Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 oktober 2016

Bästa boktips Hjärnstark av Anders Hansen

Bästa boktips Hjärnstark av Anders Hansen


Oj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken.

Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet att gå så många steg. Men ambitionen att gå 16.000 steg per dag gör att jag varje dag når upp över 10.000 steg, vilket bara det är bra. Dessutom har jag de dagar jag är hemma kommit upp i långt över 16.000 steg. Tänk vad många böcker som skapas i de nya hjärncellerna som bildas inom mig...

Läs boken och upptäck hur lätt du kan förbättra ditt liv. Rekommenderas varmt!


Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.


I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Den får fem stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 21 oktober 2016

Läsarnas val 2016 Akademibokhandeln

Läsarnas val 2016 Akademibokhandeln


Jag fick ett mejl: "Har du sett att Akademibokhandeln har en omröstning för "Läsarnas val 2016"? Vet inte om det bara är medlemmar som kan rösta eller om det är för alla, men jag har varit inne och röstat på en av dina böcker i ungdomskategorin i alla fall, alla fyra fanns med."

Avsändaren hade även bifogat en bild. Jag blev jätteglad.

Om du vill rösta på mina böcker går du in och söker på Kim M Kimselius under Läsarnas val hos Akademibokhandeln. Även om jag nu har skrivit 40 böcker är det bara årets fyra nya barn- och ungdomsböcker som finns med, samt 10 misstag författare gör. Om du vill rösta på den boken går du in under Facklitteratur och söker på Kim M Kimselius så kommer 10 misstag författare gör upp. Även Färgargårdens andar finns med. Vill du rösta på den söker du på Roman, Kim M Kimselius. Med andra ord finns samtliga mina sex nya böcker hos Läsarnas val hos Akademibokhandeln.


Du kanske har någon annan favoritförfattare du vill rösta på?
Läs mer om Läsarnas val nedan. Texten är hämtad från Akademibokhandelns sida.

Läsarnas val

– Utse Sveriges bästa böcker 2016 och vinn gyllene bokpaket!

All makt utgår från dig. Så enkel är tanken bakom Akademibokhandelns nya bokpris. I Läsarnas val kan du rösta på svenska böcker utgivna mellan 2015-11-01 och 2016-10-31 i sex olika kategorier. Böckerna är ju skapade för dig som läsare, så det är väl inte mer än rätt att just din röst får bli avgörande?

ROMAN

DECKARE & SPÄNNING

FACKLITTERATUR

MAT & DRYCK

BARN & UNGDOM (från 7 år)

BILDERBOK (0–6 år)

SÅ HÄR RÖSTAR DU

Välj kategori här ovanför och sök upp boken du vill rösta på. Du kan bara rösta på böcker som uppfyller kriterierna för Läsarnas val 2016: boken ska vara en originalutgåva, utgiven i Sverige 2015-11-01 t.o.m. 2016-10-31 samt ha svenska som originalspråk. Röstningen är öppen för alla och du kan rösta en gång per person och kategori.

MOTIVERA OCH VINN BOKPRISER

Motivera gärna ditt val med varför du röstar på just den boken. Då är du med och tävlar om tio gyllene bokpaket. De innehåller fem utvalda böcker från årets utgivning samt en lyxig anteckningsbok från Castelli. Glöm inte att ange en giltig e-postadress så att vi kan kontakta dig.
Vinnarna av bokpaketen utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. E-postadressen som anges i formuläret kommer enbart att användas för dubblettkontroll och kontakt med de utsedda vinnarna. 

RÖSTA FÖRE 31 OKTOBER

Läsarnas val är öppen för röstning mellan 8 september och 31 oktober. Vinnarböckerna presenteras den 8 december i Akademibokhandelns butiker och på akademibokhandeln.se. Tack för din röst och lycka till!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Boktips I krig och kärlek av Leffe Grimwalker och Caroline Grimwalker

I krig och kärlek av Leffe Grimwalker och
Caroline Grimwalker

Det här var lite som lagen om alltings jävlighet: Allt som kan gå fel gör det också. Jag har skrattat så tårarna runnit, men jag har också sagt åt huvudpersonerna att prata med varandra. "Säg någonting då!" Men så klart, om de hade gjort det hade det inte blivit den dråpliga historia som I krig och Kärlek är. Det här är så galet det bara kan bli. Lyssna på boken och ta del av det stackars trädet som får lida för allas brister. Ja, det är så att du bara kan lyssna på boken, för den finns bara på Storytel. Älskade boken!


