Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 11 februari 2021

Om det finns någon fördel med Coronapandemin...

Om det finns någon fördel med Coronapandemin...

...Då skulle det vara att världen har kommit hem till mig. Med ens kan jag gå vilka kurser jag vill, träffa alla vänner oavsett hur långt bort ifrån mig de bor. Jag kan vara med på årsmöten och göra min röst hörd.

Världen finns numera bara en knapptryckning bort, ett zoommöte, skype eller något annat mötesverktyg.

Jag har fastnat för Zoom. Där kan jag prata med vänner och hålla kontakten. Om man bara är två personer och har gratisversionen kan man prata hur länge som helst. Är man tre eller fler har man fyrtio minuter på sig från det första personen kom in på mötet. Det gäller att klicka in samtidigt.

En annan sak som pandemin har fört med sig är arbetsro. Jag får mer tid att skriva, ta det lugnt, vara med maken och hundarna. Däremot förlorar jag mycket i inkomst eftersom jag inte kan resa land och rike runt och föreläsa om mitt författarskap, mina böcker eller hålla skrivarkurser.

Förra våren var första våren jag mötte hemma sedan jag debuterade som författare 1997. Normalt brukar jag vara fullbokad med föreläsningar och antingen bo på hotell, vara på skolor, eller köra runt på vägarna till nya föreläsningsplatser. På så sätt får jag möta våren på många olika ställen.

Minns ett år när jag mötte våren i Skåne, för att därefter komma hem till Blekinge för att möta våren där, sitta i t-shirts och rensa rabatterna för att på eftermiddagen flyga norrut där det var vinter med mycket snö och bitande kallt. Då var det skönt att komma hem till våren igen.

Samtidigt som det finns några fördelar är coronapandemin/Covid19 pest. Inga vänner på besök, inga kramar, rädslan inom mig varje gång jag måste ge mig ut för att handla och min kära väns död veckan före julafton 2020 i Covid19. Om jag inte hade varit rädd innan slog den till med full kraft i det ögonblicket. Vem som helst kan dö i pandemin, även jag. Ingen går säker.

Men för att inte bryta ihop av rädsla tänker jag på de positiva saker som pandemin har fört med sig, bland annat bättre miljö, lugnare tempo och alla dessa nya lösningar som för mig runt om i världen medans jag sitter vid min datorskärm och pratar med vänner över hela världen.

Nu ska jag återgå till korrekturläsning i ryggläge tillsammans med en av mina hundar, här är det kooikern Kotten som håller mig sällskap.

Håll dig frisk och gör det bästa av livet!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!