Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 augusti 2014

Boktips: Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson

Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson är författarens debutbok.

Det är en imponerande debutbok som fångar från första raden och håller mig fängslad hela tiden. Jag älskar språket, skildringen av huvudpersonen och alla de människor hon möter på sin vandring längs den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien.

När jag lägger ifrån mig berättelsen känns det som om jag har vandrat pilgrimsleden, jag känner stenarna under mina fötter, dofterna från den blommande fälten, den heta vinden och tyngden av ryggsäcken. Det här är en bok jag kan tänka mig att läsa om och självklart hoppas jag att det kommer en uppföljning, för jag vill läsa mer av författaren Camilla Davidsson. Läs boken och håll utkik efter fler böcker av denna författare!

Baksidestext till boken:
Med Under Vintergatans alla stjärnor utkommer debutanten Camilla Davidsson med en intelligent och trovärdig feelgoodroman om en sönderstressad och vilse karriärkvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del tvingas Emma lämna sin på ytan bekväma tillvaro i storstaden. Hon kastas ut på resa som blir fysiskt såväl som psykiskt utmanande, men också början till något nytt.

När vi lär känna Emma har hon utarbetad flytt karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London där Eric, amerikanen hon blivit handlöst förälskad i, bor. Deras relation blir komplicerad och utvecklas i en helt annan riktning än Emma tänkt sig. Hon lider sig igenom tiden i London och hankar sig fram på tillfälliga jobb. Av en tillfällighet hör hon talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och får en ingivelse att den är precis vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren.

Att vandra långa sträckor dag efter dag är jobbigare än Emma någonsin kunnat föreställa sig. Under mödosamma dagar till fots genom den spanska landsbygden tvingas hon konfrontera sina mörkaste tankar och minnen från det förflutna. Men hon är inte ensam. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika världsdelar och bakgrund. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan. Emmas spontana infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel livet kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller att andra till lags. Under Vintergatans alla stjärnor är till stor del baserad på författarens egen historia och hennes eget sökande efter mål och mening i tillvaron.


Om författaren
Camilla Davidsson, född 1969, gör sin författardebut med Under Vintergatans alla stjärnor. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. 2013 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för liv närmare naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris eller Bokus.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 15 augusti 2014

Boktips: Min bästa tid av Jane Fonda


Min bästa tid av Jane Fonda
Det här var en oväntat mycket bra bok. Inte alls den typ av självbiografi jag hade tänkt mig. Istället fick jag ta del av amerikanernas syn på åldrandet och allt man kan göra för att förhindra det. När jag läste boken tänkte jag att jag skulle tipsa min 91-årige far om den, eftersom boken genomsyras av livsglädje även högt upp i åldrarna, och om nyfunnen kärlek. En bok som passar de som blivit lite äldre.

I sin självbiografiska och mycket uppskattade bok Mitt liv så här långt berättade Jane Fonda om sitt liv och delade in det i två akter. I sin nya bok Min bästa tid har hon kommit till akt tre. Här skriver hon om åren från femtio och framåt. Jane Fonda menar att det är en tid då kvinnan har nått sin fulla mognad och blivit mer balanserad, initiativrik, säker och kärleksfull. Men för att nå dit och för att fullt ut kunna leva ett liv i harmoni krävs att vi tar hand om oss, både till kropp och själ. Vi måste motionera, äta rätt, sova bra och framför allt omge oss med mycket kärlek, vänskap och gemenskap.Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Idag är rubriken "Datastrul" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 14 augusti 2014

"En inspirationsbok" om skrivboken Att skriva med glädje av Kim M Kimselius

 "Det är verkligen med glädje jag har läst den."

De orden skriver Emmelie Hardenborg om min skrivbok Att skriva med glädje. Hon har skrivit en mycket fin recension av boken. Nedan kan du läsa recensionen i sin helhet:

För några veckor sedan vann jag Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius och det är verkligen med glädje jag har läst den. 

Det är mer en inspirationsbok än en handbok, men där finns också många matnyttiga tips. 

Kim berättar om sin egen debut och hur det kom sig att hon startade eget förlag och varför hon började skriva som 8-åring och fortfarande sitter i flera timmar och bara skriver.

Jag läser med stort intresse kapitlen om de gula lapparna och kapitelindelningen. Kims kärlek till orden och skrivandet lyser igenom i varje kapitel och som Helena skrev i en kommentar när jag annonserade att jag vunnit boken; lusten att skriva blir så stor när man läser Att skriva med glädje att man vill gå direkt till datorn och skriva efter avslutat kapitel.

