Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 11 mars 2020

Ny handbok om skrivandet av Kimselius

Ny handbok om skrivandet av Kimselius


Ibland blir det bara en bok... Egentligen utan att det var planerat.

Det är just så mina böcker blir till. De poppar ur mig. Att Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien blev till kom sig av att Tre Hattar: Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson och jag, just nu arbetar med en bok i det ämnet.

När det blev förseningar på den boken, som var tänkt att användas som kursmaterial i Studieförbundet Vuxenskolans skrivkurs, satte jag snabbt ihop den här boken.

Eftersom jag både har skrivit min egen självbiografi: Författare Från dröm till verklighet, samt pappas biografi, Harrys äventyrliga liv, vet jag hur man ska bygga upp en bok om att skriva om sitt liv.

Dessutom har jag några släktingar som enträget uppmanar sina närmaste att berätta om sina liv. Därifrån har jag också fått många tips om vad man bör ha med i boken.

Nu är den här. Fortfarande ligger böckerna i kartong. Har varit för sjuk för att riktigt njuta av den nya boken. Men visst är det ett vackert omslag?

Från början hade jag tänkt ha en molnbild, lite som slutet av sitt liv. Fina molnbilder har jag från mina resor på Island där molnen är helt magiska. Medan jag bläddrade runt bland alla bilderna dök den här bilden upp.

Fotot tog jag när jag på eftermiddagen var på väg från dagens föreläsning på en skola, tillbaka till hotellet som låg nere i dalen i Akureyri på Island. Träden stod i guldgult och vägen syntes oändlig. När jag såg den här bilden tänkte jag på Livets väg. Precis vad en självbiografi ska symbolisera, eller hur.

Boken är på gång till Förlagssystem och kan snart beställas både hos din bokhandel och hos nätbutikerna, till exempel Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln (de två sistnämnda internetbutikerna höll på med serviceunderhåll och kunde inte länkas till).

Berätta gärna för mig om du läser boken och vad du tycker om den.

Kanske vill du gå skrivkursen hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona som handlar just om att skriva om sitt liv. 18 april håller jag kursen Skriv om ditt liv. Hjärtligt välkommen!

Hade jag inte varit så sjuk som jag är hade jag firat med champange att ännu en bok kan sättas i bokhyllan. Jippi!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!