Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 3 december 2009

Kimselius är sista dagen i Finland

Det är nu ett tag sedan jag lämnade Finland och Rovaniemi. Tiden har rusat iväg på grund av alla signeringar och jag har inte haft någon tid över för min blogg. Men här kommer nu det sista inlägget från Finland.

Här är Ounasvaaran gymnasium i Rovaniemi, där jag tillbringade de flesta av mina föreläsningsdagar i Finland den här gången.Här föreläser jag för sista gången i skolan, för den här gången, för jag hoppas att jag kommer tillbaka, eftersom det var mycket roligt att besöka denna skola. Eleverna var mysiga, lärarna blev mina vänner.

Här är några av lärarna som jag blev bekant med under min vistelse i Rovaniemi. Här har vi träffats för en avskedsmiddag på mitt hotell.Tidigt på morgonen anlände jag till flygplatsen. Inte ens flygplatspersonalen hade kommit. Endast en städare gick och torkade av golvet. Han såg lite undrande på mig, det var 1,5 timma innan första morgonplanet skulle lyfta.

Den tomma hallen gav mig möjlighet att göra något jag inte hade hunnit göra när jag anlände:

Att fotografera alla skyltar och mysiga dekorationer i ankomsthallen. Kanske var det roligare att göra det nu, eftersom de nu betydde något för mig, det var platser jag hade besökt och själv upplevt. Ifrån Jultomtens Postkontor skickade jag julkort med specialstämpel från jultomten...Dessutom hade jag nu träffat tomten i hans tomteverkstad och fått veta att min julönskan skulle slå in. Håll tummarna, för det skulle vara helt fantastiskt om det hände!


I ankomsthallen hittade jag även de här små sötnosarna. Och när väl affärerna hade öppnat i avgångshallen köpte jag mig en egen liten vargunge, kunde bara inte motstå!


Björnen som hade gått i idé mitt i ankomsthallen såg så kramgo ut och just då kände jag mig lika trött som han gjorde.Här ser ni hela montern med djuren, som ligger mitt i bagagebandet så att väskorna snurrar runt dem. Går inte att undvika att se dem. Mycket vackert och gulligt!

Ja så var ännu en Finlandsresa över. Det har blivit många sedan 2008, då min bok "Det glömda kriget 1808-1809" släpptes. Boken berättar om Sveriges gemensamma historia med Finland. Vi var ju ett enat land i närmare 700 år innan Ryssland gick in i östra delen av Svea rike, lade beslag på halva riket och döpte det till Finland!

Jag fick förfrågan från Finland "Projekt 1809" om jag kunde tänka mig att skriva en bok om händelsen och jag sa ja. Med andra ord är det "Projekt 1809" och "Svenska Nu" som har skickat runt mig i Finland för att berätta om vår gemensamma historia.

Som ni förstår kommer boken "Det glömda kriget 1808-1809" alltid att betyda speciellt mycket för mig, för den har gett mig så många nya upplevelser och många nya vänner i Finland och jag är så otroligt glad att jag sa ja på förfrågan om att skriva boken.

Har du ännu inte läst boken, gör det! Alla borde känna till vår gemensamma historia med vårt grannland Finland. Dessutom är "Det glömda kriget 1808-1809" en av de bästa böcker jag har skrivit!

Ja, det var inte meningen att berätta så mycket om boken, men du ser, jag tycker verkligen om den och brinner för att få andra människor att känna till historia. Det är därför jag skriver mina historiska äventyrsböcker.

Nu är det dags att börja arbeta med något annat, "riktigt" jobb. Men vi hörs snart igen. Hoppas jag!

Kramisar från Kim