Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 12 mars 2020

Öppet hus hos Kimselius 2020

Öppet hus hos Kimselius 2020

2019 hade jag Öppet hus för första gången här hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda, Blekinge.

Det blev så lyckat att jag tänkte fortsätta låta mina läsare komma hem till mig för att se min skrivarlya och träffa mina hundar. På bilden ser du hur Kiara överöses med pussar och kramar, medan Kotten som är ny i sådana här stora sociala sammanhang håller sig i trygghet tätt intill Kiara.

1 och 2 augusti, 12.00-18.00 öppnar jag portarna till mitt hus och skrivarlya igen
Hjärtligt välkommen!

Precis som förra året kommer det att finnas gästförfattare som visar upp sina böcker. Något som fick tidningarna att kalla mitt Öppet hur för "Eringsboda får en egen Bokmässa". Kanske blir det så... I gästboken hade besökarna kallat mitt Öppet hus för "Kolshults Bokmässa". Kärt barn har många namn.

De författare som var här 2019, Åsa Persson, Karin Sallander, Ulrika Amador och Lennart Guldbrandsson, var mycket nöjda med de två dagarna. Flera av dem nämnda att de aldrig tidigare hade sålt så många böcker vid en signering. Jättekul!

I år kommer det nya spännande författare. En av dem är Lisa Hågensen, som jag är en stor fan till. Jag älskar alla hennes böcker. Hon skriver i olika genrer och jag kommer att presentera henne mer ingående i ett senare blogginlägg.

Annika Andebark har gått skrivarkurs för mig och debuterar som författare i år, 2020. Hon är en av de författare som kommer till mitt Öppet Hus. En kvinna full av energi och glädje. Även hon kommer att få en längre presentation i ett senare blogginlägg.

Flera författare kommer att finnas på plats för att visa upp sina senaste alster och berätta om sitt författarskap.

Du kommer att få en guidad tur runt min skrivarlya och möjlighet att njuta av mitt vackra Paradis när det blommar som bäst.

Vi kommer att ha flera aktiviteter på gång och självklart kommer du att få träffa mina hundar även i år.

Mästerkonditorn kommer med sina goda bakverk. Nytt för i år är att det även kommer att finnas mer matnyttiga saker för dig. Förra året märkte vi att många hade rest långt och ville ha mer än kakor att mätta sig med, därför kommer det att finnas lite lättare mat att köpa också.

Som du ser på fotona på den här sidan hade jag ingen speciell plats för signering. Det var bara att hejda mig där jag fanns för tillfället, för att få böckerna signerade. En gång hamnade jag vid alla goda bakverk i köket. Så förföriskt doftande att jag var tvungen att ta en kaka innan jag fortsatte min rundvandring för att hinna träffa så många som möjligt av besökarna.

Ta sikte på den här grinden, som öppnas exakt 12.00 den 1 och 2 augusti och stänger 18.00. Kanske blir du en av alla de som blir fotograferade här vid grinden? Kika in här för att se foton från 2019 års Öppet Hus.


Hitta till mig 1 till 2 augusti 2020 när jag har Öppet Hus  Kolshult 28, Eringsboda, Blekinge
 

Vill du försäkra dig om att få exemplar av de nya böckerna kan det vara bra att berätta att du tänker komma. Då är chansen större att jag har tillräckligt många böcker hemma för att du ska få ditt signerade exemplar. Mejla Kim M. Kimselius, döp mejlet till ÖPPET HUS, eller skriv här i kommentaren att du planerar att komma.


De böcker som redan har kommit ut är:
Petit, Rödben och Riddaren
3:e boken i serien Petit och Rödbens äventyr.

Det är dags för ridddarspel på Kalmar Slott. Riddaren Rickard som Petit hjälpte att vinna vid riddarens första tornering, står darrande på borggården. Rödben och Petit ser honom oroligt se sig omkring på de andra betydligt större riddarna.
"Vi måste hjälpa honom! sa Petit, som genast hade känt igen den lille riddaren.
"Visst!" sa Spökkatten Rödben och började fundera ut en plan.

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien
En ny handbok om skrivandet. Perfekt för dig som vill skriva din självbiografi.

Du behöver inte vara en känd person för att ha något att berätta. Här får du råd av en erfaren författare som skrivit flera handböcker om skrivprocessen. Du får hjälp att komma igång och bygga upp boken, från idé till färdig produkt. Alla har en historia att berätta, även du. En lättläst och glädjefylld bok för alla som vill skriva om sitt liv.

 
Skräcken på Färgargården
Femte novellsamlingen som jag har gjort tillsammans med de fantastiska författarna på 2018 och 2019 års skrivarkurser.

Vad är det egentligen som händer i den gamla Färgargården? Människor försvinner i allt större mängd från Eringsboda. Mystiska saker sker. Vem är det som är roten till allt det onda? En bok fylld av skräckhistorier som får håret att resa sig på dig. Läs och njut! Moahahaha....

Skräckfyllda berättelser av skickliga författare, gör att det här är en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är slut.


Boksläpp på Silverskatten vid Johannishus slott
Det här är den 31:e boken om Theo och Ramona. Tänk så många böcker det har blivit om dem, så mycket historia jag har förmedlat till mina läsare. Underbart. Den här boken har alltså boksläpp 1-2 augusti 2020, till ett riktigt bra pris.

Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatten som hittades i slottets närhet. Vid ett besök på slottet kan Ramona inte låta bli att röra vid silverarmbandet, efter att hon har fått höra dess fascinerande historia. I nästa stund färdas Ramona och Theo genom tid och rum och står med ens öga mot öga med skattens ursprungliga ägare på 1000-talet. Där är skatten i sin helhet, glimrande och lockande. Det är många som är ute efter skatten. Ägaren tror att även Theo och Ramona tillhör dem som vill stjäla hans rikedom.
 
Ja, det var lite om vad som händer den 1-2 augusti 2020 här hemma hos mig. Hoppas du kommer!

Vi ses!

Vill du läsa tidigare blogginlägg om Öppet hus kan du klicka här.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!