Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 maj 2013

Boktips: Mörkt motiv av Louise Penny en riktigt bra deckare i stil med Morden i Midsomer!

Mörkt motiv av Louise Penny är en av de mysigaste deckare jag har läst på mycket länge. Tycker väldigt mycket om Morden i Midsomer och det här är samma stil av berättande. Jag ser den engelska landsbygden framför mig när jag läser, och blir förvånad när jag inser att handlingen utspelar sig i Kanada!

Språket är fint, personskildringarna mycket bra och spänningen håller mig fängslad genom hela boken. När en av de personer som jag har fäst mig vid blir dödad, då fäller jag en tår. En mycket, mycket bra bok som jag verkligen rekommenderar dig att läsa!

Beskrivning
Spänning med hög mysfaktor

När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen? Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen. Mörkt motiv är den första boken i en serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska och alla med sina egenheter. Serien har en stor läsekrets världen över och är flerfaldigt prisbelönt. Louise Pennys böcker har sedan debuten 2006 toppat många av världens försäljningslistor och översätts nu för första gången till svenska. Mörkt motiv är ett klipskt och klassiskt mordmysterium skrivet i samma anda som Agatha Christies och PD James bästa böcker.


Hör gärna av dig och berätta vad du tycker om boken när du har läst den!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

fredag 10 maj 2013

Skrivarkurser 2013 Vill du gå på ett annorlunda skrivarläger?

Inte långt ifrån där jag bor ligger Horsahallens Gille, r finns en medeltidsby som ligger naturskönt vid stranden av Horsasjön i Lockansmåla.

Den 1-3 juli kan du gå på skrivarläger i byn.
Lägret är för ungdomar mellan 10-15 år.Storstugan i Lockansmåla

Det här är en mycket mysig plats, med härliga timmerhus i medeltidsmiljö. Här har jag varit och föreläst flera gånger om mina böcker Vikingaträl, Riddarsvärdet, Snapphanar och Snapphaneresan, som passar perfekt i den här miljön.

Jag föreläser på Medeltidsläger i Lockansmåla


Om du vill utveckla ditt skrivande och få ett spännande äventyr på samma gång, då är det här lägret något för dig!

Medeltidsläger hos Horsahallens Gille i Lockansmåla

Vem vet, kanske jag tittar in och hälsar på?

Korvgrillning i storstugan hos Horsahallens Gille i Lockansmåla

Gå in på Horsahallens Gilles sida och anmäl dig till någon under Kontakt.
Ann Möllerström, en av eldsjälarna i medeltidsbyn
Lycka till med ditt skrivande. Önskar dig en jättefin sommar fylld av ord!

Kramisar Kim
 
Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!

I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här:

torsdag 9 maj 2013

Boktips: Restips för utomjordingar: Din guide till planeten jorden

Det var länge sedan jag har skrattat så mycket som jag gjorde när jag läste Restips för utomjordingar! Den var helt underbar. Boken är utgiven av Berättarministeriet och det är barn mellan åtta och fjorton år som tipsar utomjordingar om vad den ska se, göra och undvika när de besöker jorden. Om du vill ha dig många goa skratt rekommenderar jag dig varmt den här boken!


Beskrivning

8-14-åringar tipsar utomjordingar i den ultimata guideboken!

Syre, kärlek, nagellack, tomtar och köttbullar är några av anledningarna till att utomjordingarna bör besöka Jorden. En oumbärlig reseguide för såväl utomjordingar som jordbor, utgiven i samarbete med Berättarministeriet.

Hur får man kontakt med invånarna på Jorden? Vad ska man tänka på innan man reser till planeten Jorden? Vad finns det för gott att äta? Vad bör man passa på att se? Frågorna är många när man som utomjording ska besöka Jorden för första gången, men i den här reseguiden får man svar på de viktigaste frågorna.

