Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 4 augusti 2018

Gästskribenter i 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

Gästskribenter i 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

En bok om samarbete behöver gästskribenter! Jag vet inte vem av oss som kom på idén, Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson, eller jag Kim M. Kimselius. Men en sak är säker, idén var lyckad.


Flera personer anmälde sig och ville medverka i boken, 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Alla hade de olika erfarenheter av samarbete. Vi försökte få bredd på gästskribenterna, för att det inte bara skulle bli författare som berättade sin historia. Folk hörsammade vårt upprop och sände in sina berättelser.

Nu tycker jag att de förtjänar ett omnämnande, förutom den utlovade bok som inom kort kommer att skickas till dem, som tack för medverkan.

Gästskribenter i 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

Johan Sturesson är musiker och skriver under rubriken Ett tongivande samarbete
Här följer ett litet utdrag ur hans text: "Som artist inom elektronisk musik är samarbeten något jag är väldigt bekant med. Mitt arbete omfattar musikproduktion, liveframträdanden och dj-framträdanden. I nuläget fokuserar jag nästan uteslutande på musikproduktion, vilket resulterar i ungefär 5-10 skivsläpp per år i formatet vinyl. Förutom att jag är soloartist medverkar jag i fyra olika bandkonstellationer."
Här kan du lära dig mer om Johan Sturesson och hans musik.

Kristina, Lennart och jag, Kim, ger ut handböckerna under det gemensamma namnet Tre hattar.

Annie Gylling är skådespelerska, drama- och teaterpedagog, samt skapare av Teater för Äldre, och skriver under den långa rubriken Teater och drama - ridån går upp för samspel och kommunikation över alla gränser
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "Teater och drama är ett av de starkaste kulturuttrycken för att utvecklas i samspel, kommunikation och samarbete. Både i den form när en teaterensemble eller en teaterpedagog arbetar mot en föreställning, men också när en dramapedagog använder sig av drama som arbetsmetod, för att stärka grupper och individer."
Här kan du läsa mer om Annie Gylling.

Här ser du oss med våra hattar, Kristina, Lennart och Kim.

Jens av Ekenstam Stenman är författare och skriver under rubriken Vi tar det från början
Här följer ett litet utdrag ur hans text: "Jag kläckte idén att om tjugo personer går samman i en novellantologi och köper tjugo exemplar var och sprider dem, då får vi fyrahundra läsare. Ralph Wikland gillade idén och tillsammans drog vi igång den. Allt skedde på Kapitel1, där vi skapade en bok och klistrade in allas bidrag. Sedan var det fritt fram för alla, även de som inte var med och skrev själva, att korrekturläsa och komma med redigeringsförslag i varje berättelse. Kommentarerna lades direkt under boken eller på vars och ens egen profilsida."
Här hittar du mer information om Jens av Ekenstam Stenman.

 
Här ser du samtliga böcker Kristina, Lennart och jag, Kim, har gett ut tillsammans: 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet och 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Fler böcker kommer...


Catrine Tollström är författare och skriver under rubriken Varför samarbeta med gästskribenter?
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "De samarbeten som ingår i de färdiga böckerna har inte i första hand skapats för att det är roligare att jobba tillsammans, i just det här fallet. Det viktigaste har varit kundfokus. För läsaren blir det mer underhållande och ger djupare kunskap om texten varieras med avsnitt från andra."
Här kan du läsa mer om Catrine Tollström.

Lennart, Kim och Kristina träffas en gång per år och signerar den gemensamma boken, för att köparna ska få boken signerad av samtliga författare.
 

Anni Svensson är kommunikatör, krönikör och författare och skriver under rubriken Skrivarkurser
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "Jag har deltagit i Kim M. Kimselius skrivarkurser flera gånger. Kims skrivarkurser och skrivargrupper på Facebook är ett gott exempel på hur samverkan lyfter den kreativa karriären. Samarbetet under och efter kurserna, med gemensam antologi, är ett fantastiskt bra exempel på utmärkt samarbete."
Här hittar du mer information om Anni Svensson.

Tre hattars första gemensamma bok, 10 misstag författare gör. Här är de färdigsignerade exemplaren.

