Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 oktober 2014

Sent i september av Jujja Wieslander en underbar bok, fängslande och berikande.Sent i september av Jujja Wieslander är en underbar bok, lågmäld, fängslande och berikande.

Det är berättelsen om ett år i Jujja Wieslanders trädgård. Hon berättar kärleksfullt om trädgården, blommorna, träden, buskarna och arbetet med dem. Jag lyssnar på boken medan jag arbetar mig igenom min trädgård, inspirerad av Jujjas bok. Tänker på hennes råd och tips och lär med några nya saker. En bok jag varmt rekommenderar, även till dig som inte har en egen trädgård att arbeta i.

Beskrivning av boken:

Det här är ingen vanlig trädgårdsbok, ingen handbok i hur man odlar rosor eller anlägger en tjusig kantrabatt. Det är en bok om det som lever, växer och dör - i trädgården och i livet. Vi får följa Jujja Wieslander under ett trädgårdsår och ta del av mödan, drömmarna och belöningen. Det är handfast kunskap om arbetet med jorden men också reflektioner och tankar som uppstår i arbetet med den. Intresset för det som växer har Jujja ärvt av sina föräldrar och genom att ta del av deras berättelse, får vi också en viktig bit av Sveriges.

Här finns lyckan över det som växer men också ett stråk av svärta när mörkret och tungsinnet sätter in. Vi börjar och slutar sent i september när växthuset städas ur inför vintern. Med detaljskärpa, självdistans och humor har Jujja Wieslander skrivit en personlig och trösterik bok som man gärna återvänder till.
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 17 oktober 2014

Besviken på Allegiant av Veronica Roth

Allegiant av Veronica Roth är en stor besvikelse.

Älskade den första boken i serien, Divergent. Skarpa personporträtt, härliga miljöskildringar och en bra handling. Efterföljaren kändes meningslös och bara utfyllnad till "The grand final!" som inte alls blev någon stor final.

Allegiant känns som ett hastigt ihopkok för att hålla deadline. Personporträtten är menlösa, i stort sett ingen handling alls. Miljöskildringarna är ytliga och ger mig ingen känsla av hur det ser ut. I stort sett en enda stor besvikelse.

Dessutom har jag lyssnat på boken, vilket också var en stor besvikelse. Två uppläsare, en för varje huvudperson, en kvinnlig och en manlig. Vilket inte alls känns bra. Dessutom är inspelningen inte redigerad och alla omläsningar som uppläsarna har gjort är fortfarande kvar.

Jag gav boken 5,5 timma av min tid och med 6,5 timma kvar gav jag upp, eftersom det fortfarande var en intentsägande bok som inte gav mig något mer än irritation. Innan jag slutade lyssna gick jag in på nätet och läste vad andra tyckte om boken, för jag hade trots allt förhoppning om att det skulle komma en vändning. Men många tyckte som jag, i alla fall de utländska läsarna. De svenska läsarna är snällare i sin bedömning av boken.

Önskar jag bara hade läst Divergent, för den var verkligen bra. Den här boken kan jag dock inte rekommendera. Vill du läsa en riktigt bra fantasybok kan jag istället rekommendera De utvalda.Den får två stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 16 oktober 2014

Skapa dina egna berättelser på Storybird


Har tidigare tipsat dig om Wattpad och genom detta fick jag tips av en lärare om Storybird, en sida där du kan lägga in dina berättelser.

Det känns som om man kan göra betydligt mycket mer på Storybird än på Wattpad. Storybird verkar också vara ett perfekt verktyg för lärare att användas i undervisningen för att inspirera eleverna till att skriva.

På Storybird skapar du en historia på några sekunder och kan ta hjälp av Storybirds bilder. Det här är en enkel idé som har lockat miljontals författare, läsare och konstnärer att använda Storybird som en plattform att visa upp sina verk.

Lärare, elever, professionella författare och vanliga skribenter har tillsammans skapat mer än 5 miljoner berättelser på Storybird.

