Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 februari 2016

Boktips Människadjuret av Margit Sandemo Sagan om isfolket

Människadjuret av Margit Sandemo Sagan om isfolket, 30:e boken
Den 11-åriga Henning står plötsligt ensam med de nyfödda tvillingarna Marco och Ulvar, deras mor Saga dog vid förlossningen. Den skedde när Henning och Saga var på väg för att möta hans föräldrar. De fick veta att skeppet hade förlist och föräldrarna drunknat. När även Saga dör blir Henning alldeles ensam och vet inte alls hur han ska bete sig mot barnen. Men han klarar det bra ändå. Sagas bästa vän Malin dyker upp och blir en klippa för Henning.


Tvillingarna Marco och Ulvar var så olika som två bröder kan vara: Marco var vacker som en gud, medan ulvar var mer grotesk än det värsta odjur. Isfolket visste att de två hade blivit utvalda till var sin uppgift - men ingen förstod hur det skulle kunna komma något gott ur Ulvar, han som var lika full av ondska som djävulen själv.

Som vanligt i Margit Sandemos böcker är inte allt som det verkar vara.

När jag läste den här boken reflekterade jag över styrkan i Sandemos böcker, att hon inte går in på detaljer, samt att hon i en enda bok kan göra hopp på flera år. Det gör att handlingen ständigt förs framåt, inga döda mellankapitel som bara fyller ut. Nej, här händer det ständigt något och det går inte att lägga ifrån sig boken/böckerna.

Egentligen vill jag läsa alla böckerna i ett sträck, men då skulle de ta slut alltför fort. Därför tillåter jag mig inte att läsa en ny bok direkt jag har avslutat en i serien. Jag läser andra böcker emellan, samtidigt som jag längtar efter att få läsa fortsättningen. Jag tror att nästa bok i serien Sagan om Isfolket, 31:a boken, kommer att bli väldigt spännande. Jag får verkligen stålsätta mig för att inte börja läsa den direkt.

Har du ännu inte upptäckt Margits Sandemos böcker kan jag varmt rekommendera dem. Bry dig inte om de tråkiga omslagen. Iallafall tycker jag att omslagen visar på mer kärlek än spänning och det sistnämnda är böckerna fulla av. Läs dem!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 19 februari 2016

Boktips Kungar och drottningar Jerker Hultén Magiska guldkorn

Kungar och drottningar Jerker Hultén
De senaste åren har det kommit alltfler svenska fantasyförfattare som förtjänar mer uppmärksamhet än vad deras böcker har fått. En av dem är Jerker Hultén, vars magiska värld fängslar under hela läsningen. Jag har blivit fan till Jerker Hultén och längtar ständigt efter hans nya böcker.

Författaren har förmågan att få mig som läsare att vara delaktig av händelserna, jag ser de magiska djuren, de annorlunda människorna, farkosterna och världarna. Jag är en del av huvudpersonerna Albin och Vera och jag önskar att jag hade en liten bit av deras sagolika förmågor.

Har du ännu inte upptäckt Drakhjärta och Hamnskiftare, som serien heter, hoppas jag att du snart tar dig tid att läsa böckerna.

Orden är magiska guldkorn som för dig bort till en annan värld. Läs den!

Här kan du läsa mina tidigare recensioner av Jerker Hulténs böcker.

Baksidestext:
”In till vänster där borta”, sa Albin, med en röst som gränsade till ett morrande. I samma stund började ljudet av en ensam klocka ljuda någonstans långt bakom dem i nattmörkret, och snart fick den sällskap av ännu en, nu en aning närmre. Och sedan ännu en. Det dröjde inte länge förrän hela Targ var fylld av det dånande ljudet av tusentals varningsklockor.Nu vet varenda soldat, troll och illvätte i hela staden om att vi är här, tänkte Vera, samtidigt som de dök in i mörkret i den trånga gränden mellan ett par höga, svarta stenhus. Och snart kommer vi att vara infångade … och allt vi gjort kommer att ha varit förgäves!Vera och Albin har fått tag i motgiftet de behöver för att rädda sina föräldrar men är fast i Garathien, landet där Molgor tagit över och nu bygger upp sin armé för att erövra Nordanländerna. Flykten därifrån blir farofylld och Vera och Albin skiljs åt. Under tiden växer sig Molgor allt starkare och kriget mot mörkermagikern närmar sig snabbare än någon anat. Enda chansen att besegra honom är om Vera och Albin kan få Nordanländernas kungar och drottningar att kämpa tillsammans, sida vid sida. Samtidigt dyker ett nytt hot upp.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 18 februari 2016

Choklad bästa botemedlet mot hosta

Jag älskar verkligen choklad. Därför blir jag glad varje gång jag läser nya forskningsrön om chokladens goda effekter. Efter min stroke blev jag rekommenderad 70%-ig choklad av läkaren. På vårdcentralen fick jag också rådet att äta och dricka varm choklad när jag hade en envis förkylning som inte gav med sig. Älskar den typen av råd från läkarna, istället för att få ett recept på piller. Hmmm, kanske kunde de börja skriva ut recept på choklad också?

