Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 12 januari 2020

Ett hål om dagen av Louis Sachar

Ett hål om dagen av Louis Sachar

Det här är en av de bästa böcker jag har läst på mycket länge. Den här boken är bevis på att man inte måste ha deckargåtor, mord och hemskheter. Det räcker att ha en välskriven bok som är så fängslande att man helt enkelt inte kan sluta lyssna, även om det egentligen inte händer så värst mycket. 

Berättelsen hnadlar om Stanley Yelnats, vars namn kan läsas likadant om man spegelvänder det. Stanley blir oskyldigt anklagad för att ha stulit ett par gymnastikskor, som damp ner från himlen på honom. Han hamnar i ett läger mitt ute i öknen, där alla internerna ska gräva ett hål varje dag, lika djupt som spaden är lång och lika långt åt alla håll som spadens längd. Det är ett styvt arbete som börjar innan solen har gått upp. Parallellt med Stanleys berättelse får vi höra om en åsna, ägaren och en kvinna. Mer ska jag inte berätta utan att fördärva läsningen för dig.

Lyssnandet förhöjdes av uppläsaren, Oscar Skagerberg. En bok jag definitivt tycker att du ska läsa, minst en gång.


Louis Sachars närmast kultförklarade Ett hål om dagen som utkom första gången 1998. Sedan dess har titeln getts ut över hela världen, i ständigt nya format. 2003 blev boken film i Hollywood.Här träffar läsaren otursförföljde Stanley Yelnats. Han är oskyldigt anklagad. Dömd att gräva hål i en torr, öde öken. Det är verkligen inte lätt att vara Stanley. Ett hål om dagen är ett mångfacetterat mysterium med en stor portion svart humor.

B. Wahlströms moderna klassiker är en fokuserad och starkt profilerad samling titlar där moderna klassiker får nytt liv för att nå fram till en ny generation läsare.

 
Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 
2 kommentarer:

  1. Den är riktigt bra, en av mina favoriter! Jag kan även rekommendera filmen; det är Louis Sachar själv som skrivit manus och det är en riktigt bra filmatisering.

    SvaraRadera
  2. Hej Evelina
    Åh, då ska jag försöka leta upp den. Boken var SÅ bra! Tack för tipset!
    Kram Kim :-D

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!