Ulrika Amador är författare och skriver under rubriken Bra exempel på samarbete
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "En av de bästa exemplen jag har är naturligtvis samarbetet vi har inom Novellhotellet-gruppen. För Novellhotellet är en speciell sak. Boken är en samling noveller, skrivna av sju författare som träffades på en skrivarkurs i London 2016, jag var en av dem. Vi trivdes i varandras sällskap och höll kontakten i Sverige. Någon kom på titeln Novellhotellet och så var vi igång med att skriva på temat hotell."
Här hittar du mer information om Ulrika Amador.

Här är det bara Kristina och Lennart på bild, Kim står bakom kameran. Fotot är taget en ljuvlig majdag i samband med Bok och Hav i Karlskrona där Kim föreläste.

Helén Vedlé är utbildare, coach, planeringsexpert och författare och skriver under rubriken Livslust är att alltid ha kommande projekt
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "En dag får jag ett mejl från Rune. Han är utomlands och skriver sin 50:e bok. Han skriver: Helén vill du skriva en bok om effektivitet med mig? Jag tänker men han vet ju att jag är dyslektisk, sen svarar jag snabbt. Ja tack det vill jag gärna. Jag vill ha en utmaning. Vi träffas och brainstormar och kommer fram till att vi ska skriva en bok om hur man minskar sin stress genom bättre arbetsmetodik och prioritering."
Här hittar du mer information om Helen Vedlé.
 
Titti Nilsson, Ulla Adamsson och Jenny Holmström är författare och förläggare på Adhoni Bokförlag, de skriver under rubriken Vår samverkan är fantastisk
Här följer ett litet utdrag ur deras text: "Vi är tre kvinnor med författardrömmar som lärde hos Kim M. Kimselius. Kim är en så fantastiskt generös och inspirerande kursledare. Hennes entusiasm tände en längtan i oss att vidareutveckla vårt skrivande. När hon berättade om sin väg till egenutgivning, fick vi upp ögonen för att det är möjligt att publicera böcker utan att gå via de stora förlagens nålsögon."
Här hittar du mer information om Adhoni bokförlag och Titti Nilsson, Ulla Adamsson, samt Jenny Holmström.
 
Eftersom Kim inte fick plats på föregående foto, kommer ännu en bild från Bok och Hav. Tillsammans är Tre hattar starka, men vi fungerar alldeles utmärkt en och en, eftersom vi har stöd från varandra hela tiden.

Sofi Poulsen är förläggare och författare och skriver under rubriken Moll och dur
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "Östgöta-fantastik. En grupp för fantastikförfattare, som bor, eller har anknytning till just Östergötland. Det är en fantastisk liten grupp på cirka 17 medlemmar där vi både kan få testläsa, ha skrivträffar, problemlösningar inom allt vad det gäller förläggare och författares vardag. Vi åker på event tillsammans och har tagit fram en gemensam logga för gruppen."
Här hittar du mer information om Sofi Poulsen.

Christina Gustavson, fil.dr, leg. läkare, författare och förläggare skriver under rubriken Ett samarbete som fungerar
Här följer ett litet utdrag ur hennes text: "Ett bra samarbete börjar med en idé. Sedan behövs minst två personer som gillar idén och vill dra åt samma håll och därför beslutar sig för att dra lasset tillsammans, istället för att dra var sitt lass och konkurrera. Att både skriva och sälja böcker är svårt. I båda fallen har man mycket att vinna på att samarbeta med andra."  
Här hittar du  mer information om Christina Gustavson.

Känns det ensamt i ditt kreativa yrke? Saknar du någon att bolla dina idéer med? Kanske är samarbete något för dig? I boken 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär får du goda råd av tre proffs, med sammanlagt 40 års erfarenhet av bokbranschen och egen erfarenhet av samarbete. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att samarbeta på ett positivt sätt och nå nya framgångar. Som om inte det var nog, kan du ta del av alla gästskribenternas erfarenheter, de har mycket att dela med sig av!

Avslutar det här blogginlägget med en bild på oss alla tre, Kim, Lennart och Kristina, från bokmässan 2016 när vi gav ut vår första gemensamma Tre Hattarbok, 10 misstag författare gör, men inte den sista, för vi vet att samarbete fungerar.

Hör gärna av dig och berätta vad du tycker om våra böcker!

Blev du nyfiken på 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär kan du fråga efter boken hos din bokhandlare, på biblioteket, eller beställa den på nätet. Till exempel hos Bokus.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!