Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 september 2009

Kimselius är på YouTube från Bokmässan


Helt otroligt! 240 har sett mitt korta inslag från bokmässan i Göteborg i morse! Kanske tillhör just DU som läser detta just en av dem, annars kan du se inslaget på länken.

Det har varit en helt otrolig dag. I flera timmar satt jag bara och signerade hela tiden. Min fanklubb från Göteborg kom som vanligt på besök, alltid lika roligt att träffa dem. Jag är imponerad över att de är så trogna och kommer nästan samtliga varje år. Det känns så kul!

Flera trogna fans har dykt upp och mina pojkar, kusiner och vänner. Men framför allt har det kommit läsare, nya och gamla. Även idag har jag fått så mycket beröm för mina böcker att det känns som om jag svävar på små moln, trots att jag egentligen är mycket trött. På bilden ser ni när jag talar till min fanklubb från Göteborg. Jag har svårt att låta bli att även "prata med händerna". De rör sig hela tiden medan jag talar, utan att jag är medveten om det. Nu ska jag gå igenom min mailbox och sedan byta om inför kvällens middag. Imorgon är sista dagen på bokmässan. Känns lite sorgligt, men också skönt. Sedan är det bara att förbereda för nästa evenemang, ett seminarium med Katarina Mazetti och Margareta Skantze. Kanske du kommer för att lyssan. Se mer på min hemsida www.kimselius.se. kram från Kim


Kimselius är på Bokmässan 26 september 2009


Egentligen borde jag sova och vila inför den här dagen, som jag vet alltid är hektisk. Men alltför många intryck och positiva kommentarer och underbara möten snurrar runt i huvudet på mig. Det går inte att sova.

Alla de andra i min monter sa igår: "Imorgon har du rätt att ta sovmorgon Kim!" Vad skönt, tänkte jag, eftersom jag skulle iväg på middagen på Börsen. Men vem kan sova när en ny spännande dag ligger framför med nya möten, nya intryck och alla fans som kommer. Kan knappt vänta. Ännu är mässan inte öppnad, men jag är beredd och bara väntar på att få gå ned och sätta igång. Kanske hinner jag spela in ännu ett inslag från mässan till YouTube, eller så går jag bara runt och tittar i de andra montrarna, för det har jag inte hunnit göra ännu.

Så mycket spännande ligger framför mig, inte bara här på bokmässan, utan under hela hösten. Just nu är livet jättekul, intensivt, roligt och positivt.

Längtar efter en riktigt lång, härlig skogspromenad med hundarna... Får väl ta en promenad runt montrarna på mässan istället. Nu öppnar de strax för frukost så jag ska göra mig klar och gå ned och äta min havregrynsgröt som får mig att klara av dagen som väntar.

Kramisar från Kim (Bilden föreställer trappan in till Börsen i Göteborg. Hela byggnaden var lika stilig.)

fredag 25 september 2009

Vilken trevlig kväll

Oj, vilken trevlig kväll på börsen! Så många trevliga människor det finns här i världen... Gjorde många nya bekantskaper idag som jag hoppas återse på Facebook. Många trevliga diskussioner, många kända ansikten. Önskar min mamma varit med. Hon älskade nämligen kändisar och var så imponerad varje gång hon såg en kändis. Hon hade varit salig efter de här dagarna på bokmässan om hon hade fått möta Jan Guillou, Lennart Hellsing, Herman Lindkvist, Thomas Ledin och många, många, många fler kända ansikten. Jag har aldrig riktigt förstått det där med kändisskapet...

Ikväll har jag träffat många underbara människor som på sjungande finlandssvenska har berättat om än det ena fascinerande ämnet, än det andra. Jag är glad att jag trotsade mina trötta fötter, bytte om och gav mig iväg på kvällen på börsen. Nu väntar en ny intensiv dag på bokmässan imorgon, med förhoppningsvis mängder av fans, släktingar och läsare.

Intensiv men spännande dag


Konstigt nog är jag inte så trött som jag borde vara efter den intensiva dag jag har bakom mig. Och tur är väl det, för nu ska jag iväg på kvällens evenemang, middag på Börsen... Egentligen har jag mest lust att lägga mig i sängen på hotellet och bara vara tyst, för jag har minsann pratat mest hela dagen. Kul har det varit och det känns som om jag har gjort bra ifrån mig på mina föreläsningar, därför är jag nöjd med dagen. Muggarna drog blickar till sig och var ursnygga! Här vaktas de av min turnalle, vars namn är Maskot!Efter en mycket sen kväll då jag utforskade nätet och en orolig natt tycker jag att jag ser rätt pigg ut ändå, eller vad tycks?

kimselius är här på Blogger nu

Hej alla fans och läsare.
Nu har jag skapat mig ett bloggkonto också. Här kommer jag att berätta lite mer om min dag. Men just nu måste jag gå och förbereda mig inför dagens bokmässa. Vi ses kanske 12.00 när jag sitter i debattpanel i Finlands monter, eller 15.00 i Bokburen, eller någon annan tid under dagen då du hittar mig i min monter B09:20! Vi hörs snart igen. kramisar Kim