I tidningen Må Bra hittade jag ännu en forskningsrapport om chokladens nyttighet.

Där skriver de att man ska glömma te och honung om man har hosta och istället dricka en kopp rykande varm choklad. Det sägs att choklad i många fall är tre gånger bättre än traditionell hostmedicin. Det är iallafall den slutsats som forskare vid brittiska London Imperial College har dragit efter sina forskningsresultat.

Kakao är rik på naturligt teobromin och det finns mycket av det ämnet i choklad. Teobromin sägs vara verksamt mot hosta.

I forskningsförsöket framkallade man hostattacker hos deltagarna genom capsaicin. Därefter mätte man skillnaderna i mängden hostframkallande medel som krävdes för att få respektive grupp att börja hosta.

Det krävdes tre gånger så mycket hostframkallande ämne för de personer som tillhörde kakao-gruppen, jämnfört med övriga deltagare.

Den mängd teobromin som försökspersonerna fick har inte några biverkningar eller andra negativa hälsokonsekvenser enligt forskarna. Och motsvarar två koppar varm choklad. Det finns en läkare i Norrköping som ordinerar sina patienter två koppar varm choklad vid hosta.

Så nu vet du vad du ska göra nästa gång du är förkyld och hostig. Drick och ät choklad och njut!

Här kan du läsa tidigare inlägg om chokladens goda effekter:
11 saker som är bra med choklad.
Ät choklad med gott samvete och dämpa hostan.
Chokladens dag 11 november.
Många goda hälsosamma nyheter om choklad.
Du blir smart av choklad.
Du blir smal av choklad!
Visste du det här om choklad?
Mörk choklad som hjärtmedicin.
Gå ner i vikt med choklad.
Choklad ökar din uthållighet.
Choklad en grönsak i förklädnad.
Jag skriver som bäst när jag äter choklad.
Provsmakning av Zebeda choklad.
Möte med chokladmästaren Jan Hedh.
Chokladens historia.

 Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 17 februari 2016

23 historiska äventyrsböcker och närmare 40 böcker totalt

Igår bloggade jag om hur det var att skriva historiska äventyrsböcker, då insåg jag plötsligt hur mäktigt det kändes att ha skrivit om så många skiftande historiska händelser.

Tack vare mitt författarskap har jag fått se mer av världen än vad jag någonsin hade drömt om. När jag var 25 år hade jag bara varit i Danmark. Nu har jag sett det mesta av världen vid 61 års ålder, tack vare mina researchresor.


Temaböcker som används i skolorna
När min första bok, Tillbaka till Pompeji, kom ut, ville jag att förlaget skulle marknadsföra den mot skolorna. Boken var faktagranskad och innehöll oändligt mycket fakta. Förlaget var inte intresserade.

När jag började ge ut böckerna på eget förlag lade jag till faktadel i slutet av böckerna. Nu använder skolorna mina böcker som temaböcker. Jag får många mejl och brev från ungdomar som tackar mig för att de har fått högsta betyg på prov, efter att de har läst mina böcker innan.

Böckerna används också till dyslektiker eftersom berättelserna är lättlästa, fängslande och varje kapitel avslutas på spännande, så eleverna drivs att läsa vidare. Kan du förstå min glädje när jag får höra detta?


Cross-over-böcker
Något annat jag drömde om när jag debuterade var att mina böcker skulle läsas av alla åldrar. Så har det blivit och de kallas för cross-over-böcker eftersom de läses av alla åldrar. Den äldsta person som har skrivit till mig och berättat om hur mycket han älskade böckerna, var 98 år. Den yngsta som läst dem har varit 6 år.

Tänk att få sådan spridning på böckerna. Det känns otroligt. Speciellt som böckerna förmedlar mycket kunskap, både genom berättelserna och faktadelen. Jag känner mig lyckligt lottad!


