Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 12 mars 2016

Boktips Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

Sanslöst spännande bok som håller mig i ett järngrepp från första raden tills boken är slut. Personporträtten är skickligt uppbyggda och jag skrattar gott åt Carl Mörcks anställda som inte har den minsta respekt för kommissarien, utan gör precis som de vill. Trots det lyckas de alla tre få fram resultat i till synes hopplösa fall. En välskriven bok som får timmarna att försvinna, för du kan inte lägga ifrån dig boken. Läs den!

Baksidestext:
Tredje delen i Jussi Adler-Olsens hyllade serie om Avdelning Q
Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit ”Hjälp”.
När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.

Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.


"Med Flaskpost från P befäster Jussi Adler-Olsen sin position som en av Danmarks bästa kriminalförfattare."
Politiken

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 11 mars 2016

Boktips Broder själ, syster flamma av Christian Gripenvik


Broder själ, syster flamma av Christian Gripenvik
Den här boken var en av de böcker som deltog i Books On Demands Indie Book Award 2014. Boken kom på tredje plats bland alla inlämnade bidrag.

Det här var en bok jag tyckte om och jag blev glad när jag fick möjlighet att läsa boken i sin helhet.

Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön, men det dröjer inte länge förrän deras nya hem visar sin sanna natur. Kampen för överlevnad sliter sönder de starkaste band. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Är du beredd att offra din bror eller syster? 

Personporträtten fängslar mig och jag lider med den kvinnan som gång på gång mister sina barn. Även en av väktarna tar jag till mig och följer med spänning hans öde. En härlig fantasyberättelse.

Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 10 mars 2016

Vad kostar det att anlita en lektör?

Många frågar mig vad det kostar att anlita en lektör. Jag har pratat om det tidigare under tråden Lektörer. Här är ytterligare ett exempel, det är Lennart Guldbrandsson på ElementX, som förutom lektör även är spökskrivare. Jag låter Lennart berätta själv.


Vad kostar det att anlita en lektör?
Precis som de flesta andra lektörer beror kostnaden för mina lektörstjänster på hur detaljerade rekommendationer du vill ha.

Lilla paketet
Jag läser hela din text och analyserar den med olika dramaturgiska verktyg. Du får omkring 2 sidor med kommentarer om din text. Huvudsakligen fokuserar jag på textens största problem och vad du kan göra åt dem. Det lilla paketet passar utmärkt för dig som redan har arbetat med texten under lång tid och vill veta vad du kan göra för att vässa den extra mycket.
Pris: 3600 kr, inklusive moms 25%

Stora paketet
Jag läser hela din text och analyserar den med olika dramaturgiska verktyg. Du får mellan 8 och 13 sidor med kommentarer om din text. Här går jag verkligen in på djupet på textens strukturer och element, så att du får en mycket bättre bild av vad ditt nästa steg ska bli. Det stora paketet passar bäst för dig som nyligen har börjat, har en förstaversion och inte vet vad du ska göra härnäst, eller har stora problem som du behöver hjälp med.
Pris: 4800 kr, inklusive moms 25%

Skräddarsytt
Skräddarsytt är inte alltid dyrare inom lektörsbranschen. Dina behov kanske är mindre än det lilla paketet eller på något annat sätt avviker från mallen. Sådana projekt är oftast intressanta och jag tar mig gärna an udda utmaningar. Du kan alltid lita på att jag skickar dig vidare om jag tror att någon annan skulle passa dig bättre.


Varför ska man skaffa en lektör?
Naturligtvis finns det en njutning i att kunna säga att man har gjort allting själv med sin text, från ax till limpa, men resultatet blir så mycket bättre om man är flera som hjälps åt.
Men vem ska du välja?
  • En vän eller familjemedlem är kanske gratis, men läser mest för att vara snäll och saknar oftast både den teoretiska och praktiska bakgrunden för att kunna ge dig hjälp.
  •  
  • En lektör har erfarenhet och utbildning nog att se var du behöver vässa texten. Han eller hon kommer med konkreta råd om hur du bär dig åt. Det ökar dina chanser att bli antagen av ett förlag eller att texten når sin fulla potential.
  •  
  • En riktigt duktig lektör gör allt det, men gör dig också till en bättre författare. Han eller hon ger dig verktyg som du kan använda gång på gång, stärker ditt självförtroende och tränar ditt omdöme så att du är bättre rustad för nästa, och nästnästa, text.


Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 9 mars 2016

En bok för alla som behöver lite inspiration i sitt skrivande, råd och tips längs vägen mot slutprodukten

Åh, vilken fin recension Att hitta glädje i skrivandet har fått av författaren Caroline Hurtig. Nedan kan du läsa hennes recension.


Boktips Att hitta glädje i skrivandet av Kim M Kimselius
Drömmer du om att bli författare? Har svårt att komma igång med skrivandet? 

Du kanske inte får ordning på idéer och tankar?

Då tycker jag att du ska läsa denna bok. 

Med många års erfarenhet och med närmare 40 utgivna böcker sitter Kim på ett berg av kunskap hon mer än gärna delar med sig av. 

Boken är full av handfasta råd, tips och konkreta övningar. 

Hon berättar allt om karaktärer, gestaltning, miljöbeskrivningar, handling, den röda tråden och allt är väldigt noggrant beskrivet. 

Kim har ett härligt sätt att kunna förklara komplexa moment i skrivandet på ett enkelt sätt som är lätt att förstå. 

Den här boken tar dig från en första idé tills att du är redo att skicka in till ett förlag eller kanske ge ut själv. Vilka frågor man än kan tänkas ha så finns det ett svar i boken. 

Önskar själv att jag hade haft denna när jag gav ut min debutbok. :-) Kim är väldigt noga med att upprepa att man inte ska skriva för någon annan än en själv! Man ska inte fokusera eller tänka på vem/vilka som kommer att läsa den sen. Skriv vad du själv vill läsa. Vilket jag helt och full håller med om. Skriver man för någon annan är det lätt att man fastnar. Jag har skrivit alla mina böcker för mig själv. Utan en tanke på att någon faktiskt ska läsa sen. För jag har ju alltid valet att inte visa vad jag skrivit. 

Så släpp den stressen och pressen och bara skriv! Kort och gott så är det en bok för alla som behöver lite inspiration i sitt skrivande, råd och tips längs vägen mot slutprodukten. :-) Och jag tycker att Kim förklarar allting bra, blandat med personliga historier blir boken mer än bara en faktabok. 

Man får följa med in i Kims skrivarvärld och jag förstår att hon trivs där :-)
Något som är extra kul är att i boken så tipsar Kim och min debutbok ödesgudinnans val i kapitel 50 "Att skriva fantasy" 

Och det är ju rätt häftigt, tack Kim! :-) Läs mer om Kim här och för att köpa boken kan ni besöka tex Adlibris och Bokus.


Tack Caroline för en jättefin recension :-)


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 8 mars 2016

Stockholms Litteraturmässa 2016

Nu har Stockholm fått en egen litteraturmässa 

Stockholms litteraturmässa äger rum för första gången på Kulturhuset Stadsteatern den 15–16 april 2016. Den ska bli en årligt återkommande mässa med litterärt fokus som lyfter fram den mångfald av förlag och tidskrifter som finns i Sverige. Initiativtagare är Lina Rydén Reynols, redaktör på Albert Bonniers Förlag, och Martin S. Halldin, förlagschef på Bokförlaget ETC. Evenemanget genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. 

I april nalkas våren, och med den ett nytt litteraturevenemang. Den 15–16 april arrangeras Stockholms litteraturmässa för första gången på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Evenemanget inleds på kvällen fredagen den 15 april. Det blir bar och mingel i Foajé 3, samt läsningar och samtal med Alejandro Leiva Wenger och Hanna Riisager. Invigningen är öppen för allmänheten.

På lördagen den 16 april öppnar utställningsverksamheten. Under hela dagen pågår programverksamhet parallellt på tre av Kulturhuset Stadsteaterns scener (Foajé 3, Biblioteket Plattan och Biblioteket Film och musik). Programpunkterna innehåller allt från författarsamtal med internationella gäster och samtal om litteraturkritik till aktiviteter för barn och unga. Bland de medverkande finns bland andra Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean, Maja Lee Langvad, Ying Chen, Ann Jäderlund, Vanna Rosenberg, Joakim Medin, David Norlin, Viola Bao, Jessica Schiefauer, Gabriel Itkes-Sznap och Jila Mossaed.

– Programmet har utformats tillsammans med utställarna, och det har skapat både en stor bredd och hög kvalitet, säger mässans initiativtagare Martin Halldin och Lina Rydén Reynols.

Lava och Rum för barn kommer också att ordna egna evenemang i samband med mässan.

– Tanken är att det ska märkas i hela huset att litteraturmässan pågår.

