Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 5 juni 2019

Enstaka platser kvar på Skrivkurs för Kim M Kimselius i sommar

Enstaka platser kvar på Skrivkurs för Kim M Kimselius i sommar

Upptäckte att jag har några platser kvar till sommarens Grundkurs på Färgargården, vill du ha en av dem?

I Grundkursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar, dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.

Det spelar ingen roll vad målet med ditt skrivande är: att skriva om ditt liv, din släkt, en deckare, roman, en barnbok, bilderbok eller en faktabok. Kim har över 20 års erfarenhet som etablerad författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt, noveller antagna i tidningar och litteraturpris.

Hemtrevligt och enkelt boende på 1700-talsgård med rik historia. Här hjälps alla åt att hålla ordning. Tvåbäddsrum. Hemlagad mat, grönsakerna ekologiskt odlade av Kim och Jan Kimselius.

Kim har gett ut över 50 böcker, bland annat Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet samt 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Kims böcker är populära, används i många skolor som temaböcker och är översatta till flera språk. Kim började arbeta på Göteborgs Posten när hon var 14 år, har sedan dess bland annat arbetat på tryckeri och reklambyråer. Dessutom har Kim haft egen reklambyrå och sätteri, numera har hon eget förlag. Kim har erfarenhet av bokbranschen genom alla led.

2014 höll Kim sin första skrivarkurs på hemmaplan. Sedan dess håller Kim sina  uppskattade skrivarkurser i Blekinge varje sommar och under höstlovet vecka 44. Längre ner kan du anmäla dig till nästa skrivkurs, samt läsa vad tidigare kursdeltagare tycker om Kims skrivarkurser.

Några omdömen från kursdeltagarna 26-29 juli 2018, fjärde kursen:

"Kursen hos Kim gav mig inspiration och glädje. Hon skapade en öppenhjärtig och familjär stämning som stannade kvar när dagen var slut. Jag hade inte förväntat mig den goda mat som Kim och Jan hade lagat. Färska blåbär plockade en bit bort till frukost, och grönsaker skördade från Kims trädgård till lunch och middag. Boendet var öppet och bidrog till den sammanhållning som kändes under kursen. I gölen intill huset simmade jag varje dag. Kort sagt var detta inte bara en inspirerande skrivarkurs utan också ett hälsoretreat." Emma Holmén

"Härlig kurs där du underhåller oss med historier från ditt författarliv. Du både berömmer och ger kritik, allt för att vi som skribenter ska utvecklas. Ditt engagemang, din glädje, att du är mån om att alla trivs och har det bra, det är värdefullt. Färgargårdens väggar har så mycket att berätta, perfekt inspiration till sagor och historier. Skrivarglädjen genomsyrar väggarna. Den UNDERBART hemlagade maten, gemenskapen och huset, får det nästan att kännas som ett hem. Även om gölen fick mig se ut som en schimpans, var det en stor tillgång att kunna gå och simma i pauserna. Precis som ett hem ska vara. Du fick mig att inse att mina texter kanske är någonting att ha trots allt. Kanske är jag lite fåordig när jag tackar för kritiken och berömmet runt skrivkursbordet, men inombords svallade hjärtat och jag är djupt tacksam för dina synpunkter. TACK!" Ida Bergman

"Nu har jag känt dig väldigt länge, och jag kan märka att du lägger ner hela din själ åt de här skrivarkurserna. Du ser till att alla har det trevligt, alla känner sig trygga och peppar alla att följa sina drömmar. Man blir full av levnadsglädje och inspiration i närheten av dig. Med andra ord ger jag kursen fem av fem möjliga stjärnor, för du täcker inte bara det nödvändigaste, utan du ger kursen liv. Jag blev stormförtjust i Färgargårdens charm, och förälskade mig i naturen, vilket förvånar mig för att jag är en storstadsmänniska. Allt var perfekt, förutom den hårda sängen. Men trots det vill jag inte ändra på något. All mat som serverades var gudomligt god, och det faktum att det var fräscht och nyodlat gjorde allt bättre. Tack Kim för en fantastisk upplevelse!" Alexander Nilsson

Vad säger du, låter det intressant? Du kan läsa mer om skrivarkursen här, eller så mejlar du helt enkelt mig, Kim M. Kimselius. Vi hörs!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!