Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 2 januari 2016

Boktips Snyltskator och måntroll, andra boken om Grybbingdalen


Snyltskator och måntroll, Grybbingdalen 2 av Patrik Stigsson

Jag älskar titeln på den här boken, den väcker intresse. Vad är en snyltskata? Måntroll vet jag sedan förra boken om Grybbingdalen, men här får jag träffa fler måntroll än förra gången.

Måntrollen är riktigt elaka, de förstör fruktgrybbingarnas frukttorn.

Davvad kommer tillbaka till dalen utan Polp, de var huvudpersonerna i förra boken. Då anfaller Snyltskatorna och kidnappar Davvad och Fjonte. Inte heller snyltskatorna är snälla.

Ett härligt äventyr tillsammans med Davvad och hans vänner. Den här berättelsen var lite otäckare än den förra, och samtidigt mer spännande.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa, för att kunna koppla av tillsammans med grybbingarna. Härliga personer med hjärtat på rätta stället. Läs boken!


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 1 januari 2016

De här böckerna har du att se fram emot under 2016

Under 2016 kommer jag ut med minst 4 böcker. Det har blivit lite av en tradition. De böcker som är klara för utgivning är:

Mördande foto
Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna i klassen. Marina vet att hennes mamma har förbjudet henne att någonsin bli fotograferad för att lägga ut bilden på nätet. Marina har glömt varför. När dem den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.

Staden på andra sidan Fjäderpennan
I Staden på andra sidan Fjäderpennan, väntar ett nytt äventyr för Markus och Matilda. Ännu en gång tar de sig genom den skimrande bubblan i grottan och beger sig in i den purpurfärgade världen. Här väntar en obehaglig överraskning.

Döden på Island
Boken utspelar sig på Island och berättar den isländska historien. Detta är den 21:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Det osynliga folket på Island
Berättelsen handlar om småfolket på Island. Detta är fjärde boken i Theo- och Ramoanäventyr.


Nu vet du vad du har att se fram emot under 2016. Jag skriver på för fullt! Vem vet, kanske blir det fler böcker utöver de här fyra.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 31 december 2015

Tack för det här året! Nu blickar vi framåt

2015 har varit ett intensivt år, med många dödsfall, mycket sjukdom och många utgivna böcker.

Utan alla mina vänners stöd, ditt stöd, hade jag nog aldrig klarat av det här året.

Först dog Pluto
Sedan skadade sig Tudor.
Strax därefter dog min pappa.
Som om det inte var nog av elände fick jag veckan efter pappas död reda på att min hund Tickie var blind. Den 21 december 2015 dog hon.
Inte nog med det. Min mans bror dog i november. Två veckor efter begravningen dog svågerns fru.

Det har varit mycket död och elände under 2015.

Jag drabbades av svår Kristallsjuka vid två tillfällen, en gång när jag skulle åka till Stockholm och föreläsa på Egenutgivardagen. Den andra gången var när jag kom till Göteborg för att bygga montern till Bokmässan. Jag bara kräktes och ramlade omkull. Så hemskt sjuk jag var. Då skulle jag dessutom hålla seminarium och bli fotograferad för tidningen Må Bra. Inte ser jag ut att må så värst bra på bilderna.
En kul sak vid den fotograferingen var att fotografen hade valt att jag skulle göra yoga mitt i foajen till Gothia Tower hotell, utanför hissdörrarna.

När fotografen höll på kom Gösta Ekman ut från hissen och undrade vad jag höll på med. Jag förstår honom. Där satt jag och mediterade mitt bland alla människor. Att meditera gick inte så bra som du kanske ser av mitt rödflammiga ansikte. Jag mådde inte bra.

Jag har varit och pratat på Kalmar Slott tillsammans med flera andra författare. Dagen innan föreläsningen, som skedde en lördagskväll, blev jag sjuk med hög feber. Det var den 20 november. Jag ställde inte in utan genomförde föreläsningen, vilket hämnade sig genom att jag blev rejält sjuk och inte är riktigt okej ännu. Febern är borta sedan några dagar, energin har börjat återvända, men rösten är fortfarande försvunnen. I stort sett alla julsigneringarna fick ställas in. Åh, vad sjuk jag har varit.

Även om det har varit ett eländigt år har skrivandet hållit ihop mig. Jag har lyckats prestera fyra böcker.

Staden på andra sidan Kompassen, första boken i en fantasyserie.Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken i Theo- och Ramonaäventyr. En bok jag tyckte mycket om att skriva.

Min andra skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet, som jag använder mig under sommarens skrivarkurser.