23 historiska äventyrsböcker
Tillbaka till Pompeji
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.

Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningarna av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.

När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter.

Jag är ingen häxa
"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt!

Theo vet precis vad som får henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?

I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan.

Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

Faraos förbannelse
Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt. Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen. Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.

Den gömda Inkastaden
Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar de båda ungdomarna mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?
 
Vikingaträl
Ovädret är över Theo och Ramona innan de hinner reagera och plötsligt ligger de i vattnet tillsammans med sin hund Pluto.

Innan Theo dras ned under vattnet ser han en märklig syn, ett stort skepp med ett fyrkantigt rött segel och en drake i svart på seglet. Runda mönstrade färggranna sköldar på utsidan av båten och i fören sticker ett stort ondskefullt drakhuvud upp! Ett vikingaskepp!

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har återigen förflyttats i tiden, till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.
 

Svarta Döden

Det är Pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Det är en ohygglig katastrof som drabbar Europa.

Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar mitt i den pestsjuka staden. Där träffar de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon till slut avslöjar den för Theo och Ramona, är det något så fruktansvärt att de knappt tror att det är sant. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med Svarta Döden.Snapphanar
I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död.

Giljotinen

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung, Ludvig XVI, med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken.
Riddarsvärdet
Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet.

Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid.

Planer smids om ond, bråd död, vilket även inkluderar Theo och Ramona.

Det glömda kriget 1808-1809
"Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent.

När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

Snapphaneresan

Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt från Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig ut på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde. 
Kinesiska Draken  
Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade.
Theos Pompeji
En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar.

En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

Boudicas strid mot Romarna
Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna.

Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv medan de försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

På liv och död i andra världskrigets skugga
En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden! 


 På flykt från andra världskrigets fasa

 Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.


 

Mayafolkets Hemlighet

Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.

Persiens Pärla
Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Upprörda röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 500-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet.

 
Anastasias öde  
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

TudorRosen Kampen om makten
Den rödvita Tudorrosen blev symbolen för huset Tudor, efter att Henrik VII blev förste kung av Tudordynastin. Han får ständigt kämpa för att behålla makten.

Henrik VIII övertar tronen efter sin far, Henrik VII, och försöker få en son. I sin strävan efter detta, låter han förskjuta, avrätta och skilja sig från sina hustrur, som blir sex till antalet. Två av dem, Katarina av Aragonien och Anne Boleyn, är starka kvinnor som inte lyckas tillgodose kungens önskemål. Däremot får de döttrarna Maria och Elisabet.

Juvelen som Theo och Ramona till Tudortiden, ger dem även obehagliga upplevelser. De skiljs åt i striden vid Bosworth Field. I sökandet efter Ramona räddar Theo livet på Henrik VII, vilket för honom till hovet, alla dess intriger och maktspel. Ramona och Theo får ta del av Tudordynastins härskares liv och död, där de själva ständigt svävar på avgrundens kant. De kämpar för att ta sig tillbaka hem, men juvelen har andra planer för dem.

Skräckresan med Titanic

Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.


Sveriges Pompeji Sandby borgs öde
Theo och Ramona är med vid utgrävningen av Sandby borg på Öland. Här hittar de både skatter och mänskliga skelett. Genom fynden förstår de att borgens invånare har mött ett hemskt öde. Ett silverspänne fångar Ramonas intresse och gör att hon vill veta mer. Med hjälp av Månstenen reser de till borgen på 400-talet. De vill försöka förhindra händelsen som blir invånarnas undergång. Ondskefulla krafter har redan satt allt i rullning och slår till direkt vännerna anländer till det förflutna. 

Historisk äventyrsbok som utkommer 2016
Döden på Island
Boken utspelar sig på Island. Där Theo och Ramona får ta del av den isländska historien. 

Närmare 40 böcker totalt 
Förutom de historiska äventyrsböckerna har jag skrivit spökberättelser, hästbok, tonårsbok, skrivböcker, thriller och deckare.

På hemsidan www.kimselius.se kan du läsa mer om samtliga böcker.

När jag har skrivit det här blogginlägget pirrar det i mig vid tanken på att jag har skrivit alla de här böckerna. Jag blir sugen på att sätta mig ner och läsa dem, från allra första boken till den senast utgivna. Bara läsa i ett sträck, göra som många av mina fans, försvinna bort i Theo och Ramonas värld.

Men nya böcker pockar på uppmärksamhet och jag skriver på, uppmuntrad av alla läsarbrev och fina kommentarer som väller in dagligen.