Exempel:

Ava är 13 och skriver berättelser för sina vänner i skolan och Storybird. Hon har deltagit i 11 tävlingar och har 351 följare som älskar hennes roliga, romantiska historier. Hon arbetar för närvarande på en episk australiska kärlek saga som spänner över 3 böcker.

Marlas son är fem och älskar böcker på rim, medan hennes 9-åriga dotter läser äventyrs- och familjehistorier. De använder Storybird fria bibliotek och följer sina favoritförfattare för att ta del av alla nyheter.

Marie undervisar i engelska i sin skola i Sverige. Hon använder Storybirds kostnadsfria klassverktyg för att hantera elevernas berättelser och bygga ett bibliotek av vackra berättelser. Liksom många lärare har hon märkt att kombinationen av konst och ord inspirerar hennes mest motvilliga elever till att läsa och skriva. 

Adam är brittisk egenutgivande författare med tre böcker som har en växande publik för sin kusliga zombie-serien. Han använder Storybird för sina noveller, och för att få kontakt med sin växande skara fans, samt för att se vad som fungerar med sina läsare. 

Miljontals medlemmar använder Storybird för miljontals saker. Hur de än använder sajten, har de upptäckt en vacker, säker plats med en inspirerande och stödjande gemenskap av läsare, författare och konstnärer i alla åldrar

Kika in på Storybird och lär dig mer om sidan. 

Här kan du läsa en lärares kommentarer om Storybird och hur hon arbetar med sidan.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 15 oktober 2014

Hur man skriver fantasy

Tycker du om att skriva och har mycket fantasi är fantasy perfekt för dig. Då kan du bygga upp en helt egen värld, med talande djur, magiker, häxor och trollkarlar, ja du kan skriva om precis vad du vill.


Vad är fantasy?
Fantasy är en fantasivärld, lite som en saga. Ofta liknar den medeltiden med slott och riddare. I fantasyböcker finns även drakar, monster, häxor, hjältar och fiender. Vissa fantasyböcker innehåller två världar, till vilka man kommer genom en magisk port, en garderob, genom ett hål i ett träd eller något annat.

Oftast har huvudpersonen, som då är hjälte, ett uppdrag att utföra, han/hon ska rädda någon, leta efter något eller någon. Handlingen är vägen till målet, då huvudpersonen hittar personen han/hon ska rädda, eller hittar den skatt/det föremål han/hon letar efter.
För att en fantasyberättelse ska bli riktigt spännande måste hjälten möta på svårigheter i form av fiender, eller några andra hinder. I fantasyböcker använder personerna magi, både de onda och de goda.


Att skriva fantasy
Det finns lika många sätt att skriva fantasy som det finns författare. Jag skriver både historiska äventyrsböcker, deckare och fantasy. Det är i fantasyböckerna jag kopplar av och låter fantasin flöda.

Många författare bygger upp en hel värld innan de börjar skriva sin bok. De tar fram ett nytt språk som Georg R.R. Martin har gjort i sin fantasyserie, Game of Thrones/Sagan om is och eld. I den berättelsen har författaren byggt upp många olika världar.

Andra skriver berättelsen rakt upp och ned, bara genom att ha en idé om hur berättelsen ska vara.

Det bästa sättet att skriva DIN fantasyberättelse är att komma på något ingen annan redan har skrivit om. Ta något vardagligt och gör det magiskt, eller hitta på en egen fantasyvärld, men försök undvika att falla i fällan att efterlikna redan tidigare skrivna fantasyböcker.


Bygg upp din berättelse med Gula lappar:
Det är till stor hjälp om du skriver ned dina tankar/idéer i förväg. Det gör du lättast genom att skriva på t.ex. en bunt Post-it-lappar (gula/rosa/grå klisterlappar) som är som små anteckningsblock, jag kallar dem "Gula lappar".

Använd Gula lappar när du bygger upp din berättelse: Skriv ned de idéer som ploppar ut ur ditt huvud, en idé för varje lapp. Tänk i kapitel, händelser, människor, platser och skriv det på lapparna.