Saras hemlighetsfulla beteende får Stefan att ana oråd. Vem är det hon sms:ar med egentligen? Sara å sin sida kan inte förstå varför Stefan tagit kontakt med sitt anskrämliga ex på Facebook igen. Samtidigt anländer de första gästerna till familjen Riddarstolpes årliga släktsammankomst: Stefans son Sebbe och hans nya tjej Amartin, en skärpt tjej som anar att allt inte står rätt till hos värdparet.


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Den finns bara att lyssna på hos Storytel.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 20 oktober 2016

Guldgubbarna i Radio med Kim M Kimselius

Guldgubbarna i Radio med Kim M Kimselius


Imorse var jag med i direktsändning i Radio P4Blekinge. Nu har du som inte bor i Blekinge möjlighet att lyssna på när jag pratade om min nya bok "Mysteriet med Guldgubbarna".

Det är inte lätt att berätta om en bok som fortfarande är i embryostadiet. Hoppas jag fick fram tillräckligt mycket för att du som lyssnare ska förstå hur mycket jag brinner för att skriva den här boken.

Här kan du lyssna på när Kimselius pratar om Guldgubbarna i Radio P4Blekinge.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Vill du synas mer i media?

Vill du synas mer i media?

Det senaste året har jag varit mycket i media, som du kanske har märkt:

 Året Runt

Må Bra

 Aftonbladet

 Allas Veckotidning

Samt några fler tidningar, som jag inte hittar just nu. Dessutom kommer det en artikel om mig i Hemmets Journal i november. Allt detta tack vare att jag har varit med i Hjälp en journalist. Läs nedan vad Marie Hagberg skriver om sin sida Hjälp en journalist.

Vill du också synas mer i media?
Vill du få gratisreklam i tidningar, magasin, nyhetssajter eller kanske till och med tv?

I så fall har jag goda nyheter för dig!

Prenumerera på Hjälp en journalists nyhetsbrev så får du veta när journalister letar efter intervjupersoner inom ditt ämne. Det är gratis och kommer ut när det kommer en efterlysning från media. Anmäl dig idag!

Gör så här för att få chansen till gratisreklam i media:
Steg 1 - För att få nyhetsbrevet med PR-möjligheter, helt gratis, fyll i namn samt e-postadress på Hjälp en journalist samt klicka på registrera.

Steg 2 - Du får ett nyhetsbrev när det kommer ut förfrågningar från media.

Steg 3 - När du ser en efterlysning du skulle vilja svara på, berätta kortfattat på varför du är intressant och bifoga kontaktuppgifter. Om journalisten är intresserad tar hon kontakt med dig.

Prenumerera GRATIS på efterlysningar från journalister nu!

Gå in på Hjälp en journalist och prenumerera GRATIS på efterlysningar från journalister. Fyll bara i formuläret på sidan så är allt klart. Prenumerationen är som sagt var gratis och du kan när som helst avsluta din prenumeration med ett enkelt klick. Fast varför skulle du vilja göra det när du får chansen till gratis reklam?

Jag ser fram emot att få höra allt om all publicitet du får!Som du förstår är jag mycket nöjd med tjänsten. Om du anger mitt namn när du anmäler dig, får du 500 kr i rabatt om du blir medlemmar ett år. Hoppas du får mycket publicitet som hjälper dig i din marknadsföring. Lycka till!
 

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 

onsdag 19 oktober 2016

Får jag presentera min Gatekeeper

Får jag presentera min Gatekeeper

"Bakom varje framgångsrik man står en kvinna" brukar man säga. I det här läget skulle jag vilja säga "bakom denna framgångsrika kvinna står en man", min älskade make, Jan.

Namnet "Gatekeeper" fick Jan av en journalist, som efter stor övertalning lyckades få tala med mig.

Jan är nämligen den som sållar alla samtal, han svarar i telefon, han tar hand om alla försäljare, men även de fans som ringer och fnittrande ber att få prata med mig. Att journalisten hade svårt att nå mig berodde säkert på hennes unga röst. Jan trodde det var ännu ett fan som ville prata med mig.

Det är helt underbart att ha någon som tar emot alla samtal, eftersom det innebär att jag får mer tid över för skrivandet. Jan är min andra hälft. Han betyder oerhört mycket för mig som du säkert förstår. Om det inte hade varit för honom hade jag inte varit en etablerad författare sedan 20 år tillbaka. Det var han som avslöjade för våra vänner att jag var författare, det var han som fick mig att skicka till förlag, vilket innebar en bejublad debut med boken Tillbaka till Pompeji. Det är Jan som stöttar och uppmuntrar mitt författarskap i alla lägen. Han är med i motgång och medgång.