Tack Kim för en härlig inspirationsbok!

Tack för de fina orden Emmelie :-)

Idag är rubriken "Kärt besök" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 13 augusti 2014

Wattpad ger dig möjlighet att läsa gratis böcker, samt lägga ut dina berättelser

När jag hade besök av mitt 11-åriga barnbarn, Frida, introducerade hon mig till Wattpad. Idag tänkte jag berätta lite om den tjänsten för dig.

Wattpad är en plats där du kan upptäcka och dela berättelser: en social plattform som förenar människor genom ord. Det är en gemenskap som sträcker sig över gränserna, intressen, språk. Med Wattpad, kan vem som helst läsa eller skriva på en enhet: telefon, iPad eller dator.

Tusentals berättelser läggs in varje dag, så det finns alltid något som du vill läsaVill du läsa en historia om en tidsresande groda med superkrafter? Den berättelsen finns på Wattpad och vi skulle gärna vilja att du skriver ytterligare berättelser.

Wattpad berättelser är gratis. Oavsett om du är online eller offline, kan du använda de enheter du redan har för att bära ett helt bibliotek med dig.

Oavsett om du aldrig har skrivit tidigare, eller publicerat böcker, erbjuder Wattpad  fördelar för skribenter oavsett kvalifikationer. 

Delta i samtalet om de historier du har läst: skriv till författaren och interagera med andra människor som älskar historien lika mycket som du. 

meddelande när din favorit författare delar ett nytt kapitel. 

Du behöver ingen förläggare, redaktör, eller färdiga manus för att skriva Wattpad. Vem som helst kan dela sitt skrivande. Allt du lägger Wattpad kan publiceras på många andra platser som du vill. Vi kräver inte några rättigheter till ditt arbete, eller någon kontroll över var du delar din berättelse. 

En av de största fördelarna med Wattpad är att det finns ett direkt samband mellan författaren och 30 miljoner läsare över hela världen. Läsaren får meddelanden när ett nytt kapitel i en berättelse läggs ut. Många författare delar sitt arbete genom att publicera berättelsen ett kapitel i taget, så att läsarna kommer tillbaka. 

Publicerade författare använder Wattpad för att förstärka sin närvaro på nätet. De publicerar noveller och utkast, eller attraherar nya läsare genom att dela den första delen i en serie. Våra läsare är socialt engagerade, och de författare som blomstrar Wattpad är de som omfamnar denna direkta sociala kontakten med sina fans.
Beskrivning
★ ★ ★ ★ ★ WattpadTa reda på varför miljoner älskar Wattpad – det världsomspännande biblioteket som hela tiden växer med fler GRATIS böcker och berättelser.
RANKAD SOM EN AV TOPP-5 BOKAPPAR I 3 ÅRS TID!
• Välj mellan över 10 miljoner GRATIS böcker och berättelser: det bästa som finns av science fiction, fantasy, mysterier, romans, fanfiction, thrillers och mycket mer!
• Få kontakt med dina favoritförfattare, bland andra Margaret Atwood, Paulo Coelho och tusentals blivande författare världen runt
• Få bok- och berättelseuppdateringar direkt från författare
• Läs offline och anpassa dina läsinställningar för att personliggöra din upplevelse
• Skriv berättelser och publicera så att andra kan läsa.
Recensioner:
Wattpad har blivit omskriven i tidningar såsom The New York Times, MacWorld, The Guardian och Washington Post. Det här är vad som sägs:
★ "Wattpad öppnar dörrarna och expanderar vyerna där dörrar är stängda och utsikten är begränsad.”- Margaret Atwood
★ "Wattpad är spännande eftersom det finns möjlighet att skapa innehåll som har djup." - Vincent Lam
★ "Jag älskar Wattpad!!"

Ladda ned Wattpad.

Här kan du kika in på min Wattpadsida. Här kommer jag att lägga ut noveller.

Det finns även andra appar där du kan läsa böcker:
EBook Reader.
Fria böcker på svenska.
Amazon Kindle.
Google Play Böcker.
Ebook Reader.
Aldiko Book Reader.
eboksläsare Pro och många fler. Kika längst ned på dessa sidor så hittar du länkar till fler appar där du kan läsa böcker, både på din mobil, iPad och din vanliga dator.