Gå igenom lapparna och lägg till mer detaljer på varje lapp, men tänk på att du inte ska skriva hela berättelsen på lapparna, bara stödord. Se också efter att du har en början, mitten och ett slut. Om du tillhör dem som har svårt att avsluta en berättelse, är det noga med att du inte börjar skriva förrän du har kommit på slutet och skrivit ned det på en gul lapp. Annars är det väldigt lätt att du inte kommer vidare i din berättelse.

Sätt upp dina lappar på väggen, sortera dem i den ordning du vill att saker och ting ska hända.

Studera lapparna, flytta om dem om det behövs, ta bort lappar, lägg till lappar, ända till du känner att det har vuxit fram en bra bok/berättelse, med ett härligt slut. Först då är det dags att börja skriva.


Bygg upp din berättelse med Innehållsförteckning:
Ett bra sätt att arbeta på, är med hjälp av en Innehållsförteckning: Den fungerar på två olika sätt, både som ett komplement till de Gula lapparna och som ett stöd för ditt minne om vad de tidigare kapitlen handlar om.

Jag gör två kolumner i datorn, i första kolumnen skriver jag KAPITEL 1, osv. I den andra kolumnen berättar jag kortfattat vad kapitlet jag just har skrivit handlade om. Men ibland kan jag även skriva in vad kommande kapitel SKA handla om, det är då som Innehållsförteckningen kompletterar de Gula lapparna.

Innehållsförteckning började jag med när jag skrev de båda böckerna om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Eftersom jag arbetade parallellt med böckerna var det inte lätt att hålla isär de gula lapparna. Därför började jag med Innehållsförteckningen. Jag lade även en liten bild på omslaget på varje boks innehållsförteckning för att jag med en enda blick skulle se vilken bok innehållsförteckningen tillhörde.

Det här sättet visade sig vara alldeles perfekt för mig. Istället för att sitta och bläddra tillbaka i kapitlen för att se var och vad jag hade skrivit om en viss sak, kunde jag bara kika på innehållsförteckningen och visste direkt i vilket kapitel jag skulle leta.

Även om jag inte kommer att skriva två böcker om samma ämne i fortsättningen kommer jag ändå att använda mig av Innehållsförteckning, för att jag lättare ska kunna hitta i berättelsen. Men jag kommer att fortsätta bygga upp berättelsen med Gula lappar, för det är genom de gula lapparna som berättelsen växer fram.

Du kan givetvis bygga upp hela din berättelse genom en Innehållsförteckning, istället för att arbeta med Gula lappar. Det blir liksom en tankekarta, där du skriver in allt som ska hända i korta stolpar. Var inte rädd för att förändra, lägga till kapitel, flytta om kapitlen och stryka kapitel... Det är när du vågar arbeta på det sättet som din berättelse växer och blir bättre. Var flexibel, men se först till att du har en stabil grund att stå på när du börjar din berättelse!


Hitta inspiration och tid att skriva
När under dygnet är det bästa tiden för dig att skriva? Är det på morgonen, eftermiddagen, kvällen eller natten? Hitta den tid då du har bäst flöde och se till att skriva lite varje dag. Ju oftare du skriver, desto lättare blir det.

Lev med din berättelse dygnet om. Låt den följa med in i drömmarna och ligga där och koka ihop sig till ett nytt kapitel när du vaknar. Ha berättelsen i tankarna när du går omkring i naturen, på staden, sitter och läser. Hitta inspiration i allt du ser och hör. Bär gärna omkring med ett litet anteckningsblock och penna, eller tala in i din telefon/gör anteckningarna där.

Du kan hämta inspiration från den grekiska mytologin, eller nordiska sagor. De isländska sagorna ger också mycket inspiration. Tänk bara på att du ska skriva fantasy och inte en saga.


Bygg upp personerna:
Det är bra om du bygger upp ett persongalleri, alltså skriver upp alla de personer som är med i din berättelse, bara för dig själv, inte för att det ska stå först i boken. Men det är bra om du har en helt klar bild över hur personen ser ut. Då är det lättare för dig att gå tillbaka och se hur personerna var klädda, ögonfärg, hårfärg, magisk egenskap etc.

