Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 20 april 2020

Ny vecka nya idéer

Ny vecka nya idéer

En ny vecka har startat. Ingenting är sig likt pågrund av Coronaviruset. Här är jag i Paris för många år sedan, research inför min bok Giljotinen som handlar om drottning Marie-Antoinette och franska revolutionen.

Nu lär det dröja innan det blir någon researchresa. Men man kan resa i fantasin, något jag är bra på när jag skriver böcker. Men man kan även läsa researchböcker, eller reseböcker. Ingenting jag gör just nu däremot, eftersom jag håller på att skriva Silverskatten vid Johannishus slott, bra att ha nära till platsen jag skriver om. Dessutom läser jag korrektur på den ombrutna boken Din självbiografi 10 sätt att skriva ditt liv.

Som du vet har jag massor av andra böcker på gång. Jag längtar tills de här två böckerna är klara, då ska jag ta itu med några av de påbörjade manus som ligger i datorn. Nu vill jag att de böckerna kommer ut!

Om Coronapandemin ställer till det så jag inte kan hålla skrivarkurs i sommar ska jag skriva på något av mina manus.

Som om det inte var nog med alla påbörjade manus i byrålådan formades en ny bok inom mig när jag vaknade. Hela första kapitlet, ord för ord fanns där. Önskar så att jag hade tid att ta itu med den boken, men jag skrev inte ens ner alla orden. Jag har för många påbörjade böcker. Finns inte en chans att jag hinner skriva klart alla innan jag dör. I och med Coronapandemin har döden kommit betydligt närmare. Vem vet när vår tid är ute?

Jag skriver på och är tacksam för varje minut jag får. Var rädd om dig! Håll avstånd! Även om du är ung! Tänk på oss som är äldre! Och tänk på dig själv, även du kan bli drabbad!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!