Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 28 augusti 2018

Härliga förskoleelever på Korpadalsskolan i Karlshamn

Härliga förskoleelever på Korpadalsskolan i Karlshamn

Igår höll jag en av de första skrivkursuppdragen på Korpadalsskolan i Karlshamn. Storsamling för förskolan till andra klass. Därefter var det skrivkurs för förskolan.

Det är inte varje dag jag håller skrivarkurs på förskolan. Därför hade jag tänkt ut flera olika vägar för att få ur dem orden, för att de skulle känna sig delaktiga i det stora skrivprojekt man har på skolan.

När jag kom in i klassrummet slogs jag genast av bilden på tavlan, som visar på mig, som pratar och barnen som sitter tysta och lyssnar. Underbar bild!

Jag måste medge att jag var rätt slut efter dagen. Det är inte utan beundran för lärarna som jag lämnade skolan, samtidigt var jag lite avundsjuk. Tänk att få forma så många elever, få dem att älska orden, lära dem bokstäver, skriva...

Innan jag lämnade skolan var alla elever igång med sin del i det stora bokprojektet. "Gå inte! Du måste ha en kram!" sa en liten pojke och flög upp från sin plats.

Under lunchen sa en liten flicka "Vad mycket du pratar!" "Menar du att jag pratade länge?" frågade jag, eftersom jag hade haft en storsamling, där vi hade fått göra några kroppsövningar med jämna mellanrum för att de yngre inte skulle tappa tålamodet.

"Ja, jag bara ääääää, suck, åååååååå", sa flickan och lutade sig bakåt och grimaserade. Jag kunde inte låta bli att le. Härliga, ärliga barn!

De här små, väldigt små barnen (har jag varit så liten en gång?), började skolan förra tisdagen. Allt var nytt för dem, nya vänner, nya lokaler, nya lärare, ny matsal och så kommer jag.

En stor eloge till alla barn som satt tysta och lyssnade på mig, både i storsamlingen och under lektionen, trots spring i benen och trötthet.

Idag väntar nya utmaningar.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!