Något som är intressant för läsaren är att få veta personens bakgrund: Vad har format personen till att bli den han/hon är idag? Har något speciellt hänt personen? Någon speciell händelse som drabbat familjen/personen? Har personen några drömmar? Vänner? Fiender? Hur har personen fått sin magiska gåva?

Gör dina personer levande med att berätta lite bakgrund om dem, men se till att du inte tappar flödet i berättelsen genom att berätta allt för mycket på en gång. Ge lite glimtar då och då och håll läsaren i spänning.


Håll läsaren fångad:
Genom att börja berättelsen spännande fångar du läsaren direkt. Låt berättelsen börja med att något händer huvudpersonen. Kasta in läsaren i berättelsen utan några förberedande förklaringar till vad som har hänt.


Se också till att kapitlen slutar spännande, för att få läsaren att fortsätta läsa din berättelse. Du kan göra något som kallas för ”cliffhanger”. Då lämnar du personen i fara när kapitlet slutar.

När du kommer till slutet av din bok gäller det att du fortfarande har kvar energin och glädjen i skrivandet. Jag har läst många böcker där slutet känns ihoprafsat för att författaren vill bli klar med boken. Ge dig god tid att skriva slutet. Avsluta berättelsen ordentligt. Är det tänkt att bli en serie kan du ge en glimt av vad som kommer att hända i nästa bok, men se ändå till att just den här berättelsen är avslutad, annars känner läsaren sig lurad.

Tips om bra fantasyböcker:
Genom att läsa andra fantasyböcker kan du få inspiration. Här hittar du ett urval fantasyböcker som är mycket olika varandra.

Månstenen är en av mina fantasyböcker.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat  Adlibris, Bokus och CDON.COM.

Staden på andra sidan - Kompassen är första boken i en ny fantasyserie. (Omslaget är ännu inte helt färdigt, rubrik saknas.)
Boken utkommer våren 2015. Då hittar du boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.Porten av Astrid Ahlberg är en härlig fantasybok som kan ge dig mycket inspiration.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig är en mycket annorlunda och fängslande fantasybok.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.Kampen av Järntronen av George R.R. Martin är första boken i en magisk fantasyserie, Game of Thrones/Sagan om Is och Eld. De här böckerna handlar om många olika kungariken som slåss. Alla vill sitta på järntronen och bestämma över de andra. Samtidigt finns det en annan, skrämmande värld, på andra sidan den höga ismuren.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.

De utvalda av - Tankeläsaren av Kristin Cashore är en underbar fantasybok som jag varmt rekommenderar dig att läsa.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.Divergent av Veronica Roth. Det här är en mycket annorlunda fantasyberättelse, spännande och fängslande.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.Hungerspelen av Suzanne Collins är också en annorlunda fantasybok.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.

Kanske kan du ha hjälp av min skrivbok, Att skriva med glädje, när du ska skriva din fantasyberättelse?
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare, bland annat Adlibris, Bokus och CDON.COM.
Du hittar fler skrivtips på min hemsida www.kimselius.se:
Författartips
Hur skriver man en bok?
Tips vid korrekturläsning

Du hittar fler skrivtips på min blogg Kim M Kimselius är här nu:
Kimselius skrivtips

Skrivarkurs:
Skrivarkurs med Kim

Lycka till med ditt skrivprojekt!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 14 oktober 2014

Färdigt omslag från illustratören på Staden på andra sidan - Kompassen


Kim M Kimselius bok Staden på andra sidan - Kompassen

Nu har jag fått det färdiga omslaget från illustratören, Mats Minnhagen till boken Staden på andra sidan - Kompassen. Jag blir alldeles tokig av lycka när jag ser omslaget, jag tycker det är så läckert. Mats har verkligen lyckats få fram handlingen i boken och huvudkaraktärerna, precis som de är.Kim M Kimselius bok Staden på andra sidan - Kompassen, hela omslaget

Skiss till Kim M Kimselius bok Staden på andra sidan - Kompassen

Så här såg förra skissen ut. Som du ser har det hänt betydligt mycket färgmässigt i det färdiga omslaget.

