Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 10 januari 2014

Skrivtävling: Skriv en bok och vinn 30.000

Arbetets museum har utlyst en skrivtävling där du vinner 30.000 kronor och får din bok utgiven.

Mitt liv – mitt arbete


Skriv en bok och vinn 30 000 kronor. Den ska handla om ditt liv med tyngdpunkt på yrkeslivet.

Tävlingen är öppen för alla och arrangeras av föreningen Liv i Sverige i samarbete med Arbetets museum, Norrköping. Manuset, som ska vara skrivet på svenska får inte tidigare ha publicerats. Det ska vara mellan cirka 200 och 400 A4-sidor långt, vara skrivet med 12 p teckenstorlek, 1,5 radavstånd och 2,5 cm marginaler. Det ska skickas in på papper (vi tar inte emot bidrag på mejl) senast den 31 januari 2014.

Liv i Sverige är en ideell förening som i trettio år har verkat för att främja det självbiografiska berättandet, i tal och skrift. Vi har under den här tiden hjälpt 130 böcker ut på marknaden, varav flera antologier. Vi efterlyser nu en självbiografisk berättelse, men den här gången ska yrkeslivet vara i fokus, även om livets andra sidor naturligtvis inte får glömmas bort. Böcker om arbetslivet är det ganska ont om.

En vinnare får 30 000 kronor i pris. Dessutom garanterad utgivning på Migra förlag, Stockholm, efter eventuell redigering. Om nytryck blir aktuellt skrivs avtal som reglerar royaltyersättning till författaren. Eventuell vinstskatt betalar vinnaren själv. Boken och vinnaren presenteras på ett seminarium på Arbetets museum i september nästa år, samt vid Bokmässan i Göteborg. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare alls. Vill du ha ditt insända manus i retur ska du bifoga ett frankerat kuvert med din adress på.

Inkomna tävlingsbidrag arkiveras hos Arbetets museum och en del av dem kommer att publiceras på deras webbplats, efter att respektive skribent har lämnat sitt godkännande. Tävlingsjuryn består av lektörer i Liv i Sveriges styrelse samt av representanter från Arbetets museum och Migra förlag.

Vi vill ha ditt manus senast den 31 januari 2014.

Skicka det till:
Liv i Sverige
Västra Kanalgatan 23
151 71 Södertälje

Märk kuvertet: Mitt liv – mitt arbete.

För mer information kontakta: info@livisverige.org eller med brev till inlämningsadressen ovan. Det går också bra att ringa: 08-550 164 75.

Här hittar du fler Skrivtävlingar.

Lycka till!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!