Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 23 februari 2020

Farlig mark av Louis Sachar

Farlig mark av Louis Sachar


Efter att ha läst Ett hål om dagen av Louis Sachar, letade jag genast upp fler böcker av författaren. Det här är nämligen en fantastisk författare som med små medel håller läsaren fångad genom hela berättelsen. Precis som Stephen King får Louis Sachar vardagen att bli skrämmande.

Berättelsen handlar om Tamaya och Marshall som gör sällskap hem efter skolan varje eftermiddag, trots att de egentligen inte är särskilt bra vänner, men de är grannar och ingen har tid att gå med dem den långa vägen till skolan.

Chad hotar med att slå Marshall och stämmer träff med honom efter skolan. Det gör att Marshall säger till Tamaya att de ska ta en genväg hem, genom skogen, förbi det inhägnade fabriksområdet. Men Chad har följt efter dem och går till anfall. Tamaya handlar utan att tänka, tar upp en näve lera och gnider in den i ansiktet på Chad.

Därefter flyr de. Det dröjer inte länge innan Tamaya inser att allt inte är som det ska. Händerna kliar och på kvällen dyker de första blåsorna upp. Nästa dag frågar läraren om någon har sett Chad som är försvunnen sedan gårdagen.

Tamayas händer blir allt värre och hon förstår att Chads försvinnande har något med att göra vad hon gjorde med honom i skogen. Hon ger sig ut i skogen för att leta rätt på Chad, utan att ha en aning om vad hon kommer att hitta där.

Jag hoppas att du tar dig tid att läsa den här boken, samt Ett hål om dagen, för båda böckerna ger stor läsupplevelse. En bok jag varmt rekommenderar dig att lägga i din läshög.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!