TudorRosen Kampen om makten, 20:e historiska äventyrsromanen om Theo och Ramona. En bok som höll på att inte bli klar på grund av pappas död. Men jag fick till det ändå. Här kan du läsa mer om hur jag bearbetade sorgen genom att skriva boken: När sorgen dödar orden.

Ja, det var 2015. Jag ser fram emot ett nytt, fräscht år, utan sorger och bedrövelser. Jag har bestämt mig för att utesluta socker ur kosten för att se om jag håller mig friskare. Dödsfall kan jag inte göra något åt, däremot kommer vi att skaffa en ny hund. Men det tar lite tid. Vi har inte sörjt färdigt ännu.

Vill tacka alla mina vänner, läsare och fans för att ni finns där. Det är ni, tillsammans med skrivandet, som fått mig att hålla samman under det här året. Att inte ge upp och bara lägga mig ner för att aldrig mer stiga upp. För så har det känts många gånger.

Jag hoppas att vi ses någon gång under 2016. Och jag önskar er alla ett

GOTT NYTT ÅR

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 30 december 2015

Så här lägger du in dina böcker hos Bokinfo

När du har skrivit en bok och gett ut den på eget förlag måste du göra den synlig för bokhandlare och nätbokhandlarna. Det gör du genom att lägga in information om boken på Bokinfo.

Anslut dig till Bokinfo

Vilka är villkoren?

För att ansluta dig till Bokinfo gäller följande villkor:
  • Du ska ge ut dina böcker själv, under ett eget förlagsnamn. Om du anlitar ett print-on-demandföretag är det i allmänhet de som tar hand om anslutning och registrering. Detta gäller även vissa distributörer. Men om du trycker dina böcker hos Publit ska du teckna ett eget avtal med oss.
  • Om du distribuerar och fakturerar bokhandeln själv behöver du en F-skattsedel. Om du anlitar en distributör som sköter faktureringen gäller deras villkor för om F-skattsedel behövs eller inte.
  • Du registrerar dina böcker i vårt webbgränssnitt om inte din distributör registrerar böckerna åt dig. Om du är ovan vid datorer och Internet bör du ta hjälp av någon i din närhet. Vi håller avgifterna låga, det innebär att vi endast har resurser att hjälpa till med problem som inte kan lösas med hjälp av den manual du får när du ansluter dig.
  • Bokhandlarna står i allmänhet för fraktkostnaderna, därför ska du använda det fraktsätt de anger, vanligvis DHL eller postens frisvar. Här kan du läsa mer om leveranser.
  • Du behöver daglig tillgång till Internet, en epostadress och Internet explorer 8 eller annan motsvarande webbläsare.

Teckna avtal

Ladda ner avtalet och adressblanketten här nedan. Underteckna avtalet och fyll i samtliga uppgifter på adressblanketten. Returnera adressblanketten och exemplaret som det står "Skickas till Bokinfo" på.
Inom ett par veckor får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vår webbtjänst och en manual som visar hur du ska registrera dina titlar.
Förlagsavtal + adressblankett (pdf)

När du registrerat dina titlar

Så snart du har registrerat dina böcker kan bokhandlarna söka fram och beställa dem. Internetbokhandlarna visar i allmänhet titlarna dagen efter du har registrerat dem. Ett undantag är Adlibris som vill att du kontaktar dem först.

Skicka katalogexemplar

När din bok har kommit ut skickar du ett exemplar till oss. Katalogexemplaret använder vi för att se att informationen du fyllt i stämmer. Vi lägger också till ämnesord och klassifikationskoder.

Avtal och katologexemplar skickas till:

Bokinfo
Box 16417
103 27 Stockholm

Informationen är hämtad från Bokinfos sida. Lycka till med din utgivning, hoppas du säljer mängder av böcker.

Lycka till!


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Boktips Supernova Sophämtning och en mycket tankspridd professor av Åsa Öhnell

Supernova Sophämtning och en mycket tankspridd professor av Åsa Öhnell

Sitter med ett leende på läpparna efter att ha läst boken.

Älskar Supernovaböckerna och den här är inget undantag.

En virrig professor, Märta och Supernova, det är en perfekt kombination för hjältedåd.

För hjältedåd är just vad Supernova sysslar med, även om det bara är små, vardagliga saker ibland är det ändå hjältedåd. För så är det, man behöver inte rädda någon ur ett brinnande hus för att bli hjälte, det kanske räcker med att man gör någon en tjänst. Även om det blir lite tokigt som det blir den här gången.