Första skiss till Kim M Kimselius bok Staden på andra sidan - Kompassen
Här är allra första skissen, redan här tycker jag att omslaget är mycket snyggt, även om färgerna lyfter fram omslaget betydligt starkare.

Nå, vad tycker du om det färdiga resultatet?

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 13 oktober 2014

Mördande foto av Kim M Kimselius

Om du älskar mina böcker och inte kan få nog av dem, hoppas jag verkligen att du inte har missat den bok jag skriver på Wattpad. Den heter Mördande foto och jag lägger ut kapitel efter kapitel, efterhand som jag skriver boken. Här kan du läsa Mördande foto på Wattpad.

När jag lade ut kapitel fyra fick jag en ny läsare som skrev den här fina kommentaren, något som inspirerade mig att skriva ännu mer:

"Sjukt bra skrivet! Hungrar genast efter mera!
Roligt att läsa något nytt! 
Det är alltid samma historia som upprepar sig men här har vi något nytt! 
kram och lycka till! :D"

Här är baksidestexten till berättelsen:
Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna i klassen. Marina vet att hennes mamma har förbjudet henne att någonsin bli fotograferad för att lägga ut bilden på nätet. Marina har glömt varför. När dem den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna. Det här är en helt ny bok, som jag kommer att skriva på Wattpad. Följ med från start och se vad som händer Marina när fotot väl blivit publicerat.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 12 oktober 2014

Boktips: De utvalda - Tankeläsaren av Kristin Cashore en otroligt bra bok!

De utvalda - Tankeläsaren av Kristin Cashore.
Det här är en bok som har legat länge på mitt nattduksbord och väntat på att bli läst, har samlat på mig de tre böckerna i serien.

Till min glädje hittade jag boken på Storytel, laddade ned och började lyssna. Boken fångade mig direkt och det var svårt att sluta lyssna.

Berättelsen handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, hon har vuxit upp vid kungens hov och har skickats ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender. Det är inget hon tycker speciellt mycket om, men gör ändå som sin morbror kungen befaller.

En dag stöter hon på prinsen Po, som även han är en särling. För första gången möter Katsa en jämlike som kan slåss nästan lika bra som hon. Nya känslor dyker upp inom Katsa. Hon inser att hon inte längre vill döda på befallning, istället vill hon använda sina krafter till att göra gott. Det är då svårigheterna dyker upp.

Det här är en mycket annorlunda fantasybok, den griper tag och jag vill bara läsa. Personporträtten är fängslande och jag vill veta hur det går för alla personer som dyker upp i händelserna. Trots de magiska skildringarna av karaktärerna tappar berättelsen inte spänningen, utan jag drivs att läsa vidare för att få se hur det går för alla inblandade.

Ville bara slänga mig över nästa bok i serien för att få veta hur det går. Även om Tankeläsaren var en avslutad bok, känns det som om Katsa och Po fortfarande har mycket att uträtta.

Du behöver inte tycka om fantasy för att läsa den här boken, du behöver bara tycka om en bra berättelse!

Det här är en bok för både unga och gamla, passar alla åldrar. Läs den!

Så här säger några andra om boken:
Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen. 

"En högintensiv roman, från första actionladdade upptakten, spännande romantisk och sorglig - alltihop och lite till. /.../ Tusen spänn (minst) på att fantasyvärlden fått en ny bästsäljare."Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

"Tankeläsaren är en klassiskt äventyrlig fantasyroman för ungdomar (allt från mellanstadiet till gymnasiet), som är spännande och bjuder på en god lässtund." Fia Larsson, BTJ

"En riktigt bra bok som kommer att få många läsare att ivrigt längta efter fortsättningen."Hanna Lindbom, Karlshamns Allehanda

"Det är en blandning av traditionell och innovativ fantasy som borde locka såväl tonåringar som vuxna /.../" Bella Stenberg, Borås tidning


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.