Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 13 juli 2021

Den perfekta platsen för att hitta skrivflöde

Den perfekta platsen för att hitta skrivflöde

Ända sedan jag för första gången steg in på Färgargården i Eringsboda grep skrivlusten tag i mig när jag klev in i huset. Känslan har stannat kvar under de sju år jag har hållit skrivarkurser på 1700-talsgården.

Omgivningarna har bara blivit vackrare med åren.

Numera finns det både grillstugor, vandringsleder, joggingrunda och badplats.

Färgargården ligger mitt i byn, ett stenkast från macken med bensin och livsmedel.

Många Eringsbodabor har under de senaste åren jobbat med att försköna byn, inte bara runt Färgargården och Togölen, utan även utanför macken där de anlagt parken Nordensköld. Även jag har varit där och krattat grus och planterat plantor.

När jag igår gick omkring och fotograferade platsen och Färgargården, grep skrivlusten tag i mig och jag längtade till helgen då skrivkursdeltagarna kommer.

 

Här är skrivsalen där vi sitter vid kurserna. Flera bord och stolar kommer att fylla lokalen. Totalt är det tre vardagsrum i huset, alla lika mysiga och med kakelugnar.

Mitt favoritrum där jag brukar sitta i blå fåtöljen för att läsa kursdeltagarnas manus. Här blir det så milt ljud när solen strilar genom spetsgardinerna. Även under höstkurserna är det här ett varmt och ombonat rum.
Det här är stora vardagsrummet. Här har vi haft yogapass, berättat spökhistorier och haft mysigt tillsammans. Vid skrivbordet till vänster i hörnet har många böcker blivit till.

 

Här är stora allrummet på övervåningen. Huset har totalt 5 sovrum med 10 bäddar. Alla skrivkursdeltagare har sitt favoritrum. Mitt är det du ser till vänster med skynke. 

"Kakelugnsrummet" är också populärt.

 

 

 

 

 

 

När jag första gången höll skrivarkurs här var det bara utedass som gällde och vatten i en kran på utsidan av huset. Numera finns det två jättefina badrum med dusch. Ett på bottenvåningen och ett på ovanvåningen.


Köket är helrenoverat och här har vi varit 15 personer samtidigt, det var innan pandemin. Det här är en plats som är populär när det är individuellt skrivande.
Om några dagar går jag in genom dörren, som numera har en ramp för handikappade. Varje år tillkommer något nytt på Färgargården. Det är spännande att följa den positiva utvecklingen. På bilden ser du min hund Kotten.

Förr brukade skrivkursdeltagarna och jag promenera runt i byn på vägarna.

I år kan vi gå runt Togölen och njuta av de vackra omgivningarna runt sjön.

Här är Kotten med på promenad.
Den här bron har varit efterlängtad och är ett riktigt konstverk. Här njuter vi när vi går över. Här togs en bild på mig och hundarna för tidningen Expressen i mars.

Om vi är sugna på att grilla ligger grillstugan/lusthuset precis nedanför Färgargården vid sjön.

Det är synd att det är pandemi, något som har gjort att antalet skrivarkurser har blivit färre och jag bara kan ha fem deltagare per kurs. De njuter eftersom de får både enkelrum och extra uppmärksamhet från mig.

På fredag är det dags att slå upp de gamla dörrarna och låta skrivlusten flöda ut från huset, för att välkomna skrivkursdeltagarna.

Vill du också tillbringa några dagar på Färgargården?

Nästa år är du hjärtligt välkommen på skrivretreat tillsammans med andra författare.

 

Du kan även hyra hela Färgargården för att i lugn och ro skriva färdigt din bok, eller bara för att ha semester medfamilj och vänner.

Färgargården är ett riktigt paradis.

Hoppas vi ses där nästa sommar, eller varför inte redan i höst på någon av mina skrivarkurser.

Hjärtligt välkommen!


Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 


söndag 11 juli 2021

Senare av Stephen King

Senare av Stephen King

Stephen King är en riktigt skräckmästare. Den här boken är inget undantag.

Stackars Jamie Conklin har fått gåvan att kunna se och prata med de döda, något som inte alltid är så roligt. Speciellt inte om någon får reda på hans talang och utnyttjar den i eget syfte.

Att möta döda så som de sett ut i dödsögonblicket är skrämmande för den unge pojken och inte blir det mindre skrämmande när han hamnar i klorna på en polis som använder honom till att jaga en död mördare.

Eftersom Stephen King är en mästare på att måla upp bilder i mitt huvud var det här en riktigt otäck berättelse. Det var som om jag kom in i Jamies huvud och såg vad han såg: sönderskjutna döda, överkörda människor... Ja, allt det som Jamie mötte i sin vardag.

En skrämmande bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa!
 

Ibland betyder ”växa upp” att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig.

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!