Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 30 december 2015

Så här lägger du in dina böcker hos Bokinfo

När du har skrivit en bok och gett ut den på eget förlag måste du göra den synlig för bokhandlare och nätbokhandlarna. Det gör du genom att lägga in information om boken på Bokinfo.

Anslut dig till Bokinfo

Vilka är villkoren?

För att ansluta dig till Bokinfo gäller följande villkor:
  • Du ska ge ut dina böcker själv, under ett eget förlagsnamn. Om du anlitar ett print-on-demandföretag är det i allmänhet de som tar hand om anslutning och registrering. Detta gäller även vissa distributörer. Men om du trycker dina böcker hos Publit ska du teckna ett eget avtal med oss.
  • Om du distribuerar och fakturerar bokhandeln själv behöver du en F-skattsedel. Om du anlitar en distributör som sköter faktureringen gäller deras villkor för om F-skattsedel behövs eller inte.
  • Du registrerar dina böcker i vårt webbgränssnitt om inte din distributör registrerar böckerna åt dig. Om du är ovan vid datorer och Internet bör du ta hjälp av någon i din närhet. Vi håller avgifterna låga, det innebär att vi endast har resurser att hjälpa till med problem som inte kan lösas med hjälp av den manual du får när du ansluter dig.
  • Bokhandlarna står i allmänhet för fraktkostnaderna, därför ska du använda det fraktsätt de anger, vanligvis DHL eller postens frisvar. Här kan du läsa mer om leveranser.
  • Du behöver daglig tillgång till Internet, en epostadress och Internet explorer 8 eller annan motsvarande webbläsare.

Teckna avtal

Ladda ner avtalet och adressblanketten här nedan. Underteckna avtalet och fyll i samtliga uppgifter på adressblanketten. Returnera adressblanketten och exemplaret som det står "Skickas till Bokinfo" på.
Inom ett par veckor får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vår webbtjänst och en manual som visar hur du ska registrera dina titlar.
Förlagsavtal + adressblankett (pdf)

När du registrerat dina titlar

Så snart du har registrerat dina böcker kan bokhandlarna söka fram och beställa dem. Internetbokhandlarna visar i allmänhet titlarna dagen efter du har registrerat dem. Ett undantag är Adlibris som vill att du kontaktar dem först.

Skicka katalogexemplar

När din bok har kommit ut skickar du ett exemplar till oss. Katalogexemplaret använder vi för att se att informationen du fyllt i stämmer. Vi lägger också till ämnesord och klassifikationskoder.

Avtal och katologexemplar skickas till:

Bokinfo
Box 16417
103 27 Stockholm

Informationen är hämtad från Bokinfos sida. Lycka till med din utgivning, hoppas du säljer mängder av böcker.

Lycka till!


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!