I Hörsalen kan besökarna botanisera bland bokbord där 60 förlag och tidskrifter från hela Sverige presenterar sin utgivning.

– Det är fantastiskt roligt att intresset från utställarna varit så stort. Vi hade kunnat boka in dubbelt så många om det funnits plats, säger Martin Halldin och Lina Rydén Reynols.

Stockholms litteraturmässa är gratis för besökarna, vilket är viktigt, menar Martin och Lina.

– Det är en av idéerna med mässan. Vi har ett litterärt fokus, och vill vara tillgängliga på det sättet att det ska vara lätt att ta sig till mässan samt att den ska vara öppen för alla. Kulturhuset Stadsteatern som ligger mitt i City vid T-Centralen och huserar så många olika verksamheter är den perfekta platsen för ett sådant evenemang – vi är mycket glada över vårt samarbete.

Hela programmet och en lista över alla utställare finns på www.litteraturmassan.seLåter det som något för dig? Hade jag inte varit uppbokad redan skulle det ha varit kul att vara där. Kanske nästa år :-)

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 7 mars 2016

Blekinges Bokmässa Eriksberg

Ja, då har Blekinges första bokmässa på Eriksberg varit. Johnny Karlsson som var den drivande kraften för bokmässan hade beräknat att det skulle komma cirka 500 personer. Enligt P4 Radio Blekinge var det mellan 800-1000 personer som besökte mässan där 70 författare, förläggare och litterära sällskap med anknytning till Blekinge hade samlats.

Det var inte lätt att få plats med mina runt 40 böcker på den lilla yta som var tilldelad mig och mina böcker. Några titlar fick ligga kvar i lådorna, andra titlar hade fått stanna hemma. Vi var där tidigt och alla utställarna hade ännu inte kommit.

Det var rätt tomt i lokalen och jag fick god överblick där jag satt och skrev autografer.

Här ser du Johnny Karlsson, eldsjälen bakom Bokmässan i Blekinge. En man med många idéer, ett gott hjärta och alltid nära till skratt. En kär vän.

När folk frågar vilken ålder mina böcker riktar sig till, brukar jag alltid säga att mina böcker läses av lika många vuxna som barn och ungdomar. Dan Eriksson är ett bra bevis på detta. Han kom fram och presenterade sig som "ditt största fan". Lite senare kom han tillbaka och överlämnade en signerad bok där han hade skrivit "till min idol Kim". Dessutom berättade han, att efter att ha träffat mig direkt vid ankomsten, hade tänkt: "Det spelar ingen roll om jag inte säljer en enda bok. Det har ändå varit värt att komma hit för jag har fått träffa Kim." Sådana ord gör mig glad. Jag kan berätta att Dan sålde en hel del böcker och det tycker jag han ska vara stolt över.

Blev intervjuad av Stefan från tidningen Bas Blekinge. Han berättade att han hade varit på en utlandsresa tillsammans med sin fru. Där hade de träffat en trevlig man som de börjat prata med. När de kom in på yrken berättade mannen att han var författare och hade blivit det tack vare att Kim M Kimselius hade inspirerat och sporrat honom.

Du anar inte hur glad jag blir över att få höra sådana saker.

En kvinna kom fram och sa "Är inte du för stor för att vara på en sådan här liten bokmässa?" Mitt svar var att det tyckte jag inte. Johnny Karlsson har ställt upp för mig många gånger. Att komma till bokmässan var ett sätt för mig att betala tillbaka för all hans hjälp. Dessutom hade jag vansinnigt roligt hela tiden.

Det syns klart och tydligt på den här bilden som författaren Paulina Bengtsson tog på mig, maken Jan och sig själv.

Det var en givande bokmässa på många sätt. Blekinge museum köpte in några av mina böcker och fick mig att äntligen ta itu med ett projekt som har legat i bakhuvudet och vuxit ett tag. Nu har jag nästa års (2017) två historiska teman helt klart för mig. Men de avslöjar jag inte ännu.

Missade du årets bokmässa i Blekinge, hoppas jag att du kommer nästa år. För det var ett härligt evenemang, utan några stora glassiga montrar, inga mitt och ditt. Alla samsades gott på de tilldelade ytorna och hade minst lika roligt som jag under hela bokmässan.

Vet du, vi var bland de första som kom till bokmässan och vi var de sista att packa ihop. Vår sista kund var en liten flicka med mamma och pappa. Hon köpte en bok, som mamman betalade. Strax därpå kom mamman tillbaka och köpte ytterligare en bok. Sedan kom hon tillbaka ännu en gång och köpte en till. När hon kom tillbaka den fjärde gången hade vi plockat ned den titeln hon ville ha, men vi packade gärna upp den till henne.

