Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 13 augusti 2020

Här hittar du många olika skrivtävlingar

Här hittar du många olika skrivtävlingar

Den här listan med många skrivtävlingar jag fått av Ahrvid. SKRIVA - sf, fantasy och skräck  *  Äldsta svenska skrivarlistan grundad 1997. Kika in på hans hemsida för fler tips och tävlingar http://ahrvid.bravejournal.com/

Han tipsar om olika skrivevenemang och skrivtävlingar.  

1 Aug Smålands litteraturfestivals tävling, temat ”Paus”. Prispotten 10 000 kronor och publicering i Hall Medias tidningar. Svenska max 15 000 tecken, smalit@jonkoping.se. http://www.smalit.se/smalit-utlyser-novelltavling-10-000-kronor-i-prissumma/

1 Aug Näsets församlings novelltävling, tydligen mkt lokal och inga direkta priser, https://www.svenskakyrkan.se/vastra-frolunda-pastorat/nyheter/skrivartavling-med-naset-tema

5 Aug Manustävling för "Förortens författare" (men alla får skicka in), kategorier bok och scen, https://www.facebook.com/forenadefororter/photos/skriver-du-texter-går-du-runt-med-en-story-är-du-ortens-bästa-författare-förenad/2969578383156203/

15 Aug Novelltävling på tema Kärlek, från förlaget Virens.: https://virens.se/tavling

15 Aug Novelltävling i sociala distanseringens tid, tema "pandemi", pris 10/5/3.000 kr "för dig med anknytning till Västerbotten" (hm, min släkt är därifrån!) https://www.regionvasterbotten.se/kultur/novelltavling-i-den-sociala-distanseringens-tid, novell@abfvasterbotten.se.

30 aug FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN! - http://ahrvid.bravejournal.com/

31 Aug  Skriv en dikt om din upplevelse av våren och sommaren 2020.
Prova att läsa den högt medan du tvättar händerna i 30 sekunder. Hinns det med så är den lagom lång. Dikten/dikterna lägger du på Instagram som text eller filma dig själv när du läser. Kom ihåg att tagga med #Götapoesipandemi @gotabiblioteken.
Eller mail till gotaredaktionen@gotabibliotekense.se Vinnardikterna publiceras på gotabiblioteken.se och blir upplästa från scenen under TellUs bok- och berättarmässa.
https://www.gotabiblioteken.se/sv/web/arena/poesipandemi

1 Sep Deadline Tidn Skrivas sommartävling, tema "vänskap", pris 10 000 kr, öppen för prenumeranter, https://tidningenskriva.se/tavlingar-och-event/tavlingar/novelltavling-med-tema-varme/

10 Sep Deadline skrivtävling för "unga i Österbotten", https://www.forlaget.com/unga-i-osterbotten-nu-lanserar-vi-skrivtavlingen-text/?

30 Sep Boktuggs novelltävling, skriv story "baserad på bok i public domain", 10-40 Ktkn, pris 10 000 kr, https://www.boktugg.se/novelltavling-2020/

30 Sep Deadline poestitävling till Paul Celans minne, för skolelever, https://www.goethe.de/ins/se/sv/kul/sup/pcm.html

30 Sep Skriv i coronans tid - skrivutmaning i undantagstillstånd.För författare verksamma i Blekinge och Kronoberg. Bidragen ska vara skönlitterära och tidigare opublicerade.
Max 20 000 tecken. http://www.biblioteksutveckling.se/litteratur/stod-rad/skriv-i-coronans-tud

31 Okt Club Cosmos novellt'vling, varvid man skall linspireras av en illustration. Se http://clubcosmos.net/competitions.ph

31 Dec Miramir Förlags novelltävling ”Musik”. http://www.miramir-forlag.com/blogg/tavlingar/novelltavling-musik/

Före jul Bidrag söks till antologin ”Jul igen”. https://www.facebook.com/events/548795319357141/

 

Ja, där har du en hel del att göra, eller hur? Nu är det bara att bestämma dig för hur många skrivtävlingar du ska vara med i.

