Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 oktober 2011

Boktips: Rivieraruffel av Bo Wiberg

Den här boken tyckte jag om direkt. Den är skrivet med ett härligt flyt, rakt och enkelt språk, bra miljöskildringar och är mycket spännande.


Beskrivning:
Hans Wrede skapar tillgångar ur luft. Han säljer andras bostäder och tar hem pengarna. Franska Rivieran är perfekt för hans typ av verksamhet.
Men när han träffar en ung kvinnlig journalist under besvärande omständigheter, låter han sitt inte fullt så kallhamrade hjärta bevekas och är plötsligt indragen i en jakt på svindlade miljarder, en jakt som inte alls var vad han hade tänkt sig.
Det är ofrånkomligt att han hamnar i konflikt med både korsikansk och rysk maffia. Killar som mer än gärna sätter en kula mellan ögonen på en svensk skojare med attitydproblem.
Wrede och hans sällskap, den farligt sköna Karin Smeds, står inför en omtumlande resa.
Innan den är slut har de stiftat bekantskap inte bara med bovar och banditer utan också med den franska säkerhetspolisen, en brittisk agent och en inte helt obetydlig kaja.
Detta är en rapp, oväntad och underhållande thriller där förräderi, mord och diaboliska intriger kantar huvudpersonernas väg i ett allt mer stegrande tempo.
"Detta en skälmroman, full av gott humör. Lite Snobbar som jobbar om ni förstår vad jag menar. För även om boken är full av våldsamheter och action, så blir det liksom aldrig på riktigt. Men det blir väldigt trevligt." DAST Magazine

Precis samma känsla hade jag när jag läste boken, som om det var taget ur Snobbar som Jobbar, med Roger Moore och Tony Curtis. Om man kan säga att en bok är "trevlig", så är det just vad denna är, trots blod, mord, skjutande och biljakter. Ser med nöje fram emot nästa bok av författaren.

Det här är en bok du kommer att njuta av, även om du inte gillar deckare. Dessutom får du en fantastisk miljöskildring av just Rivieran!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se