Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 10 mars 2020

Skrivtävling Skriv om ett liv

Skrivtävling Skriv om ett liv
Ibland behöver man resa bort för att skriva sitt mästerverk. Nu har du chansen att vinna ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen. Skriv om ett liv och var med i tidningen Skrivas novelltävling. Till hjälp har du min bok Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien som snart finns ute på marknaden. Eller någon av mina andra handböcker om skrivprocessen.

Eftersom deadline inte är förrän 10 juni hinner du även gå en skrivkurs för mig vecka 15.

Lycka till!

Skriv ett liv och vinn ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen

Har du hittat ett fängslande livsöde du vill skildra? Då ska du delta i vår tävling! Skriv första kapitlet i en livsskildring och vinn ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen.
VAD: Stor skrivtävling i samarbete med Sigtunastiftelsen.
HUR: Skriv det första kapitlet i en livsskildring av dig själv, en släkting eller annan levande eller död person. Litterär kvalitet och förmågan att väcka nyfikenhet på fortsättningen premieras. Berättelsen ska vara non-fiction eller verklighetsbaserad – inte ren fiktion. Vi tar endast emot bidrag på svenska.
VEM: Tävlingen är öppen för Skrivas prenumeranter, och det är endast tillåtet att skicka in ett bidrag per person. Om du vill delta men inte redan är prenumerant kan du teckna din prenumeration här.
LÄNGD: Max 9 000 tecken inklusive blanksteg.
NÄR: Skicka in ditt bidrag via formuläret nedan senast den 10 juni. Vinnarbidragen publiceras i Skriva #4, som finns ute i mitten av augusti.

1:A PLATS:
Ett femdagars vistelsestipendium på anrika Sigtunastiftelsen. Här har otaliga svenska författare vistats och skrivit sedan mitten av 1930-talet då Sigtunastiftelsens författarstipendium började delas ut. I priset ingår helpension samt tillgång till Sigtunastiftelsens unika K-märkta bibliotek och arkiv. Läs mer på sigtunastiftelsen.se.

2:A–5:E PLATS:
Bokpaket från Offside Press.

Tips: Är du intresserad av att skildra människoöden utifrån verkliga berättelser? Vill du lära dig allt om hur du gör research, orienterar dig i arkiven, gör intervjuer, gestaltar livsöden – och inte minst få veta vad förläggarna säger? Missa då inte vårt event Skriv ett liv, som arrangeras i Göteborg den 18 april. Läs mer här och boka din plats!

Tävlingen är ett samarbete mellan Skriva och Sigtunastiftelsen.

Lycka till!


 Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!