Lycka till!

För skrivtips, kika in på Kimselius skrivtips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet
och distanskurs Skriv om ditt liv
för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

 

måndag 10 augusti 2020

20 % på Kimselius skrivkurser på distans

20 % på Kimselius skrivkurser på distans

Augusti innebär att skolorna snart startar. Även andra kurser drar igång. Därför tänkte jag ge dig 20 % rabatt på mina distanskurser från och med idag 10 augusti till och med söndag 16 augusti.

Du har två olika kurser att välja på Hitta glädje i skrivandet och Skriv om ditt liv.


Hitta glädje i skrivandet

Detta är en självstudiekurs som genom 17 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på en berättelse på max 5 A-4sidor.

I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje.

Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter.

I kursen går vi bland annat igenom följande ämnen:

Att känna glädje i skrivandet, Hitta din författarröst, Gestalta, Fånga läsaren, Att komma ur skrivkramp, Skicka till förlag och många, många fler saker.


Varje brev innehåller flera exempel och övningar. Läs mer om kursen här.

"Man kan delta i skrivarkurser där det från första dagen febrilt produceras texter.

Att ha deltagit i en skrivarkurs för Kim Kimselius var en annorlunda upplevelse. Plötsligt blev det fokus på berättelsen. Den är det viktiga.

För om den kommer igång då kommer också ett passande språk att infinna sig.
Att kunna lära ut övergången från text till berättelse det är det kluriga.

Kim klarar det galant.

Hon är själv en gudabenådad berättare men också ett proffs på att lära ut det hon kan. Kim är faktiskt något tredje också. En tvättäkta för-fattare.

Det är en sådan som går före och visar vägen både för sina läsare och för sina skrivarnoviser.
Tack för en intressant skrivartid. Jag har haft bra flow hela tiden."

Hälsningar Jern Blahammar

 

Skriv om ditt liv

Vill du skriva om ditt liv, en självbiografi, och göra avtryck i historien? Då är denna kurs för dig. Det här är en kurs för dig som drömmer om att skriva om ditt liv. Den erfarna författaren Kim M Kimselius ger dig tips om hur du kommer igång med din egna berättelse, samt information som gör att du hittar glädje i skrivandet.

Detta är en självstudiekurs som genom 20 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på 5 A-4-sidor av din berättelse. Du får också hjälp under kursens gång om du skickar in dina övningar.

I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje och din självbiografi. Läs mer om kursen här.

Ett bra komplement till distanskursen Skriv om ditt liv är boken Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien.

"Tackar för feedback och uppmuntran samt kursbrev. Du ger värdefull insikt, en kombination av att leka och ha roligt tillsammans med superbra tips och information. Jag är så glad och tacksam att få lära mig mer och mer vecka efter vecka.

Tipsen du ger är superbra. Det är utveckling hela tiden.

Jag kan redan känna en förändring sedan vi startade" Christina Malak

 

Anmäl dig till kurserna

Varje kurs kostar 995:-, minus 20 % vilket ger summan 796:-.

Du anmäler dig till kurserna genom att mejla Kim M. Kimselius.

Skriv i rubriken vilken av kurserna du vill gå, berätta lite om dig själv i mejlet. 

Hjärtligt välkommen! Kursledare är Kim M. Kimselius

Kim har gett ut flera handböcker om skrivande: Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandet,, Författare Från dröm till verklighet,, Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien,, samt flera handböcker om skrivandet under namnet Tre hattar: 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet,10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär samt Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv.

Kim är en flitigt anlitad föreläsare när det gäller att väcka läs- och skrivglädje och håller flera distanskurser. Dessutom håller hon skrivarkurser under vår, sommar och höst på Färgargården, Eringsboda, Blekinge, samt på Studieförbundet Vuxenskolan. Kim debuterade 1997 och har skrivit 60 böcker (2020) i olika genrer.

 

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet
och distanskurs Skriv om ditt liv
för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!