Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 10 december 2011

Boktips: Niceville av Kathryn Stockett

Ska du bara läsa en enda skönlitterär bok i år tycker jag du ska välja Niceville av Kathryn Stockett. En oförglömlig bok. Den har följt med mig på mina promenader, när jag städat, ja så fort det har funnits en anledning att sätta hörlurarna till MP3-spelaren i öronen och försvinna bort till Mississippi under sextiotalet.

Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.
Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.
Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.
Niceville är en läsupplevelse utöver det vanliga - en blivande klassiker om kvinnlig vänskap, mod och kärlekens kraft.



Jag känner en sorg inom mig nu när boken är slut. Vem ska nu hålla mig sällskap under promenaderna? Har lärt känna huvudpersonerna och de har blivit mina vänner, både de svarta och vita. Ja, det här var sannerligen en av de allra bästa böcker jag har läst. LÄS DEN! LÄS DEN! LÄS DEN! Eller gör som jag: lyssna på den, något som sannerligen förhöjer läsupplevelsen.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

11 kommentarer:

  1. Åh den boken är underbar!! Läste den för en tid sedan och älskade den! Hade dock lite problem med översättningen ibland. Hakade till exempel upp mig på ordet veckända. Är det verkligen ett svensk ord?

    SvaraRadera
  2. Niceville är den bästa boken jag läst i år, den är helt underbar. Har ett mycket intressant och tänkvärt innehåll samtidigt som den är väldigt spännande! Kram Monika

    SvaraRadera
  3. Hej My Myself
    Ja, den är verkligen superbra!
    Kram Kim

    Hej Makena
    Inget ord som jag skulle använda mig av, känns som svengelska... Nu lyssnade jag på boken och inläsaren var suverän! Inga ord att haka upp sig på där.
    Kram Kim

    Hej Monika
    Instämmer helt och hållet med dig!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  4. Den boken finns i min hylla och väntar på att bli läst! Visst är det härligt att lyssan på böcker när uppläsarern är bra! Jag har alltid både en bok för läsning och en bok att lyssna på samtidigt. Och jag säger som du, det är oftast med liteorg som man tar farväl av karaktärerna när lyssnandet på en bok tar slut.

    SvaraRadera
  5. Precis Kim. Svengelska var rätta ordet. Och jag fann en hel del sånt. Kändes nästan lite googletranslate varning på sina håll, men det vill man ju inte tro. Men som sagt mycket bra bok annars!! Vill se filmen också!

    Btw har jag tagit tag i mitt bokprojekt igen. Har haft svårt att jobba med det sedan den första begynnande inspirationsfloden ebbade ut. Men igår satt jag någon timme och ska verkligen försöka ta mig i kragen och jobba lite varje dag som du gång på gång sagt åt oss här på bloggen :)

    SvaraRadera
  6. Jag har inte läst den men den hamnar absolut på min att-läsa-lista!

    SvaraRadera
  7. O ja ALLA säger att den är SÅ bra!! Här heter den The Help och fyller bokhyllor och skyltfönster i alla boklådor. Ser bland kommentarerna ovan att det är fler än du som är lyriska. Förstår att jag borde prioritera upp den på läslistan...

    SvaraRadera
  8. Hej Ingrid
    Ja, den är verkligen bra och mycket annorlunda. Tycker absolut du ska flytta upp den på din läslista! Har hört att den kommer som film!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  9. Har sett stora skyltar om filmen här, så det är nog när som helst! Ännu en anledning att kasta sig över den då...

    SvaraRadera
  10. Hej Marina
    Åh, vad underbart att du har boken hemma. Då är det bara att sätta igång. Härligt att höra att det inte bara är jag som läser/lyssnar på flera böcker samtidigt.
    Kram Kim

    Hej Makena
    Usch vad hemskt om det är googletranslate som gällt, skrämmande! Längtar efter filmen.
    Underbart att höra att du tagit itu med ditt bokprojekt igen. Håll fast vid inspirationen den här gången och låt boken bli färdig!
    Lycka till!

    Hej Mochride
    Härligt att höra! Ska bli spännande att höra vad du tycker om den!
    Kram Kim

    Hej Ingrid
    Ja, det är bäst du läser boken först, för hur det nu än är... En film kan aldrig ersätta en bok!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!