Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 oktober 2009

Kimselius är på väg till Island

Är i tankarna på väg till Island: vilka kläder ska jag packa ned, vilka skor, är det kallt, regnar det mycket, hur kommer det att vara på Island.

Samtidigt ser jag fram emot lördagens signering på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Denna veckan har de frågor om mina böcker, prisutdelning på lördag när jag är där och signerar. Spännande.

Har i stort sett avslutat mitt engelska föredrag som jag ska hålla på bland annat Lärarhögskolan på Island och på några bibliotek och några skolor. Ska få till slutet ordentligt, är inte nöjd med det ännu. Därefter ska jag läsa och memorera föredraget. Gott om tid på planet och söndag kväll. Sedan är det full fart ända tills jag reser hem igen.

Idag har jag haft kontakt med Finland och mailat fram och tillbaka angående föreläsningarna där, bokat flygbiljetter med mera. Det är många bollar att hålla i luften just nu och vet du vad... Då trivs jag som allra bäst! Det ska vara full fart och fläkt, det ska hända mycket. Men det ska också finnas tid för skogspromenader med hundarna, att sitta och prata med min man och bara njuta av livet. Det är en härlig kombination.

Läste ett inlägg på Facebook idag om morgondagens media. Något jag har intresserat mig väldigt mycket för sedan jag var på seminariet Sociala Medier som Joakim Jardenberg höll på Bokmässan i Göteborg. Jag vill veta mer! Jag är nyfiken på att utforska nätet. Det har aldrig funnits möjlighet till det tidigare eftersom vi har haft ett vanligt modem, där allt har gått såååååååååååå långsamt. Med ADSL och Mobilt bredband går det mycket fortare, även om de som har Bredband med hög hastighet tycker att hastigheten på min uppkoppling sker med snigelfart. Tänk hur olika vi uppfattar internet!

Nu ska jag fortsätta med mitt engelska föredrag, samtidigt kan jag inte sluta och tänka på Finland och föredragsresan dit, för det kommer också att bli en höjdarupplevelse. Och Island som hägrar och där jag snart kommer att vara... Livet är kul, om man bara tar vara på alla tillfällen och tackar ja till allt som utvecklar och förhöjer livet.

Ha det så gott. Få se om jag hinner skriva igen innan jag åker, annars hörs vi från Island eller när jag kommer hem! Med foton!

På fotot ser du mig och Ingemar Lönnbom på Historisk Författarkväll arrangerat av S:t Knuts Gille på Kulturcentrum i Ronneby. Tyckte bilden illustrerar bra att jag är på väg, för det känns som om jag alltid är på väg någonstans.


Här kan du läsa fler inlägg om mina researchresor.
 
Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2013:
(Min bok Riddarsvärdet/Töfrasverdid släpptes den 14 oktober och låg på 6 plats på topplistan den 18 oktober)Island är en magisk plats som väcker fantasin.
Akureyri på Island är en fantastisk plats.  
Heta källor, Myvatn, Godafoss, Dimmurborgir och mystik på Island.  
Föreläsningar i undersköna Akureyri på Island.  
Vikingamuseet i Reykjavik.
 
Hösten 2009 var jag på Island i samband med att min bok Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska (Aftur til Pompei). Här kan du följa min resa över halva Island och se många av de foton jag tog och en liten kort filmsnutt. Jag har även bloggat om min resa efter att jag kom hem, där hittar du fler och andra foton.


Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2009: 
Kimselius är på väg till Island 
Första dagen på Island 
Andra dagen på Island besöker jag bland annat Pingvellir 
Tredje dagen på Island har jag en nära-döden-upplevelse 
Fjärde dagen på Island Selfoss och mycket mer  
Femte dagen på Island Reykjavik 
Sjätte dagen på Island Golden Circle 

Blogginlägg om Island med många foton:
Island Pingvellir Golden Circle

Blogginlägg om Vulkanen Eyjafjallajökull:
Eyjafjallajökull på Island har fått utbrott 

Onormal tystnad på grund av vulkanutbrottet 
Vulkanförfattaren 
Vulkanaskan kväver mig 
 

 Filmer från Island:
Filmsnutt från Island 


Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

 1. Hej Kim,
  Nu är jag inne och läser dina länkar om Island. Åh...blir så sugen att åka dit...Jag instämmer med dig helt i att livet ska vara fart och fläkt varvat med skogspromenader och familjemys. En härlig kombination :)
  Och det här citatet gillar jag...Livet är kul, om man bara tar vara på alla tillfällen och tackar ja till allt som utvecklar och förhöjer livet.
  Nu ska jag läsa vidare. Tack för att du delar med dig. Det är fantastiskt hur du hinner med allt! :)kram/Anne

  SvaraRadera
 2. Hej Anne
  Tack! Blir jätteglad för din långa kommentar. Ja, ibland undrar jag också hur jag hinner med :-)
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!