Dagens inlägg på Kim M Kimselius Författarblogg har rubriken "Åter till rutinerna"

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 12 augusti 2014

"Boken är så jäkla spännande!!!!!" om Vikingaträl av Kim M Kimselius

 Boken är så jäkla spännande!!!!!

Cecilia Grip har recenserat Vikingaträl. Här följer en sammanställning av hennes blogginlägg.

"Boken är så jäkla spännande!!!!!"

Då har jag läst klart del 5 av Kim M Kimselius serie om Ramona och Theo. Den här gången hamnar de hos vikingarna under vikingatiden och vi får följa med rafflande fart under en tid i vikingatiden. Ramona och Theo och hunden Pluto fick följa med denna gång. Dock av olika orsaker skiljs de åt i den här delen vilket ingen av de gillar. Ramona har med sig hunden Pluto medan Theo är någon helt annanstans. Tänker inte avslöja för mycket som vanligt =)
Ruskig spänning även i denna del. Längst bak i boken finns fakta för vetgiriga och sådant gillar jag med Kims böcker. Dessa skulle skolbarnen kunna få läsa och även ta lärdom av. Minns själv hur tråkiga skolböckerna var i skolan haha
Från bokens baksida:
Ovädret är över Theo och Ramona innan de hinner reagera och plötsligt ligger de i vattnet tillsammans med sin hund Pluto.
    Innan Theo dras ned under vattnet ser han en märklig syn, ett stort skepp med ett fyrkantigt rött segel och en drake i svart på seglet. Runda mönstrade färggranna sköldar på utsidan av båten, i fören sticker ett stort ondskefullt drakhuvud upp! Ett vikingaskepp!
    Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betyrligt farligare. De har förflyttats i tiden, till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död!
5 av 5 gripar
Tack än en gång kära KIM!

Tack själv Cecilia för den fina recensionen.

Rubriken på Kim M Kimselius Författarblogg är idag "Packar".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 11 augusti 2014

Skrivtävling: Året Runts novelltävling

Det här är en chans du inte ska missa, det är Året Runt som utlyser en novelltävling. Du har chans att få din novell publicerad, och vinna prispengar. Läs mer nedan:

Missa inte Året Runts novelltävling!


Året Runt söker efter Sveriges bästa novellförfattare i genrerna deckare, feelgood och romance.

I veckans dubbelnummer 25/26 utlyses vår stora novelltävling som löper över hela sommaren. De tre bästa bidragen publiceras i tidningen under vintern och belönas med 10 000 kronor, 5 000 kronor respektive 3 000 kronor.

Bidragen, som ska vara tidigare opublicerade, ska skickas in per mejl, i word eller pdf-format, och innehålla mellan 10 000 och 20 000 tecken med blanksteg, senast den 30 september.

Den som vill vara anonym i tävlingen kan vara det genom att använda en anonym mejladress.

Om du är osäker på vilken stil som gäller för Året Runts noveller så läs gärna några nummer av tidningen för att hitta rätt.

Skicka bidragen till: novelltavling.ar@aller.se

I Året Runts jury sitter Eva Stina Sandstedt, chefredaktör, Nina Åkerberg, fictionredaktör och Erika Svernström, textredigerare. Juryns beslut meddelas den 15 november och kan inte överklagas.

Nina Åkerberg
Fictionredaktör

Läs mer om tävlingen på Året Runts Hemsida


Lycka till!

Kim M Kimselius Författarblogg är rubriken idag "Andar".

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 10 augusti 2014

Vill du vara den första att läsa Skräckresan med Titanic?

 Nu har du chans att vinna boken
Skräckresan med Titanic

Som vanligt kommer jag att lotta ut min nya bok så fort den kommer från tryckeriet. Vill du vara en av de första som läser Skräckresan med Titanic?

Det enda du behöver göra för att vara med vid utlottningen är att skriva en motivering till varför just DU ska vinna boken.

Skriv motiveringen i kommentarsfältet och mejla mig din adress, för att jag ska kunna skicka dig boken så fort den har kommit.

Du kan också mejla kommentar och adress samtidigt till Kim M Kimselius.

Här kan du läsa bokens baksidestext:
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Nå, tyckte du om det du läste? Vill du ha ett gratisexemplar av boken? Mejla mig och berätta varför just du ska vinna boken.

Kim M Kimselius Författarblogg kan du idag läsa om Tudors första möte med kor.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.