLotta

Två sådana fina recensioner på samma vecka, det kändes underbart.

Onsdag morgon var det dags för ett nytt inlägg om Skrivprocessen. Tanken var att peppa er att förstå att det är fullt möjligt att på kort tid göra en bok och ge bort i julklapp: Varför inte ge bort din berättelse som julklapp?

"Om du anlitar Lasertryck går det snabbt och du hinner få hem boken/böckerna innan jul. Klicka på länken för att se priser, leveranstider och alla andra roliga produkter du kan göra där. Vi har tryckt några böcker hos Lasertryck och är mycket nöjda med resultatet."


Hoppas det är någon som passar på att göra det, för jag vet hur mycket mina föräldrar uppskattade mina hemmagjorda presenter. Även sedan jag blivit vuxen.

Igår, torsdag, kom en oväntad artikel som gjorde mig superglad, så fina ord om mig och mitt författarskap. Det var tidningen Affärskoll som hade intervjuat mig för många månader sedan. Nu fanns artikeln där: Fin artikel i tidningen Affärskoll om Kim M Kimselius.

"Idag betraktas Kim av många som en ikon inom egenutgivningsbranschen. Men omdömet hon är mest stolt över är ”Blekinges Astrid Lindgren”. Ett uttryck som fanns med i en recension av hennes första bok och som har hängt med sedan dess."

Klicka gärna in på länken ovan för att läsa hela artikeln, om du inte redan har gjort det. 

Imorgon, lördag, tipsar jag om boken Familjen i huset bredvid. Missa inte att läsa den recensionen.

Mitt i alla dessa trevliga omdömen och blogginlägg  har jag skrivit på tre böcker och arbetat med tre andra: Historiens vingslag runt Färgargården, Snapphaneresan och Faraos förbannelse är de som jag har arbetat med i InDesign. Den förstnämnda boken är fjärde boken i Färgargårdsserien och utkommer till våren, de andra två är nytryck av populära böcker som bara säljer och säljer.

De böcker jag har skrivit på är "Ett hemligt projekt", Pirater och vulkanutbrott på Island (utkommer 2019) och Staden på andra sidan Pyramiden. Tanken var att Pyramiden skulle ha kommit ut i december, men hösten har varit turbulent och jag har varit mycket sjuk, så det har blivit förseningar. Hoppas hinna ta igen det under alla helgerna.

Vet du, jag har hållit på med Pyramiden under flera år nu. Det har varit en bok som fått stå åt sidan för andra projekt, framförallt Theo och Ramonaböckerna, men även Tre Hattarböckerna och Färgargårdsböckerna. Jag vet att många väntar på Pyramiden och att de nog är lite besvikna för att det har tagit så lång tid. Men betänk då att Georg R.R. Martin också har tagit många år på sig att skriva nästa del på Sagan om Is och eld, som har blivit tv-serien Game of Thrones. Alla väntar på fortsättningen, även jag.

Ja, det var lite av vad jag har sysslat med den här veckan, förutom att jag har njutit av solen, värmen, hundarna och maken sällskap.

Önskar dig en härlig fredag och en underbar helg!

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
 

torsdag 6 december 2018

Finn artikel i tidningen Affärskoll om Kim M Kimselius

Finn artikel i tidningen Affärskoll om Kim M Kimselius
Åh, vilken fin artikel de har skrivit om mig i tidningen Affärskoll. Klicka på länken för att läsa allt. Nedan får du ett litet utdrag ur artikeln, skriven av Hans Hedenmalm på Attentum Kommunikation.

Så gör du din hobby till ditt yrke

 
Hon skrev sin första bok när hon var åtta och bestämde sig redan då att det var författare hon skulle bli. Men det skulle ta 35 år innan drömmen blev verklighet. Sedan dess har Kim M Kimselius skrivit 50 böcker och idag fungerar hon dessutom som mentor för andra som vill förverkliga sina författardrömmar.


Idag vet Kim vad som är viktigt att tänka på för den som har kreativa ambitioner och rent av vill kunna leva på dem. Tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson har hon också skrivit en bok på temat.
– Framförallt handlar det om att våga tro på sig själv. Men det rådet är kanske det allra svåraste att leva efter, säger hon.

Blekinges Astrid Lindgren

Idag betraktas Kim av många som en ikon inom egenutgivningsbranschen. Men omdömet hon är mest stolt över är ”Blekinges Astrid Lindgren”. Ett uttryck som fanns med i en recension av hennes första bok och som har hängt med sedan dess.
– Jag är stolt över att bara nämnas i samma mening som Astrid Lindgren. Och jag är faktiskt stolt över vad jag har lyckas åstadkomma av min kärlek till skrivandet så här långt. Men det hade aldrig varit möjligt utan alla mina fantastiskt hängivna läsare. De ger mig så otroligt mycket kärlek och energi.

Som sagt, det här är bara ett litet utdrag ur den långa artikeln som avslutas med sju tips och råd om hur du ska lyckas förvandla din hobby till ditt yrke. Gå in på Affärskoll för att läsa och ta del av tipsen.