Jag älskar att vara författare och jag älskar att få läsarbrev. Skriv till mig!


Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 16 februari 2016

Vill du vara med och skriva en bok om hälsa?

Canal 2nd Opinion söker deltagare till ett nytt bokprojekt. Vill du bli en av de 100 som medverka i de tre böckerna om hälsa? Då ska du läsa nedan:

Sökes: Deltagare som vill bidra till en ny bokserie
Succeförfattaren bakom bästsäljaren ”Hälsa före lag” har startat ett nytt bokprojekt.

Det är Stefan Whilde som nu tillsammans med Jane Hansson från bokförlaget Hansson@Notis är mitt uppe i planeringen av en trilogi med titeln HÄLSA och FOLKBILDNING. Projektet går ut på att skapa tre böcker tillsammans med enskilda människor som vill vara med och berätta. Författarparet räknar med att hitta 100 medverkande till varje bok.

Stefan Whilde om projektet:
Bokprojektet Hälsa och Folkbildning startades för att det är så många i Sverige som önskar en jämvikt och en mångfald i informationen om hälsa och medicin. Projektet är öppet för alla som vill göra sin röst hörd (så långt platserna räcker), oavsett om det gäller en egen hälso-resa eller möjligheten att få berätta om behandlingsformer och medicinska metoder, även egenvård och huskurer, som inte ryms inom det som kallas för ”skolmedicin”.”

Alla som känner sig manade att bidra är välkomna. Tonvikten ligger på helhetlig (alternativ och komplementär) medicin/medicinska behandlingsmetoder, mat & dryck som njutning och medicin, örter & medicinalväxter, huskurer & egenvård, vitaminer, mineraler och metaller, motion, livsnjutning & meditation, vaccinfrågan, debattfrågor överlag som rör hälsa ur olika perspektiv, egna berättelser och erfarenheter och mycket annat.

Deltagare söks just nu i sociala medier. Bokprojektet har en egen facebook-sida, där alla deltagare kommunicerar i en sluten grupp.

Stefan Whilde igen:
”Målsättningen är att nå ut på bred front, till tiotusentals läsare i hela norden, med folkbildande information.”

Vill Du vara med?
Kontakta Stefan Whilde för mer info, skriv till:
info@stefanwhilde.se

Ansvariga för projektet: Stefan Whilde, redaktör, författare, journalist, Jane Hansson och Bokförlaget Hansson@Notis.

Läs mer:Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

"Jag ville knappt lägga den ifrån mig" På flykt från andra världskrigets fasa.

Lycka är att hitta läsarbrev i inkorgen
Ofta händer det att sådana här trevliga meddelanden, som du kan läsa nedan, dyker upp när jag startar datorn på morgonen. Då gör det ingenting att det ibland är 200-250 mejl som väntar på att läsas. Just det här meddelandet fick jag på Wattpad, där jag skriver berättelsen Mördande Foto som följetong. Berättelsen kommer även ut som riktig bok i maj 2016.


 Recension av På flykt från andra världskrigets fasa.
"Jag vill bara säga att jag nyss läste ut 'På flykt från andra världskrigets fasa'. Den var otroligt lätt att leva sig in i, väldigt sorglig, men jag tycker den är otroligt bra skriven! Jag ville knappt lägga den ifrån mig."
Wattpad/
HPisBEST

Starka kvinnor i På flykt från andra världskrigets fasa
Just På flykt från andra världskrigets fasa är en av mina favoritböcker. Starka kvinnor som jag vill träffa igen. Något som är omöjligt, för även om de fortfarande levde när jag skrev boken, är sannolikheten stor att de inte längre finns hos oss.

Att skriva historiska äventyrsböcker
Att skriva historiska äventyrsböcker som jag gör, innebär många möten, många livsberättelser, mycket research och oändligt många böcker. Nu har jag skrivit 21 historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona, samt två historiska böcker i serien Theo- och Ramonaäventyr. Totalt 23 historiska böcker.

När jag debuterade med boken Tillbaka till Pompeji, som handlar om staden Pompejis undergång när vulkanen Vesuvius får utbrott och begraver allt i sin omgivning, anade jag aldrig att det skulle bli så många historiska äventyrsböcker.

Minns att jag fick frågan i början av mitt författarskap om hur många böcker det skulle bli. "Ingen evighetsserie, hoppas jag", sa den som hade ställt frågan. "Nejdå, det blir nog inte fler än 10 böcker", svarade jag.

