Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 29 november 2014

Boktips: Jag blundar tills jag finns av Marie Björk

Jag blundar tills jag finns av Marie Björk är en skrämmande ungdomsbok som blottar tonåringen Sandras själ. När jag började läsa boken var jag tvungen att kika på omslaget för att se författarens namn igen, för det kändes precis som en bok skriven av Katarina Bredow, vars böcker har blivit mycket omtalade för sina skildringar av tonåringars känslor.

Det här är en bok som borde bli lika uppmärksammad. Marie Björk har rakt, rikt och enkelt språk och för handlingen framåt i ett rappt tempo. Man vill inte sluta läsa, man vill veta hur det går för Sandra. Ibland vill jag sträcka in en hand i boken och skydda, hjälpa och finnas där för att trösta, för boken berör och väcker många känslor.

Berättelsen handlar om Sandra, vars bästa kompis Sara har flyttat till annan ort. Sandra känner sig sviken och vägrar hålla kontakten med Sara, trots att hon saknar henne så det gör ont. Livet är hopplöst, inga kompisar, en pappa som är alkoholist och en mamma som går på tårna för honom.

Då börjar en ny flicka i skolan, Cassandra. "Nästan som Sandra", tänker Sandra och de blir genast vänner. I början är allt bra, det är nästan som om Sandra har fått Sara tillbaka, men så blir Cassandra ihop med en pojke och livet förändras helt och hållet och blir riktigt skrämmande.

En tonårsbok för både vuxna och ungdomar! Rekommenderar den varmt!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 28 november 2014

Boktips: Ödeland av Eva Holmqvist

Ödeland av Eva Holmquist är en bok som fångade mig från första meningen och jag sträckläste boken. Den gick helt enkelt inte att lägga den ifrån sig.

Ödeland är en novellsamling med olika science fictionberättelser av varierande längd. Alla lika fängslande, alla lämnande något efter sig inom mig. Jag kan inte sluta tänka på Bris, en varm själ som för evigt fått fäste i mitt hjärta. Men där finns även en blodig deckare, som är mycket läsvärd.

Eva har förmåga att fånga läsaren, att skildra miljöer och personer så att det känns trovärdigt. Det här är första boken jag läser av Eva Holmquist, men det är verkligen inte den sista, för nu vill jag läsa ALLT författaren har skrivit!

I Ödeland tas jag långt ned under jorden, tillsammans med en stackars kvinna som har gått vilse i de vindlande gångarna, jag förs ut i rymden till Paradiset, en boplats som flyter omkring strax ovanför jorden, jag får vara med om den ena spännande händelsen efter den andra, allt skildrat med ett härligt, medryckande språk som håller mig fången från första raden till sista. Läs boken!
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 27 november 2014

Helgens signeringar i Lund och Helsingborg

 Julsigneringar 2014

Nu är det dags för signering igen. Den här helgen hittar du mig både i Lund och Helsingborg:

28 november 11.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

29 november 11.00-14.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln i Helsingborg City

Du är välkommen att hälsa på. Ta med osignerade böcker så signerar jag dem för dig. Hoppas att vi ses!

Årets nya böcker är:

Skräckresan med Titanic.
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Anastasias öde:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

Rädda min lillebror!
Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner.

Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen.

Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror?

Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.

Om du redan har köpt alla mina böcker, men inte fått dem signerade, är du välkommen att ta med dem så signerar jag dem för dig. Kanske kan du passa på att köpa en signerad bok i julklapp till någon du vill ska upptäcka mina böcker?

Ser verkligen fram emot julsigneringarna. Nu är jag igång, full av energi och livsglädje. Kom och gör mina signeringar till roliga upplevelser.

Välkommen!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 26 november 2014

Allas Novelltävling 2015 vinstsumma 10 000 kronor

Nu har jag varit och köpt Allas tidning för att kunna lämna alla uppgifter till dig angående novelltävlingen som Allas har utlyst. Har inte hittat länk till tävlingen någonstans på nätet. Läs nedan vad som gäller för tidningen. Självklart kan du även köpa Allas nr 48 och läsa mer om tävlingen där. Nedan kan du läsa vad som gäller för tävlingen.

Allas novelltävling 2015
Vem skriver bästa långnovellen?

Gillar du att skriva? Kanske har du byrålådorna fulla av alster, eller kanske är du en van novelltävlare? Vem du än är, är du välkommen att delta i Allas stora pristävling om den bästa långnovellen.

Varje vecka i Allas publicerar vi en långnovell på tre sidor i tidningen.

Novellerna är mycket uppskattade. De handlar alltid om relationer, men det är relationer av många skiftande slag. De kan vara roliga, rörande, tänkvärda och har ibland ett överraskande slut. Däremot publicerar vi aldrig science fiction-noveller eller berättelser förlagda till historisk tid, sådan tävlingsbidrag tackar vi alltså nej till.

Nu har du chansen att skriva en novell och skicka in den till oss. Längden måste vara mellan 12.000 och 13.000 tecken inklusive blanksteg.

I juryn sitter Gunilla Håkansson, chefredaktör på Allas, Lotta Gustavsson, fictionansvarig på Allas, Ingar Haellquist, kulturredaktör på Allas, samt Titti Holmquist, redaktör och fictionmedarbetare på Allas.

Vinnarnovellerna publiceras i Allas och vi förbehåller oss rätten att köpa in övriga bidrag till sedvanliga honorar.