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

onsdag 5 december 2018

Varför inte ge bort din berättelse som julklapp?

Varför inte ge bort din berättelse som julklapp?

Jag har alltid försökt ge personliga julklappar eller presenter, både som barn och vuxen.

En gång gjorde jag en modellerafigur av min pappa och hans hund. Han blev jätteglad och hade den stående i bokhyllan i många, många år, tills solen hade värmt den alldeles för många gånger och den hade börjat krokna av ålder.

En present som uppskattades mycket av min mor var när jag hade illustrerat "Jag ska måla hela världen lilla mamma" och sjöng den för henne på hennes födelsedag. Jag var runt 30, minns att huset var fullt av folk, att jag var sjuk och hade gått ned från övervåningen, iklädd pyjamas och stod där framför alla och framförde min present. Mamma blev rörd till tårar.

Efter mammas och pappas död hittade jag mina illustrationer av låten, noga inlagda i mammas speciella minnesask. Då blev det en gåva till mig.

Flera gånger har jag även skrivit berättelser och gett bort i julklapp, det har också varit uppskattat.

Nuförtiden kan du trycka upp din berättelse som ett häfte, eller en liten bok. Eller helt enkelt göra som jag, sätta in texten i en mapp, med genomskinlig framsida, där du sätter en teckning som "framsida" på boken.

Om du anlitar Lasertryck går det snabbt och du hinner få hem boken/böckerna innan jul. Klicka på länken för att se priser, leveranstider och alla andra roliga produkter du kan göra där. Vi har tryckt några böcker hos Lasertryck och är mycket nöjda med resultatet.


Är din stora dröm att bli författare, eller är du redan författare? Det spelar ingen roll, alla blir lika glada över något personligt till jul och det behöver inte bli så dyrt.

Sätt igång och skriv och utforska Lasertryck för att se om det är möjligt för dig att ge bort din berättelse som julklapp i år.

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 
tisdag 4 december 2018

Man kan inte sluta läsa Tsunamikatastrofen i Lissabon av Kim M Kimselius

Man kan inte sluta läsa Tsunamikatastrofen i Lissabon av Kim M Kimselius

Suger i mig alla berömmande ord om Tsunamikatastrofen i Lissabon, min 49:e bok, men även den bok jag älskar mest av alla böcker jag har skrivit. LillaLotta har recenserat boken på Bokus. Läs hennes recension nedan.


"Kim har med denna bok överträffat läsning 😊. Det är spänning från första till sista sidan och man kan inte sluta läsa! Äventyr och Romantik och underbar vänskap i en verklighetsbaserad miljö! Theo och Ramona är båda så härliga karaktärer och man önskar nästan att de fanns i verkligheten! Läs denna!" LillaLotta

Jag är superglad för alla recensioner både den här boken, Spöket på Torpa Stenhus och Häxjakten har fått. Mina tre senaste böcker.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek. Du hittar även boken hos nätbokhandlarna, till exempel hos Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln.


Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 


måndag 3 december 2018

Skrivprocess Ett tomt blad

Ett tomt blad

Måndag morgon. Startar datorn och möts av en tom sida. Vad känner du då? Glädje? Hopplöshet? Eufori?

Beroende på hur du avslutade fredagens skrivande (eller lördag/söndagens) har du olika svårigheter att fylla ditt tomma blad.

Gör du som jag:
Börjar skriva på nästa kapitel?
Skriver stolpar till vad jag ska börja med nästa gång?
Avslutar inte sista meningen?

Då är det lätt att komma igång på måndag morgon. Orden finns redan där, det är bara att sätta igång och skriva.

Gör du som många andra:
Avslutar kapitlet och väntar med att skriva på nästa?
Bryr dig inte om att stolpa upp fortsättningen, för du har den redan i huvudet?
Skriver färdigt meningen för att få ett avslut?

Då kan det vara lite svårare att komma igång.

Testa dig fram till vilket som är ditt bästa sätt att komma igång på måndagen. Nu vet du hur jag gör och här flödar orden som du vet.

För lite mer skrivhjälp kan du läsa någon av mina handböcker om skrivandet, till exempel Att hitta glädje i skrivandet.

De övriga handböckerna om skrivandet hittar du på min hemsida.

Lycka till med skrivandet och ha en fin måndag!

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

söndag 2 december 2018

Fängslande från första till sista sidan Tsunamikatastrofen i Lissabon av Kimselius

Fängslande från första till sista sidan Tsunamikatastrofen i Lissabon av Kimselius

Ännu en nöjd läsare av Tsunamikatastrofen i Lissabon, Lotta Sandström, som ger boken högsta betyg, 5 stjärnor av 5 möjliga. Hämtad från Boktipset."Så bra och fängslande från första till sista sidan! Äventyr och Romantik i verklighetsbaserad miljö. Ett av Theos och Ramonas absolut bästa äventyr!"
Lotta Sandström 

Instämmer med Lotta. Det här är den bästa bok jag har skrivit!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek. Du hittar även boken hos nätbokhandlarna, till exempel hos Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln.


Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.