Så fel jag hade!

Att tänka på när man skriver en lång serie
Mycket medveten om hur jobbigt det kan vara att läsa en lång serie från början till slut, ha svårt att hitta vissa av böckerna i serien och kanske därmed ge upp, har jag gjort varje bok till en fristående historisk äventyrsbok. Det är den historiska händelsen som ligger i fokus, inte Theo och Ramona.

Visst utvecklas de i böckerna, deras relation förändras och det händer mycket mellan dem, något som de trogna läsarna älskar, men inget som stör de som hoppar in lite här och där i böckerna. Allt får sin förklaring, samtidigt som det väcker läslust hos de nya läsarna. Det är inget jag har planerat, det bara har blivit så, det är så jag skriver och det har fungerat bra hittills.

Läsarbrev/mejl
Förutom sådana här mejl och brev som berättar vad de tycker om mina böcker, får jag även skrivtips från läsarna. Något jag är mycket tacksam för. Även om jag kanske har gått och funderat på just det ämnet, förstår jag att det verkligen är något som intresserar läsarna när jag får brev efter brev från olika personer som tipsar om samma historiska ämnen och platser.

Tack alla läsare för att ni finns, för att ni stöttar mitt författarskap och hör av er till mig. Jag läser allt och besvarar alla era mejl och brev. Fortsätt skriv!


Blev du nyfiken på någon av böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 15 februari 2016

Ansök om stipendium

Du vet väl att du kan ansöka om stipendium som kan underlätta ditt skrivande. Det finns många olika stipendier, Natur och Kulturs är ett av många.

Ansökan arbetsstipendium sakprosa

Ansökningstiden för arbetsstipendier 2016 är 1 februari till 1 maj.

Stiftelsen Natur & Kultur utlyser årligen nio arbetsstipendier om vardera 100 000 kronor för kvalificerat litterärt arbete. Ett projekt som kan komma ifråga för stiftelsens arbetsstipendier inom sakprosa ska utgå från stiftelseurkunden, och därigenom verka för mellanfolkligt samförstånd, motverka totalitära idéer och statsskick samt främja politisk och ekonomisk frihet; arbetet ska vara av folkbildande karaktär samt sträva efter att bli en aktiv del i det offentliga samtalet.

Utvalda stipendiater offentliggörs i samband med Bok & Bibliotek.

För frågor rörande arbetsstipendierna kontakta Anna Svärd, E-post: anna.svard@nok.se Tel: 08-453 86 30.

Anmälan till Stiftelsen Natur och Kulturs arbetsstipendier gör du här.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 14 februari 2016

Boktips Gyllene sonen av Pierce Brown


Gyllene sonen av Pierce Brown

Det här är andra boken i trilogin Rött uppror. Den boken recenserade jag i fredags. Eftersom Rött uppror var oerhört spännande kastade jag mig över Gyllene sonen, en väldigt lång bok, över 17 timmar att lyssna på.

I första boken upptäcker den unge gruvarbetaren Darrow att han och de andra Röda levt i en lögn, att de är slavar till den styrande klassen de Gyllene. De jobbar inte för att göra Mars beboelig, de jobbar för att härskarna ska leva i lyx och överflöd.

Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene.

Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.

Darrows mål är att få en egen flotta att nå in i den innersta kretsen. Vägen dit är kantad av blodiga uppgörelser och lik. Han har en samling trogna vänner. Men kommer de att stå vid hans sida när hans förflutna till slut avslöjas?

Den här boken var lika spännande som Rött uppror och jag längtar verkligen efter tredje boken.

Normalt brukar jag efterföljaren till en bra bok inte hålla måttet, men det gjorde den här med råge. Jag rekommenderar dig verkligen att läsa de här två böckerna om du tycker om fantasy. Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Boktips Voodookvinnans hemlighet av Åsa Öhnell

Voodookvinnans hemlighet av Åsa Öhnell

Ännu en spännande Klarabelladeckare. Jag älskar verkligen de här böckerna, som borde vara mer omtalade än vad de är.

Klara och Bella är två vänner som alltid råkar ut för spännande och i vissa fall, lite läskiga saker. Den här gången har de kommit till Karibien. Där är det häxkonster och voodoo som gäller.

Som vanligt snubblar Klara och Bella över mysterier när de anländer till semesterorten som helt vanliga turister.

Det här är en ruskigt spännande bok. Läs den!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.