Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 oktober 2016

Får jag presentera min Gatekeeper

Får jag presentera min Gatekeeper

"Bakom varje framgångsrik man står en kvinna" brukar man säga. I det här läget skulle jag vilja säga "bakom denna framgångsrika kvinna står en man", min älskade make, Jan.

Namnet "Gatekeeper" fick Jan av en journalist, som efter stor övertalning lyckades få tala med mig.

Jan är nämligen den som sållar alla samtal, han svarar i telefon, han tar hand om alla försäljare, men även de fans som ringer och fnittrande ber att få prata med mig. Att journalisten hade svårt att nå mig berodde säkert på hennes unga röst. Jan trodde det var ännu ett fan som ville prata med mig.

Det är helt underbart att ha någon som tar emot alla samtal, eftersom det innebär att jag får mer tid över för skrivandet. Jan är min andra hälft. Han betyder oerhört mycket för mig som du säkert förstår. Om det inte hade varit för honom hade jag inte varit en etablerad författare sedan 20 år tillbaka. Det var han som avslöjade för våra vänner att jag var författare, det var han som fick mig att skicka till förlag, vilket innebar en bejublad debut med boken Tillbaka till Pompeji. Det är Jan som stöttar och uppmuntrar mitt författarskap i alla lägen. Han är med i motgång och medgång.

Själv kallar han sig slav, fast jag tycker att det är jag som är slaven många gånger. Han bokar upp mig och ser till att hålla mig sysselsatt, han kommer med idéer till nya böcker (som om jag inte hade nog många idéer själv), han hjälper mig när jag har skrivarkurser på Färgargården i Eringsboda. Något som fick många av kursdeltagarna i somras att undra om de kunde skicka dit sina män och fruar på kurs hos Jan, medan de gick fortsättningskurs hos mig. De ville också ha en man/fru som stöttade deras skrivande, precis lika mycket som Jan ställer upp för mig.

Jan vill inte synas på bild. Oftast är det bara på Bokmässan i Göteborg han ställer upp. Därför är alla fotona från årets bokmässa. Det på Jan och mig är lite suddigt, men jag tycker mycket om fotot och ville visa det för dig. Vi har varit tillsammans i 37 lyckliga år. Hoppas på många, många, många, många, många fler. För vad skulle jag vara utan min Gate-keeper?



Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här



4 kommentarer:

 1. Åh så fint, jag blir alldeles tårögd!

  SvaraRadera
 2. Hej Stina

  Tack så mycket <3
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Vi behöver varandra, både män och kvinnor, och att stå bakom varandra och stötta. Din Jan verkar vara en riktig klippa att luta sig mot.
  Kram till er båda!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Eva

  Ja, vi behöver verkligen varandra. Tillsammans är vi starkare och gladare.

  Jan är mitt stora stöd i livet.

  Tack vännen.

  Kram Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!