Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 14 juni 2021

Kärleken slår klorna i Färgargården en bok du lägger ifrån dig med ett leende

Kärleken slår klorna i Färgargården en bok du lägger ifrån dig med ett leende

Aldrig har väl en bok varit svårare att skriva än Kärleken slår klorna i Färgargården, i alla fall för mig.

Det här är sjätte boken i Färgargårdsserien. De böcker jag skriver tillsammans med skrivkursdeltagarna på Färgargården i Blekinge.

Varje år har jag valt ett nytt tema för kursdeltagarna. Som du förstår var temat Kärlek/Romance för den här boken. Det är inte min genre, men jag fick inte vara sämre än kursdeltagarna och åstadkom några berättelser i boken. Jag är jättenöjd med dem, men kommer nog aldrig att skriva några fler kärleksromaner. Det är liksom inte min grej. Även om jag fått med beröm godkänt från  testläsare.

Däremot upptäckte jag att kursdeltagarna hade fallenhet för den här genren. Oj, vilka bra berättelser de har åstadkommit.

Normalt går mina böcker direkt från tryckeriet till Förlagssystem nu för tiden. Men när det gäller Färgargårdsserien tar vi hem böckerna hit och bara en del går iväg till Förlagssystem. Det beror på att kursdeltagarna kommer hit och hämtar sina exemplar. 20 stycken till varje kursdeltagare. De som har varit med i många av böckerna beställer oftast fler, eftersom de numera har en trogen läsarkrets. Något jag tycker är jättekul.

Därför är det extra roligt när det kommer en lastpall med böckerna. Att lasta av, öppna kartongen och lyfta upp den nya boken. Jag älskar det.

När dessutom omslaget är så fängslande läckert som på Kärleken slår klorna i Färgargården, kan jag inte vara annat än lycklig.

Nu står den nya boken på toppen av min bokpyramid, den jag brukade ha på Bokmässan i Göteborg. Numera står den permanent på kontoret i väntan på att pandemin ska gå över och jag återigen kan ha Öppet Hus och öppna upp dörrarna för läsarna. Så jag längtar efter att träffa dem igen.

Baksidestext:
Kärlek kan vara både himmel och helvete. I den här boken hittar du både ock. Sorg och saknad, död och nytändning... Ja, precis allt det där som bra kärleksnoveller ska innehålla. Många fängslande berättelser skrivna av rutinerade författare, som håller dig trollbunden genom hela boken.

En novellsamling som kommit till efter skrivarkurserna på Färgargården hösten 2020, samt distanskursen Färgargården Special. Ett år som präglades av Coronapandemin och gjorde att sommarens skrivarkurser blev inställda. Skrivkursledare är Kim M. Kimselius, som även medverkar med ett flertal noveller.

Många av författarna har gått flera skrivarkurser hos Kim M. Kimselius, något som märks på deras skicklighet. En bok som berör, får dig att skratta och gråta, och lägga ifrån dig boken med ett leende på läpparna.

 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!