Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 30 juli 2018

Fjärde skrivarkursen hos Kimselius på Färgargården

Fjärde skrivarkursen hos Kimselius på Färgargården

Då var ännu en helg med skrivsugna avslutad. Oerhört duktiga skrivkursdeltagare. Vi har gråtit, skrattat och berömt. Här har ni stora författare, de här kommer att bli något riktigt stort! WOW, vilka berättelser. Ibland fann jag inga ord. Den första bok de med största sannolikhet kommer att medverka i är Historiens vingslag runt Färgargården.

Jag har fått höra så många berömmande ord om kursen och maten: "Du är bättre än du tror!" "Du anar inte hur fantastisk du är!" "Förstår att dina kurser så snabbt blir fullbokade!" och så vidare. Här i blogginlägget kan du läsa vad kursdeltagarna tyckte om kursen, boendet och maten.

"Härlig kurs där du underhåller oss med historier från ditt författarliv. Du både berömmer och ger kritik, allt för att vi som skribenter ska utvecklas. Ditt engagemang, din glädje, att du är mån om att alla trivs och har det bra, det är värdefullt. Färgargårdens väggar har så mycket att berätta, perfekt inspiration till sagor och historier. Skrivarglädjen genomsyrar väggarna. Den UNDERBART hemlagade maten, gemenskapen och huset, får det nästan att kännas som ett hem. Även om gölen fick mig se ut som en schimpans, var det en stor tillgång att kunna gå och simma i pauserna. Precis som ett hem ska vara. Du fick mig att inse att mina texter kanske är någonting att ha trots allt. Kanske är jag lite fåordig när jag tackar för kritiken och berömmet runt skrivkursbordet, men inombords svallade hjärtat och jag är djupt tacksam för dina synpunkter. TACK!" Ida Bergman

Jag tror min kamera måste ha fått värmeslag i helgens hetta, runt 30 grader och mullrande åska. Många av bilderna har tyvärr blivit suddiga. Eller så beror suddigheten på att jag var så tagen av deltagarnas berättelser. Här är det Erica, Annika och Alexander på kortet.

"Kursen hos Kim gav mig inspiration och glädje. Hon skapade en öppenhjärtig och familjär stämning som stannade kvar när dagen var slut. Jag hade inte förväntat mig den goda mat som Kim och Jan hade lagat. Färska blåbär plockade en bit bort till frukost, och grönsaker skördade från Kims trädgård till lunch och middag. Boendet var öppet och bidrog till den sammanhållning som kändes under kursen. I gölen intill huset simmade jag varje dag. Kort sagt var detta inte bara en inspirerande skrivarkurs utan också ett hälsoretreat." Emma Holmén
 
Det här var en populär plats. Varför vet jag inte. Precis utanför kurslokalen, nedanför trappan till andra våningen. Här var det många som satte sig för att skriva, om platsen var ledig. Kanske hann de inte längre innan orden pockade på?

"Dagarna i Färgargården bar sagans skimmer. I tre dygn har vi umgåtts, delat sovrum, plockat ur diskmaskinen, skurit sallad och pratat, pratat, pratat. Sena samtal med nattmacka i köket, textsamtal över vinröd sammetsduk, frukostsamtal, lunchsamtal, middagssamtal. Vi har skrattat, gråtit, stöttat och peppat. Det har varit helt fantastiska dagar. TACK!!! Väldigt speciell miljö!" Annika Andebark.

"Elementen i kursmaterialet är de som vanligen finns i kurser. Men du lyckas väva ihop det på ett sätt jag inte mött tidigare. Du får gruppen att komma ihop, sänka garden och verkligen ge och ta av varandra." Göran Stille
 
Jag är superallergisk mot getingar och det här har varit en riktig getingsommar. Aldrig tidigare har det funnit så många getingar runt kursgården. Dessutom har det hela sommaren varit runt +30 grader. Därför har vi inte kunnat sitta ute så mycket som vi brukar göra. En kort stund kunde vi samlas framför sjön för att gå igenom våra arbeten. Sedan kom getingarna och åskan kom mullrande allt närmare, därför skyndade vi in till skrivkurslokalen för att fortsätta lyssna på varandras berättelser. Åh, vilka berättelser! Magiska!

"Mycket bra! Speciellt ekologiska maten. Blåbären var extremt goda för oss "blåbär"/nybörjare. Salladen och variationen på kött, fisk och kyckling. Kycklinggrytan var av gourmékvalité." Jenny Lundberg 

Det badades flitigt hela tiden. Vid minsta paus var det alltid någon som sprang ned till Togölen för att ta sig ett dopp, aldrig en och en, alltid minst två, det är något jag håller hårt på. Vill inte mista någon kursdeltagare på grund av att Näcken saknar sällskap (om du har läst Färgargårdens Andar, Morden på Färgargården eller Den magiska porten vid Färgargården, förstår du vad jag menar). Vid ett tillfälle var tiden för knapp och deltagarna hade i sin iver drivit upp bottenslam och såg ut som skäggiga gorillor allihop. Då var en dusch nödvändig. Snabbt in och snabbt ut, många våta fotspår och många våta kursdeltagare satt därefter i kurslokalen, eftersom de inte hade haft tid att torka sig. Jag ler fortfarande vid tanken på hur ivriga de alla var att inte missa en enda sekund av kursen.

"Att få möta människor med samma brinnande intresse för skrivandet som en själv, är en magisk känsla. Tack Kim för en oförglömlig helg. Du är en äkta glädjespridare och en underbar kursledare. Hoppas vi ses igen nästa år! Utöver att vädret gjorde nätterna något varma har både boendet och den kringliggande miljön varit fantastisk. Tack även för den vegetariska maten, tomatsoppan var min favorit!" Erica Karlström
 

"Nu har jag känt dig väldigt länge, och jag kan märka att du lägger ner hela din själ åt de här skrivarkurserna. Du ser till att alla har det trevligt, alla känner sig trygga och peppar alla att följa sina drömmar. Man blir full av levnadsglädje och inspiration i närheten av dig. Med andra ord ger jag kursen fem av fem möjliga stjärnor, för du täcker inte bara det nödvändigaste, utan du ger kursen liv. Jag blev stormförtjust i Färgargårdens charm, och förälskade mig i naturen, vilket förvånar mig för att jag är en storstadsmänniska. Allt var perfekt, förutom den hårda sängen. Men trots det vill jag inte ändra på något. All mat som serverades var gudomligt god, och det faktum att det var fräscht och nyodlat gjorde allt bättre. Tack Kim för en fantastisk upplevelse!" Alexander Nilsson
 
Jan och jag vill tacka alla sommarens skrivkursdeltagare, ni har gett oss oförglömliga minnen. Nu laddar vi inför Bokmässan i Göteborg, som är nästa stora evenemang, och även den allra sista bokmässan för vår del.

Nästa skrivarkurs är vecka 44, 1-4 november 2018. Några platser kvar. Välkommen!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!