Till att börja med kan det vara bra att veta hur invånarna på Jorden ser ut? Att "vi har fingrar och beige kropp, och att vissa har sjal på huvudet". I mötet med en jordbo ska man inte vifta med sina tentakler, men det är viktigt att vara snäll och hälsa trevligt. Det är också viktigt att man är "glad, positiv och har snygga naglar!" Och man ska inte tänka på att man längtar hem: "Tänk på vad som helst förutom det."

Boken är illustrerad av volontärillustratörer på Berättarministeriet.

Restips för utomjordingar - din guide till Jorden är skriven av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder i Husby och Södertälje. Berättarministeriet utgörs idag av flera hundra volontärer som inspirerar barn och unga att skriva berättelser. Genom att driva skrivarverkstäder vill Berättarministeriet på ett konkret sätt lyfta fram berättelser som kanske inte skulle hörts annars. Den första skrivarverkstaden öppnades i Södertälje i november 2011.

Berättarministeriet är inspirerade av 826 National som grundades av författaren Dave Eggers 2002. Dessa berättarrum finns nu på åtta olika platser i USA samt i London och Dublin.

Stiftelsen Culture without Borders är initiativtagare till skrivarverkstäderna.


Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus. Många bokhandlare har också boken, fråga efter den hos din lokala bokhandlare!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka! 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 8 maj 2013

Månstenen, ny Theo och Ramonaberättelse

Har precis avslutat den 18:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, Persiens Pärla. Då brukar jag ta en liten andhämtningspaus, nu blev det inte så. Jag öppnade mappen "Pågående böcker" och där låg Månstenen och väntade på mig. Jag satte mig ned och började skriva.

Nu kan du läsa baksidestexten till berättelsen:

En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.

Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned, vinden hotar att blåsa omkull dem och tar andan ur dem, blixtar slår ned runt dem där de står på den ödsliga stranden. Vågorna växer sig allt högre och hotar slå in över dem. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig.

Då börjar Månstenen glöda. 

I nästa stund befinner de sig på en helt annan plats. Då griper skräcken tag i dem på allvar.

Nu väntar jag med spänning på att få höra vad du tycker om baksidestexten.

Håll utkik här på bloggen, för snart lägger jag ut första kapitlet på berättelsen!

Blev du nyfiken? Vill du läsa mer?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 7 maj 2013

Persiens Pärla färdigskriven! 18:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona

Nu är Persiens Pärla färdigskriven och har gått iväg för korrekturläsning. Åh, vad nöjd jag är med den här boken. Den är något alldeles extra, ja något utöver det vanliga. Det ska bli så spännande att få höra läsarnas kommentarer på boken, men först väntar korrekturläsarnas omdömen och de vågar verkligen säga vad de tycker! Lite läskigt...

Här kan du läsa baksidestexten till boken:
Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Ljudet av röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 600-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet.

Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomsten skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.

Här kan du läsa mer om Persiens Pärla och följa arbetet med boken.

Nu ska jag röja skrivbordet och därefter kasta mig in i en ny spännande berättelse och forma den till en ny bok!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

måndag 6 maj 2013

Novelltävling: Icakurirens novelltävling med härliga priser!


Nu är det dags för Icakurirens novelltävling 2013. Tveka inte, ta chansen att bli en lycklig vinnare!

Årets tema är "Upptäckten"

Temat för årets novelltävling är ”Upptäckten”. Är det något du hittat? Eller någon eller något som visar sig vara på ett sätt som du inte alls trodde? Förstapristagaren får sin novell publicerad i Icakuriren. Foto: Tomas Rodriguez/ScanpixKanske är upptäckten något värdefullt som varit borta, eller ett skelett som någon försökt gömma i garderoben.

Låt dig inspireras av temat och sätt i gång och skriv! Kanske blir det just din novell juryn fastnar för.  

Vinst
Vinnaren får sin novell publicerad i Icakuriren, och får också bjuda sina vänner på en oförglömlig release­middag i sällskap av goda vänner. En kock kommer hem till dig och lagar en festmåltid för 10 personer signerad Castillo de Molina (exklusive dryck) till ett värde av ca 8 000 kronor.