Så här gör du för att tävla:
Skriv  ditt namn och ditt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen det. Utanpå kuvertet skriver du titeln på din novell. Samma titel måste också stå längst upp på ditt manus. Lägg sedan manus och kuvertet i ett annat kuvert. Vi vill nämligen inte veta vem författaren är när vi läser ett manus. Först när vi valt ut våra pristagare bryter vi namnkuverten.

Alla som älskar att skriva är välkomna att delta. Det spelar ingen roll om du har blivit publicerad tidigare eller bara skrivit för byrålådan.

Skicka din novell till:
Allas Novelltävling 2015
209 71 Malmö

Vi vill ha din novell före 15 mars 2015.


Vinnaren får sin berättelse publicerad i tidningen och förstapristagaren vinner 10.000 kronor. Andrapristagaren vinner 5.000 och tredjepristagaren får 3.000 kronor.Tyvärr finns inte tävlingen länkad någonstans. Du hittar all information om tävlingen i Allas nr 48. Elli var snäll och gav mig länken till tävlingen i kommentarsfältet. Klicka här för att komma till Allas Novelltävling 2015.


Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 25 november 2014

En helt vanlig dag i en författares liv

Kim M Kimselius med ettårige Tudor. Foto Kim M Kimselius
Att vara författare innebär att man till en viss del bestämmer sin tid själv. Då kan man som jag gjorde den här dagen, ta en tidigare lunch och vara ute i flera timmar, när höstsolen visar sig från sin allra bästa sida.

Hästar vi passerar på vår promenad. Foto Kim M Kimselius
Det gäller att ha disciplin, men det gäller också att tillåta sig att njuta av livet. Det är en bra kombination som gör livet värt att leva. Även om jag arbetar sju dagar i veckan, griper jag tillfället i flykten och njuter av ögonblicket.

Här finns gott om hästar och här stöter vi på ännu en hästflock. Tudor är mycket intresserad. Foto Kim M Kimselius
Det är under sådana här spontana långpromenader som energin återkommer efter flera veckors föreläsningar på annan ort. Det är även då orden dyker upp, nya berättelser, eller bara ord till den bok jag håller på med just då.

Närbild på hästflocken. Foto Kim M Kimselius
Jag behöver inte åka bort på en månad och bo i ett främmande land för att hitta inspiration och skriva min bok. Jag bor redan i paradiset och har allt som behövs omkring mig för att få orden att flöda.

På andra sidan vägen ligger Highland Cattle. En ras som väcker ungdomsminnen, eftersom jag mötte dem för första gången när jag var 14 år och reste ensam till Skottland. Foto Kim M Kimselius
Sedan jag flyttade hit, till Blekinge Sveriges trädgård, har fler böcker än jag någonsin vågade drömma om sett dagens ljus.

Här ligger tjuren och bevakar minsta steg jag tar. Han ser väldigt hotfull ut. Foto Kim M Kimselius
Jag vet att det bästa sättet att hitta inspiration och energi är att ta en långpromenad, oavsett vädret, men visst är det extra mysigt när hösthimlen är molnfri och härligt blå med en gyllene sol som värmer extra gott efter en frostnupen morgon.

Hmmm. Kom just på en idé till en ny bok... Tänk vad en promenad kan göra.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 24 november 2014

Novelltävling Skräck/Rysare

Då var det dags för ännu en skrivtävling. Den här gången är det KallaKulor som har utlyst tävlingen. Det ska handla om skräck och deadline är den 19 december. Läs mer nedan.

Novelltävling Skräck
Har du läst boken som av recensenter och läsare – med skräckblandad förtjusning – har beskrivits som ”det äckligaste jag någonsin läst”? 

I Cia Sigesgårds rysare finns det mest obehagliga endast en dörr eller våning bort. Nu är vi nyfikna på dina märkliga grannar. Skriv en kort berättelse i Sigesgård-anda på max 4 000 tecken inklusive mellanslag. Det kan vara helt sant, inte ett dugg sant eller lite sant med ett påslag av fantasi. Vinnaren utses av Cia Sigesgård själv och novellen trycks som extramaterial i pocketutgåvan av Inga kelgrisar, inga styvbarn.

Senast den 19 december 2014 vill vi ha ditt bidrag inskickat till kajsa@kallakulor.com

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 23 november 2014

En härlig julklapp för de yngre: Den kärleksfulla myran


Den kärleksfulla myran av Duncan Weller
Det här är en kärleksfull bok, med ett språk som går rakt in i hjärtat. En eloge till översättaren, Christina Gustavson, för den fina översättningen.

Boken handlar om myran som får ett hedersamt uppdrag han är mycket stolt över. Han ska lämna över ett bladbrev från dvärgpapegojan Hemming till hans käraste dvärgpapegojan Loretta. Det enda han ska göra är att följa vinrankan i djungeln från nedre delen där Hemming bor, upp till översta delen där han hittar Loretta.

Men är uppdraget verkligen så hedersamt för myran? När andra djur i djungeln frågar, börjar myran tvivla.

Älskade den här boken som jag läste i ett sträck utan att kunna lägga den ifrån mig. När jag läst klart kunde jag inte släppa sista raden i boken, för den etsade sig fast i mig. När jag gick till sängs funderade jag över vilka barnbarn jag skulle läsa den här för, och bestämde mig för att jag skulle läsa den för alla, oavsett ålder. För det är en mycket finstämd bok, med ett härligt språk som fängslar och gör att man vill läsa mer. Läs den!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.