Själv kallar han sig slav, fast jag tycker att det är jag som är slaven många gånger. Han bokar upp mig och ser till att hålla mig sysselsatt, han kommer med idéer till nya böcker (som om jag inte hade nog många idéer själv), han hjälper mig när jag har skrivarkurser på Färgargården i Eringsboda. Något som fick många av kursdeltagarna i somras att undra om de kunde skicka dit sina män och fruar på kurs hos Jan, medan de gick fortsättningskurs hos mig. De ville också ha en man/fru som stöttade deras skrivande, precis lika mycket som Jan ställer upp för mig.

Jan vill inte synas på bild. Oftast är det bara på Bokmässan i Göteborg han ställer upp. Därför är alla fotona från årets bokmässa. Det på Jan och mig är lite suddigt, men jag tycker mycket om fotot och ville visa det för dig. Vi har varit tillsammans i 37 lyckliga år. Hoppas på många, många, många, många, många fler. För vad skulle jag vara utan min Gate-keeper?Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härtisdag 18 oktober 2016

Skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan

Skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan

Lördagen den 15 oktober 2016 höll jag skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona. Under alla år har jag gått mängder av kurser hos vuxenskolan, men jag har aldrig hållit någon hos dem. I lördags var det premiär. Sju mycket inspirerade och skrivsugna kom.

Jag blir lika förvånad varje gång över hur duktiga alla är på att skriva. Dessutom går de igång på övningarna jag ger dem och skriver för fullt. I slutet av dagen läste de upp berättelserna de skrivit under skrivarkursen. Så bra!

På skrivarkursen fick jag frågan "Hur är det att vara kändis?" Nu ser jag mig inte som någon kändis, så det kändes inte bekvämt att svara på den frågan.


Lever på sitt författarskap, tidningen Sydöstran
När jag kom hem var det första maken sa att de hade pratat om mig på nyheterna. Att jag och Ulf Nilsson var de enda Blekingeförfattarna som kunde leva på vårt författarskap. Sedan slog jag upp tidningen jag köpt på vägen hem, där stod samma sak, samt ännu en artikel om mig och skrivarkursen jag just hade hållit. Kanske jag är lite kändis ändå...

Författarkollegan Torsten Bengtsson sa så här: "Klart du är kändis för publiken. Men för oss i branschen är du inte bara kändis utan en inspiration, en vägvisare, en lysande stjärna, ljuset i slutet av tunneln och den ouppnåeliga dröm vi alla strävar efter i hemlighet."

Ord som värmer och gör mig tårögd. 
 

Så här tyckte skrivkursdeltagarna om kursen:
"En väldigt trevlig och inspirerande kurs och en upplevelse jag inte kommer att glömma." Felicia Lunn

"Mycket avspänt, men på ett tydligt krävande sätt; krävande att hitta lust. Tänker på citatet: 'a relaxed mind is a creative mind'." Anna Lundström

"Bra! Mycket inspirerande och matnyttigt!" Annica Lindh

"Positivt! Inspirerande! Roligt!" Lena Olsson :-)

"Tack för en jättebra dag. Hade knappt förväntat mig något av 'bara' en dag, men det gav mig mycket. Framförallt lite mod och inspiration att komma vidare." Anna Johansson

"En givande kurs. Rolig! Gav uppmuntran! Matnyttig!" Louise Behrendt

"Bra och väldigt motiverande kurs. Värt pengarna enligt mig." Mattias Karlsson.


Skrivarkurs 25 mars 2017 för Studieförbundet Vuxenskolan
Den 25 mars 2017 är det dags igen. Här kan du läsa informationen från Studieförbundet Vuxenskolan:

Att skriva med glädje - Kim M. Kimselius

Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och håller många skrivarkurser runt om i landet. Nu har du chans att gå en endags skrivarkurs för Kim i Karlskrona. Kim skriver med glädje och vill i skrivarkursen Att skriva med glädje, förmedla skrivglädje till dig.
I kursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar och dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.

Det spelar ingen roll vad målet med ditt skrivande är: att skriva om ditt liv, om din släkt, en deckare, roman, eller en faktabok. Kim har 19 års erfarenhet som etablerad författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt, noveller antagna i tidningar och en har fått litteraturpris. http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Så här skriver författaren Mariette Lindstein som gjort succé med boken Sekten på Dimön: “Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje.”

I kursen ingår Kim M. Kimselius bok Att skriva med glädje, fika och lättlunch. Är du allergiker så meddela det vid anmälan.

Om Kim:
Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island.
Kim har nu gett ut över 40 böcker.
Kim har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige.
Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”.