Underbara, härliga läsare, vänner, författarkollegor, lärare, bibliotekarier och besökare på Bokmässan i Blekinge på Eriksbergs gård: Tack för en magisk söndag!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Sveriges största skrivkonferens i Stockholm SKRIV 2016

Tidningen Skriva arrangerar Sveriges största skrivkonferens i Stockholm Skriv2016. Något du tycker låter intressant? Läs mer nedan.


Sveriges största skrivkonferens i Stockholm SKRIV2016
Skriv2016 är en konferens för dig som skriver. Här får du ett stort, varmt och engagerat möte med blivande och etablerade författare. Du träffar också förläggare, litterära agenter, skrivcoacher och andra aktörer i branschen.

Några av de föreläsare som är klara just nu är Jessica Schiefauer, Augustprisbelönad ungdomsboksförfattare, Sara Lövestam som skriver i flera genrer och Martin Schibbye, journalist med uppmärksammad bokskildring av fångenskapen i Etiopen. Föreläsarlistan uppdateras efter hand.

Under de två dagarna kan du lyssna på föreläsningar, delta i workshops, mingla med skrivkompisar och fördjupa dina kunskaper i hantverket.

I konferensen ingår minst 2 workshops och fika. Vi kommer att arrangera luncher och en fest på lördagskvällen för de som önskar.

Priset för hela helgen är 2900 kr inkl moms.  Anmäl dig senast 30 april och få bokatidigtrabatt - ditt pris är 2200 kr.

Information om vilka olika workshops du kan anmäla dig till (ingår) samt om pris för fest och luncher skickas ut inom kort till alla som anmäler sig.

SKRIV2016 arrangeras av tidningen SKRIVA med författarcoachen Ann Ljungberg som projektledare. Ann har de senaste två åren arrangerat Författarkliniken i ett liknande format och ni som varit med där kommer att känna igen er. Och bli glatt överraskade!

Boka din plats på Skriv 2016 här.

Ha det så kul!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 6 mars 2016

Boktips Raptomten av Vincent Maker

Raptomten av Vincent Maker
Tänk att det kan bli en så härlig historia när en 6-åring berättar.

Illustrationerna gör halva boken. Jag hittar hela tiden nya detaljer. En bok jag tror många kommer att läsa om och om igen och skratta åt tillsammans. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa.

Baksidestext:
I Vad-Som-Helst-Landet kan vad som helst hända. En dag rapar tomten så högt att huset spricker och alla tror det är jordbävning. En kort och rolig läggdagsfavorit för barn mellan 3 & 8 år.

SMARTYPANTS är ett helt nytt barnboksförlag. Vi är övertygade om att barn är fantastiska författare och att ett gott skratt förgyller livet. Därför publicerar vi roliga skratt-testade barnböcker skrivna av barn. Hos oss har alla barn en chans att bli författare. Vi uppmanar alla ungar i Sverige (eller faktiskt hela världen) att skicka in sina bästa historier till oss. Alla som skickar in en historia blir medlemmar i Smartypants Club - Barnens egna författarklubb. Smartypants kan även användas som ett roligt verktyg i skolan, läs mer på www.smartypants.se och www.facebook.com/smartypantsbarnbocker

Den första boken, Raptomten, är skriven av Vincent Maker 6 år. Han bor på Värmdö med sina brorsor och föräldrar. Han älskar böcker och tänker skriva fler. När han blir stor ska han bli hockeyproffs och eventuellt lite rockstjärna.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Boktips Stenbarnen av Margareta Iwald

Stenbarnen av Margareta Iwald

Det här är en underbar, charmig bilderbok. Jag blir varm i hjärtat när jag läser den. Härliga bilder och fint språk. En bok som berättar om det enkla och lilla vi hittar runt om oss. Härliga fina bilder, som säger lika mycket som orden. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa, både för dina barn, barnbarn och för dig själv. Läs den!

Baksidestext:
Under den stora stenen sitter det två små stenbarn och har det långtråkigt. Då hittar de en mamma, som tar hand om dem. Hon ger dem mat och kläder och tar med dem på tivoli.Den genuina fantasileken (som är så viktig för ett litet barns utveckling), tas här på största allvar. I den kreativa ensamleken får barnet utlopp för sin uppfinningsrikedom och befäster sin identitet.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.