Jury
Juryn består av författaren och krönikören Linda Skugge, Petra Jankov Picha, som driver breakfastbookclub.se, Cina Jennehov, utgivningsansvarig på Damms bokförlag, Helena Rönnberg, Icakurirens chefredaktör, samt Ulla Lindén och Lotta Palmelius, Icakuriren.

Tävlingsregler
Skicka in din novell till: novelltavling.icakuriren@formapg.se
  •  Novellen får vara max 10 000 tecken inklusive blanksteg. 
  •  
  • Du får endast skicka in ett bidrag och du måste vara 20 år för att delta i novelltävlingen. 
  •  
  • Senast den 12 juli vill vi ha ditt bidrag. 
  •  
  • Vinnaren meddelas under september-oktober. Prisutdelningen och releasemiddagen äger rum hemma hos vinnaren ett utvalt datum i oktober-november. Den tävlande och de inbjudna gästerna till festen måste vara över 20 år. 
  •  
  • Personliga merkostnader som kan tillkomma i samband med middagsvinsten bekostas av vinnaren. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter, varor eller andra tjänster. Anställda på Forma Publishing Group och på Pernod Ricard och dess anhöriga får inte delta i tävlingen. Inte heller professionella skribenter får delta.
Det är gott om tid för dig att skriva ned vinnarberättelsen! Sätt igång och lycka till!
Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!

I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här:

söndag 5 maj 2013

Nu berättar jag vem som vann min födelsedagspresent!

Tack alla för era gratulationer på min, Kim M. Kimselius födelsedag! Att lotta ut en födelsedagsbok var populärt och jag har fått mängder av svar och önskningar, både här på bloggen och i mejl.

De flesta önskade sig Att skriva med glädje.
En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt!

Några önskade sig Jag är ingen häxa.
Den här handlar om häxförföljelsen i Sverige under 1600-talet och är bok nummer tre i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona 
Flera önskade sig Mysrys.
Det här är en novellsamling som tar dig med bland andar, spöken, vardagsliv, ålderdom och död. Gripande berättelser.


 

Någon önskade sig Det glömda kriget 1808-1809.
Boken berättar om Sveriges och Finlands gemensamma historia i en spännande äventyrsskildring, ännu en bok i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. 


 
Det fanns de som önskade sig min engelska bok Back to Pompeii.
Det här är den engelska översättningen av min debutbok Tillbaka till Pompeji som sålde i 11.000 ex första veckan och blev utsedd som en av årets bästa utländska ungdomsböcker på Island 2009.

 

En person önskade sig Persiens Pärla, som kommer ut i augusti.
Det här är en bok jag är helt uppfylld av just nu, eftersom jag är i slutskedet av boken. Den handlar om det Persiska riket och är den 18:e fristående historiska äventyrsberättelsen om Theo och Ramona som reser tillbaka i tiden.

 

Några önskade sig Den där dagen.
Det här är en av mina allra bästa böcker, ja förmodligen den bästa! En otroligt spännande och gripande tonårsbok som slukats av både tonåringar och vuxna.
 


Flera önskade sig Den gömda Inkastaden.
Boken som handlar om Inkastaden Machu Picchu och är ett spännande äventyr i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.


 


Någon önskade sig Kinesiska Draken.
Det här är en mycket annorlunda bok i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. Fängslande miljöskildringar och en fantastisk berättelse om två av Kinas grymmaste kejsare.Den som vann utlottningen var Solveig Vähäkuopus som hade önskat sig Att skriva med glädje. Kanske inte så konstigt att det blev just den boken, eftersom så många hade önskat sig den! Grattis Solveig och tack alla andra för att ni hörde av er med gratulationshälsningar och önskningar!

Snart är det dags för en ny utlottning. Det är då min nya bok Spöket på Stora Mossen som lottas ut. Kika in den 13 maj så får du se vad som gäller för att just DU ska ha en chans att vinna boken!

Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här