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius

Ort: Karlskrona
Kommun: Karlskrona
Veckodag: Lör
Tid: 09:00-16:00
Startdatum: 2017-03-25
Materialavgift:125 kr
Omfattning: 9 tim (*)
Samman­komster:1 gång
Platser kvar:11 (11)
Arrange­mangsnr:40672
Lokal: SV Karlskrona, Karlskrona, Ronnebygatan 9
* Studietimmar, en studietimme motsvarar 45 minuter.
Pris för denna studiecirkel/kurs: 1275 kr exkl materialavg
 


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


måndag 17 oktober 2016

Mysteriet med Guldgubbarna

Mysteriet med Guldgubbarna

Får jag presentera nästa historiska äventyrsbok om Theo och Ramona: Mysteriet med Guldgubbarna.

Jag hoppas du förstår att det här inte är det slutgiltiga bokomslaget till Mysteriet med Guldgubbarna. Detta är min skiss till Mats Minnhagen som jag är övertygad kommer att göra ännu ett magiskt omslag.


Guldgubbarna i Ronneby Blekinge

Det är inte bara den dyrbara metallen som gör att guldgubbarna är verkligt speciella fynd. De hittas på platser som var betydelsefulla under järnåldern och förknippas med kult och makt. Kanske har de använts som offergåvor. Trots namnet föreställer en stor del av guldgubbarna kvinnor. Frisyr och klädedräkt är detaljrikt avbildade och avslöjar att det här är män och kvinnor med hög status eller möjligen gudar.

De 29 guldgubbarna som hittades i Vång är det hittills tredje största fyndet i Sverige. I verkligheten är de inte större än en tumnagel och är tillverkade i lövtunn guldfolie. De dateras till 500–700-talen efter Kristus. Guldgubbar har hittats på flera olika platser i Sverige. Bland annat i Skåne, Halland och på Öland. På Bornholm i Danmark har man hittat flera tusen.

En del av guldgubbarna från Vång är exakt likadana som sådana som hittats på Öland och på Bornholm. De är alltså tillverkade med samma stämpel. Betyder det att någon från Vång besökt Öland eller Bornholm och fått med sig några guldgubbar hem? Eller är det tvärtom? (från Blekinge Museum)


Research för boken Mysteriet med Guldgubbarna
 
När Guldgubbarna hittades i Blekinge 2012 föddes tanken hos mig att jag skulle skriva en bok om dem. Tiden gick. I våras fick jag förfrågan från Ronneby Kommun om jag ville skriva en bok om Guldgubbarna. Jag tackade ja och nu är jag igång. Boken gör jag i samarbete med Ronneby Kommun och Blekinge Museum, som ställer upp med material och information. I fredags gav jag mig av på min första research inför Guldgubbarna. Det är fascinerande att se hur små figurerna är. Jag kan knappt se mig mätt på dem. Fantasin väcks...

...Jag slår mig ned framför montern och börjar skriva...
Museichef Marcus Sandekjer roar sig med att fotografera mig från alla upptänkliga vinklar, vilket till slut får mig att brista ut i skratt. Speciellt när han fångar mig genom glasmontern. 

Här ser du alla Guldgubbar som har hittats i Blekinge. Det är inte bara män, där finns även kvinnor. Några av dem är tillverkade i Blekinge, andra kommer från Eketorp, eller från Sortemuld i Danmark

Till slut ger vi oss ut i naturen för att besöka platserna där boken ska utspela sig. Här står jag på den mest betydelsefulla platsen av dem alla. Just här hittades Guldgubbarna, på kullen i Västra Vång i Ronneby kommun.

Om den platsen tänkte jag berätta mer om senare i veckan.

Nu vet du vad jag håller på att skriva just nu. Jag läser research och orden staplas ovanpå varandra i väntan på att få komma ut.

Jag är oändligt tacksam över all hjälp jag har fått av arkeolog Mikael Henriksson, som var den som startade utgrävningarna av Västra Vång. Han är min källa till information och besitter mängder av information som jag får ta del av.

Även museichef Marcus Sandekjer ställer upp och följer med ut på researchen. Mikael och Marcus har mycket att berätta om och många idéer. En av dem är att nästa gång det är ett arrangemang om guldgubbarna ska jag vara med. Om du kommer hittar du mig förmodligen sittande framför montern med guldgubbarna, där jag låter pennan löpa fram över papperet, inspirerad av atmosfären och allt omkring mig.
Mysteriet med Guldgubbarna kommer ut i maj 2017. Inte värst lång tid att vänta, heller hur?

Läs mer om Guldgubbarna i Ronneby Blekinge.

Kika in lite senare i veckan så får du ta del av fler bilder från researchresan runt om i Blekinge.

Så här skrev de Blekinge Museums Facebooksida:
Kim Kimselius, en av Sveriges största barn- och ungdomsförfattare (med en stor läsekrets bland vuxna) besökte idag Blekinge museum och Västra Vång för att göra research för en kommande bok! Arkeolog Mikael Henriksson guidade. Håll utkik efter det färdiga resultatet nästa år!

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här