En bok jag varmt rekommenderar!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 29 december 2015

Boktips Sophies historia av Jojo Moyes


Sophies historia av Jojo Moyes

En annorlunda och mycket spännande bok som tar mig med till Frankrike 1916 och första världskriget och London 2006. Berättelsen börjar med Sophie Lefevre som driver ett hotell tillsammans med sin syster medan deras män slåss vid fronten. Sophies man Edouard har målat ett porträtt av Sophie, och den tyske kommendanten blir som besatt av porträttet, vilket får Sophie att fatta ett ödesdigert beslut.

I London äger Liv Halston porträttet över Sophie. Det fick hon av sin man när de var nygifta, nu är mannen död och porträttet betyder oerhört mycket för henne. Men så en dag upptäcker någon annan porträttet och då vänds världen upp och ner för Liv.

Det är fascinerande att se hur dessa båda kvinnor, skilda från varandra genom tidens gång, kämpande för samma sak: porträttet. För båda får det livsavgörande betydelser.

En bok som griper tag och är svår att sluta läsa. Skildringarna av krigets fasor gör ont, men även den sårbarhet som Liv bär får mig att lida för hennes skull. Jag vill så gärna att det ska gå bra för de båda kvinnorna, jag håller tummarna och läser så fort jag bara kan. En riktig sträckläsningsbok! Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 28 december 2015

Låt orden flöda

Låt orden flöda
Idag är en mellandag, en dag många är lediga, en dag som gjord för att skriva, eller hur?

Istället för att slå på tv:n, sätta dig med favoritboken, eller städa, tycker jag du ska passa på att få ur dig orden du bär inom dig.

Jag har länge haft flera kapitel i huvudet, de har legat där och skramlat omkring, men på grund av hög feber har de varit lite huller om buller och fingrarna har inte lyckats få ned orden. Men idag! Nu är det dags, nu är jag feberfri och orden har lagt sig tillrätta. Nu ska jag skriva, hela dagen. Jag ska låta orden spruta ur mig, hamra på tangenterna tills de glöder.

Självklart ska jag ta pauser, annars försvinner orden, för fantasin behöver ständigt flöde av endorfiner som jag får av att motionera. Städa en liten stund går också bra, bara jag rör på mig.

Har du fått den där fina skrivboken du önskat dig? Kanske har du fått en ny dator i julklapp? Kanske har du fått tid? Ta vara på det och skriv!

Bästa tiden att skriva
Det finns ingen bästa tid för att skriva, det är ingen idé att gå och vänta. Den bästa tiden är NU, just NU! Det gäller att alltid gripa tag i tillfällena och skriva, du behöver inte sitta en hel dag, men skriv varje dag, några ord, några sidor, några kapitel.

Släpp alla hämningar och skrev om precis vad som helst. Om du har tänkt på vilka böcker som de senaste åren har blivit succéer och därefter blivit film, så är det de annorlunda böckerna, de som ingen annan har skrivit tidigare. Unika berättelser. Skriv din unika berättelse, skriv från hjärtat och vräk ur dig orden. Tänk inte på meningsuppbyggnaden, stavning och grammatik, bara skriv på. Allt det där kommer i ett senare skede, när orden har kommit ur dig, då är det dags för korrekturläsning. Men tills dess gäller det att få ur dig orden och komma in i flödet. När du är där grips du av en magisk känsla av att orden formas av sig själv.

Precis så var det när jag skrev böckerna om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets skugga.

När man hamnar i ett flöde/flow händer det här
På grund av att orden grep tag i mig blev det en inledning till boken, något jag normalt inte brukar ha. Men jag kände att de här orden var  viktiga, eftersom det var precis så jag kände när jag skrev böckerna:

Det händer något magiskt när jag sätter fingrarna till tangenterna. Plötsligt finns orden bara där. De väller ur mig, berättelsen föds ur mina fingrar. Girigt läser mina ögon orden som tar form på den vita skärmen. Jag visste inte att alla de här orden fanns där, min plan var att berätta något annat, en annan historia, ur någon annans ögon.

Då träder personen fram och nästan skriker ur sig orden, vill berätta, vill att jag ska se det med hennes ögon. DET HÄR HÄNDE MIG, säger hon. Genom mina fingrar formas hennes ord, tar form till en sorgsen berättelse som andas hopp och förväntan och oändligt mycket längtan.

Finns det någon där, undrar jag inom mig, någon som berättar de här orden, eller är det bara min fantasi?

Många gånger har jag tänkt den tanken när orden formas i mitt inre, när de forsar ur mig, lever ett eget liv och tycks brännas in likt eld på den vita skärmen. Det är inte mina ord, ändå är de mina, berättade av mig, nej av mina fingrar, för munnen kan inte forma orden, det är mina fingrar som föder orden, just nu.

