Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 10 februari 2010

Doris Lessing och jag

"Jag vet inte så mycket om skrivarutbildningar, men de lär inte ut sanningen om de inte berättat att, för det första, skrivande är hårt arbete och, för det andra, att man måste försaka en stor del av sitt sociala liv för att bli författare."

Ord som Dorris Lessing har sagt, men som lika gärna kunnat komma ur min egen mun.

För det är sant: Skrivandet är ett hårt arbete och man försakar mycket av sitt sociala liv. Visst träffar man mycket folk när man är ute och signerar och föreläser, eller gör researchresor. Men det är arbete, och den tiden tas från den tid man skulle kunna ha tillbringat med släkt och vänner.

Själva skrivandet tar också stor plats i en författares liv. Det är inte ett 8-5 jobb, utan skrivprocessen pågår dygnet om. Man är liksom aldrig ledig, eftersom böckerna hela tiden jobbar i huvudet.

Nu tänker jag inte beklaga mig, för jag älskar att vara författare och ha böckerna svävande inom mig hela tiden. Det finns säkerligen andra i min omgivning som tycker att jag borde träffa dem mycket mer än vad jag gör. Men det är som med allt annat i livet, man måste välja och prioritera, och ibland måste man helt enkelt avstå från något.

Jag vill absolut inte vara något annat än författare. Däremot vill jag att alla som drömmer om författaryrket ska veta att det inte alltid är en dans på rosor och att man verkligen måste satsa på sin dröm för att nå ända fram. Det tror jag att även Doris Lessing håller med om, en fantastisk författare!

Kramisar från Kim