Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 21 februari 2020

En bok alla borde läsa Skärmhjärnan av Anders Hansen

En bok alla borde läsa Skärmhjärnan av Anders Hansen

En tänkvärd och intressant bok som jag tycker alla borde läsa. Jag vet inte om författaren, Anders Hansen, har rätt i sina åsikter, men samtidigt instämmer jag i många av de saker han skriver.

Född och uppväxt utan mobiltelefoner har jag svårt att förstå att mina vänner plockar upp sin mobil vid middagsbordet och börjar skriva på den. Jag lever här och nu, inte på någon social media, jag umgås med dem som sitter bredvid mig istället för de vänner jag har på nätet.

Jag ler lite vid förslagen om att lägga ifrån sig mobilen, stänga av den, inte titta på den under ett tag. Min mobil ligger i fickan för att räkna mina steg, och för att användas om jag behöver ringa. Ibland lägger jag ut en bild på Instagram och passar då samtidigt på att besvara kommentarer på mina tidigare bilder, det kan gå dagar mellan tillfällena. Jag är inte slav under mobilen, som många tycks vara om jag förstått den här boken rätt.

En tänkvärd bok som kanske får dig att ändra ditt mobiltelefonbeteende om du är slav under den. Något du kanske inte ens har reflekterat över, förrän du har läst den här boken. Läs!


Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud! 



Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!