Det är något magiskt med fingrarna, de lever sitt eget liv. Kanske, kanske det ändå är så, att hon som berättar verkligen har levt en gång, att hon nu talar genom mina fingrar, att hon berättar sin historia för mig, så att jag kan berätta för mina läsare.

Ja, i alla fall händer det något magiskt varje gång jag sätter fingrarna till tangenterna, orden föds ur mitt inre, ord jag inte visste fanns, starka ord. Berättelsen vill inte dö, orden för den vidare. Magin lever inom mig, jag för den vidare till dig, fånga den, ta tag i den och låt berättelsen leva vidare, för det är viktigt att vi inte glömmer.

Denna bok har jag skrivit till minne av alla de som inte längre kan berätta sin historia. Eftersom det kom andra ord än jag hade planerat blev det två böcker om andra världskriget.

Eftersträva flöde/flow
Det är ett sådant flöde du ska eftersträva, då har du flow, då vill du inte sluta skriva, du glömmer att äta, du hoppar på stolen för att du behöver gå på toa men orden vägrar släppa sitt grepp om dig.

Släpp alla hämningar och skriv!

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Boktips Grybbingdalen 1 Prinsessan Ja! av Patrik Stigsson


Grybbingdalen 1 Prinsessan Ja! av Patrik Stigsson

"Jag ger mig inte förrän jag fått upp det ovanför molnen", sa Davvad. "Jag vill kittla Nandi i armhålan."

Det är första raden i boken om Prinsessan Ja!, Davvad och hans vän Polp. Genast var jag fast!

Det här är ett magiskt äventyr som får mina tankar att fara till Tolkiens värld, till hobbittarna omgivningar. Det är inte en lika skrämmande berättelse, för det här är en magisk saga för de yngre. Men fruktgrybbingarna påminner om hobbitarna i all sin enkelhet och kärlek till naturen.

Jag älskar hur de är självförsörjande genom att plocka frukten direkt från husväggarna. Davvad är nöjd med livet och vill aldrig lämna dalen. Polp som inte är värst duktig på att odla lyckas inte få sitt trädhus att bli stabilt. Han vill hellre spela på sina flöjter hela dagarna. Ingen av dem har en tanke på att ge sig av från dalen, tills en dag en flaskpost anländer med meddelandet:

”Hej Davvad. Jag behöver din hjälp. Ät det röda blåbäret.”

Det finns inga röda blåbär. Det vet alla. Men när Davvad får ett brev från Prinsessan Ja! måste han försöka hitta ett. Vad är det prinsessan vill ha hjälp med? Var ligger hennes slott?

När det röda blåbäret dyker upp förändras livet för all framtid för alla inblandade.

Åh, vilken underbar bok. Jag njöt av varenda sida. Välskriven, härliga miljöskildringar, bra personporträtt och jag längtar redan efter att läsa nästa bok. Som jag faktiskt redan har påbörjat.

Det här är en bok jag rekommenderar till alla åldrar, även om det är en bok för de yngre. Jag som vuxen hade mycket stort nöje av att läsa den och jag hoppas att Patrik Stigsson tänker skriva många, många fler böcker för jag kommer att läsa allt han skriver. Rekommenderar dig att göra detsamma!

Prinsessan Ja! är den första, fristående boken i serien om Grybbingdalen.

På grybbingdalen.se kan du läsa mer om grybbingarna och besöka deras värld.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 27 december 2015

Boktips En sån som du av Gillian Flynn


En sån som du av Gillian Flynn

Åh, vilken otäck bok, otäck på det där speciella sättet, när författaren griper tag och får dig att se dig om över axeln för att se om det står någon bakom dig. Så otäck!


Kvinnliga kunder som kliver in genom dörren till tarotstudion Anden i handen möts av sierskor, kristallkulor och kortlekar. Manliga kunder fortsätter vidare till det potpurridoftande bakre rummet, där studions parallella verksamhet pågår, med en kompletterande stab av olagliga soft-core-prostituerade. Efter att ha drabbats av en förslitningsskada i handen får en av kvinnorna i det bakre rummet – en driftig boknörd med en förkärlek för skräckromaner – hoppa in som medium. Men det som ser ut att bli ett välkommet avbrott tar en oväntad och olycksbådande vändning när en av de välbärgade förortsfruarna som bokat tid berättar en otäck historia som inte tycks vara inbillning.


Gillian Flynns En sån som du är en svart och kuslig skräcknovell om ett hemsökt hus och en familj med hemligheter. 2015 tilldelades den årets Edgar Award for Best Short Story.


Vill du ha en rysligt spännande bok att läsa, är den här ett perfekt val. Läs den!Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.