Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 4 december 2019

Boken som berör Den där dagen av Kim M Kimselius

Boken som berör Den där dagen av Kim M Kimselius

När man börjar dagen genom att hitta en sådan här fin recension i inkorgen, då vet man att resten av dagen kommer att bli jättebra. Den där dagen är baserad på en självupplevd händelse och är den bästa bok jag har skrivit. Jag har inte ändrat ett enda ord, inte ett kommatecken ens, från det jag skrev boken tills den gick i tryck. Nedan kan du läsa vad Jessica Pettersson tyckte om boken. Så fina ord, guldkant på dagen!



Boken som berör
Kim M Kimselius är mest känd för sin serie av historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona, men utöver dem har hon även skrivit andra böcker, däribland boken ”Den där dagen”, en relativt kort och lättläst bok om ett väldigt allvarligt ämne. Boken är otroligt välskriven och lämnar mig som läsare djupt berörd. 

I boken möter vi Angelica som bär på en hemlighet kring vad som hände under sommarlovet som hon så gärna vill berätta för sin kille, men fruktar att inte bli förstådd och att få skulden för något som absolut inte är hennes fel. Vi får möta Angelica i hennes tankar, minnen och ensamhet, och till sist även se vad utfallet kan bli av att ett offer upplever skuld och skam för något som den absolut inte har någon skuld i. 
 
Boken slår an på många känslor, och man känner verkligen med huvudpersonen Angelica när man följer hennes historia. Sättet boken är skriven på får den att krypa in under skinnet på en. Kimselius ger målande beskrivningar av känslor, miljöer och händelser.

Förbered dig på att må illa, bli ledsen, frustrerad och arg när du läser denna hemska, men ack så viktiga och väl författade bok. 

Helt klart fem av fem stjärnor! Jessica Pettersson
 

Tack Jessica för de fina orden! 

Baksidestext:

Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:

"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...

Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.



Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!