Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 12 februari 2010

Kreativitet och vardagsbestyr

Ett bra sätt att få inspiration är att "tömma hjärnan" på alla tankar genom att syssla med de små enkla vardagsbestyren: damma, skura, dammsuga.

Det gäller att inte ha en störande radio på, kanske klassisk musik, men inte någon som pratar och får tankarna att vandra runt i radioröstens vindlingar.

Det ska vara tyst och ju längre du håller på, desto mer spirar fantasin. I alla fall gäller det för mig. Nu är jag inte en person som tycker om att städa, vilket mina vänner mycket väl är medvetna om. Jag tycker inte om att städa, men tycker om att ha det fint omkring mig. Därför är städningen ett nödvändigt ont och ett mycket bra sätt att försvinna bort i fantasin och egentligen göra något helt annat än att köra dammsugaren.

Eftersom vi håller på att renovera köket har det blivit en hel del städning de senaste veckorna och mycket kreativitet, vilket ofta har slutat med att jag avbryter jobbet i köket och går till min skrivarlya och skriver istället. Perfekt sätt att vila musklerna på samtidigt.

Det finns många sätt att få inspiration, det här är bara ett av många. Har du ännu inte provat på det, sätt igång, fatta skurborsten och skurtrasan och gnugga igång kreativiteten!

Lycka till!

På bilden är jag i vår "vinterträdgård" tillsammans med min väninna Kristina och hennes barn Jonathan och Hampus. Kristina provar min nya lilla gulliga röda dammsugare, som ser bättre ut än vad den gör nytta. Men om den får mina gäster att dammsuga är det helt okej!

Kramisar Kim