Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 juni 2019

Berner Sennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten

Berner Sennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten

Det har blivit mycket bad och social träning för Kotten den här veckan. Dessutom har han lärt sig att stora skogsmaskiner låter farligt, men de kan inte komma in och ta honom.  Däremot älskar han att stjäla barken från stockarna som numera ligger utefter vår väg. Barkstycken ringlar som ormar efter honom när vi går på promenad. Kotten älskar dem.

Kotten får utforska omgivningarna allt mer. Till sin glädje upptäckte han det perfekta badstället i skogen. Han blev så lycklig att jag inte fick en chans att ta ett foto av honom där han stod still. Han rusade fram i bäcken, hoppade upp på vägen, skakade sig, sedan hoppade han ner igen. Kotten älskar verkligen att bada. Precis som Kiara som visade honom vart han skulle ta vägen för att göra det.

Det kom en ny bil in på tomten och Sofie och Magnus hämtade Korpadalsskolans elevers böcker som ska delas ut på onsdag. Det är ett projekt jag har jobbat med eleverna under hela höstterminen 2018 och vårterminen 2019. Nu har samtliga elevers berättelse, från Förskoleklasserna till sjätte klass, samlats i en riktig bok. Jan och jag har sammanställt den och sett till att den blivit tryckt. Den är sååååååååååååå fin. Kotten trodde nog att jag tänkte åka med bilen för han ville följa med...

Aldrig tidigare har mina buskpioner blommat så fint som i år. Stora fina blommor och massor av dem. Kanske tack vare förra sommarens sol, eller var det torkan. Kanske tror de att det här är sista gången de är i livet...

Ett av mina favoritställen är Karlsnäs. Där brukar jag och Kiara gå tipspromenad på söndagarna. Det är perfekt att gå utefter Ronnebyån där Kiara kan svalka av sig med jämna mellanrum. I torsdags, på Kristi Himmelsfärdsdag åkte jag dit, i tron om att jag skulle vara ensam där. Men så blev det inte. LO hade familjedag och det var hoppborgar, korvgrillning, ansiktsmålning och tipspromenad bland allt annat roligt. Det var så mycket folk. Kotten hade fullt upp att hälsa på alla och hinna med att bada och försöka hälsa på alla hundar och inte bli rädd för barnvagnar och... Puh! Jag var helt slut när jag kom fram till bilen. Där stängde jag in Kiara och Kotten medans jag gick runt och såg vad mer det fanns att göra.

När vi kom hem slängde sig hundarna på sina platser och somnade. Helt slut. Det var även jag. Satte mig ned och somnade även jag...

Tidig morgon. Kotten sover gott i biabädden, som har varit alla hundars favoritplats. Kiara har hittills låtit honom ha bädden ifred, men ibland kryper hon ned i den och då är Kotten genast där och försöker få henne att hoppa ur den igen.

Kotten och Kiara fick presenter av Matilda när hon var här. Babblarna tror jag att de heter. Den ena har massor av armar och det är en kul leksak att ha dragkamp med, men också att jaga varandra för att ta.


Här är det full fart!

Vi har skördat våra första tomater, supergoda, söta och ljuvliga, som godis. Till dem hade åt vi vår andra egenodlade gurka. Det är vid sådana tillfällen jag känner mig väldigt rik.

Förra årets penséer i blomsterlådorna har spridit sig ut till gräsmattan. Vi får se hur länge de får leva där innan husse har kört över dem med gräsklipparen...

Igår var vi på Bernersennenträff igen. Den här gången var vi vid havet. Något som Kiara och Kotten älskade.
När alla andra gick iväg på promenad stannade vi kvar, bytte till flexikoppel och sedan var det dags för vattenbus. Först hittade vi inget bra ställe att gå ner vid, så Kotten hoppade ut och simmade med sprattlande framben tills han fick fast mark under sig igen. Medan Kiara simmade fram och tillbaka och njöt av simturen.
Sedan hittade vi ett perfekt ställe där det var långgrunt. Kotten sprang marathon fram och tillbaka, fram och tillbaka. Sedan kom han upp och stod och huttrade. Husse hade påmint mig om att ha handduk med mig till Kotten. Han blev mycket glad när han blev inlindad i den.

Det var väldigt många som anslöt till Sennenträffen. Det sprang lösa hundar överallt, vuxna hundar och valpar och många väldigt blöta hundar. För det är ju så med Berner Sennenhundar, att de flesta älskar vatten.

När alla hade kommit tillbaka från promenaden blev det fikastund och det blev nog en och annan smakbit även för hundarna
.
Blöt Kotten som förväntansfullt tittar upp och ber om att få sitta i mitt knä. Det fick han. Senare den kvällen plockade jag två fästingar som kröp på mig. Imorse fick husse ta bort en fästing som sugit sig fast på min rygg. Även om Kotten har fästingmedel på sig har inte jag det.

Ännu en ljuvlig vecka med Kotten har gått. Så många som beundrat honom och frågat hur rasen är, många som velat köpa en Kooikervalp. Jag rekommenderar dem varmt för Kotten är helt underbar.


Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!