Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 31 december 2015

Tack för det här året! Nu blickar vi framåt

2015 har varit ett intensivt år, med många dödsfall, mycket sjukdom och många utgivna böcker.

Utan alla mina vänners stöd, ditt stöd, hade jag nog aldrig klarat av det här året.

Först dog Pluto
Sedan skadade sig Tudor.
Strax därefter dog min pappa.
Som om det inte var nog av elände fick jag veckan efter pappas död reda på att min hund Tickie var blind. Den 21 december 2015 dog hon.
Inte nog med det. Min mans bror dog i november. Två veckor efter begravningen dog svågerns fru.

Det har varit mycket död och elände under 2015.

Jag drabbades av svår Kristallsjuka vid två tillfällen, en gång när jag skulle åka till Stockholm och föreläsa på Egenutgivardagen. Den andra gången var när jag kom till Göteborg för att bygga montern till Bokmässan. Jag bara kräktes och ramlade omkull. Så hemskt sjuk jag var. Då skulle jag dessutom hålla seminarium och bli fotograferad för tidningen Må Bra. Inte ser jag ut att må så värst bra på bilderna.
En kul sak vid den fotograferingen var att fotografen hade valt att jag skulle göra yoga mitt i foajen till Gothia Tower hotell, utanför hissdörrarna.

När fotografen höll på kom Gösta Ekman ut från hissen och undrade vad jag höll på med. Jag förstår honom. Där satt jag och mediterade mitt bland alla människor. Att meditera gick inte så bra som du kanske ser av mitt rödflammiga ansikte. Jag mådde inte bra.

Jag har varit och pratat på Kalmar Slott tillsammans med flera andra författare. Dagen innan föreläsningen, som skedde en lördagskväll, blev jag sjuk med hög feber. Det var den 20 november. Jag ställde inte in utan genomförde föreläsningen, vilket hämnade sig genom att jag blev rejält sjuk och inte är riktigt okej ännu. Febern är borta sedan några dagar, energin har börjat återvända, men rösten är fortfarande försvunnen. I stort sett alla julsigneringarna fick ställas in. Åh, vad sjuk jag har varit.

Även om det har varit ett eländigt år har skrivandet hållit ihop mig. Jag har lyckats prestera fyra böcker.

Staden på andra sidan Kompassen, första boken i en fantasyserie.Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken i Theo- och Ramonaäventyr. En bok jag tyckte mycket om att skriva.

Min andra skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet, som jag använder mig under sommarens skrivarkurser.

TudorRosen Kampen om makten, 20:e historiska äventyrsromanen om Theo och Ramona. En bok som höll på att inte bli klar på grund av pappas död. Men jag fick till det ändå. Här kan du läsa mer om hur jag bearbetade sorgen genom att skriva boken: När sorgen dödar orden.

Ja, det var 2015. Jag ser fram emot ett nytt, fräscht år, utan sorger och bedrövelser. Jag har bestämt mig för att utesluta socker ur kosten för att se om jag håller mig friskare. Dödsfall kan jag inte göra något åt, däremot kommer vi att skaffa en ny hund. Men det tar lite tid. Vi har inte sörjt färdigt ännu.

Vill tacka alla mina vänner, läsare och fans för att ni finns där. Det är ni, tillsammans med skrivandet, som fått mig att hålla samman under det här året. Att inte ge upp och bara lägga mig ner för att aldrig mer stiga upp. För så har det känts många gånger.

Jag hoppas att vi ses någon gång under 2016. Och jag önskar er alla ett

GOTT NYTT ÅR

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Livet är som en berg- och dalbana. Efter ett sånt dalår kan det bara gå uppåt. Ta't lugnt, låt allt ta sin tid, bra slut och gott nytt! Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Ia
  Så tänker jag också, det kan inte bli värre 2016.
  Önskar dig Gott Nytt År.
  kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!