Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 juli 2019

Turisten av Olséni och Hansen

Turisten av Olséni och Hansen

Äntligen får jag möta pensionärerna igen. Egon och Ragnar hittar alltid på massor av dråpliga saker, även om det inte är deras fel, är det något de tror. När de försöker ställa allt till rätta blir det bara värre, så även denna gång.

Som i de tidigare böckerna får vi ta del av härliga miljöskildringar och starka personporträtt. Om du ännu inte läst någon av böckerna i serien tycker jag absolut att du ska börja. Varför inte nu, när det är sommar. De flesta berättelser utspelar sig under sommartid, vilket gör det extra njutbart att läsa dem när solen skiner. Rekommenderar dig varmt att läsa den här boken!


En humoristisk deckare med opålitliga pensionärer, en korrupt kyrkoherde och landets lataste polis

När Egon, 86 år, och hans ständige vapendragare, Ragnar, ställer ut en väns veteranbil på Skanör-Falsterbos årliga bilshow hittar de en död man i bagageutrymmet. Vem mannen är och hur han har hamnat där blir ett fall för Mårten Lind på Skanörspolisen. När kroppen sedan försvinner kompliceras saker och ting, och Mårten blir påtvingad en ny kollega som vill ta över utredningen. Samtidigt har Egon, trots att han inte tror på Gud, gått med i kyrkorådet. Han misstänker att den nytillträdde kyrkoherden inte har rent mjöl i påsen ...

Turisten är den femte och fristående delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum. I Turisten får vi återigen möta alla härliga karaktärer från de tidigare böckerna serien: Badhytten, Fågelskådaren, Ryttaren och Strandhotellet


Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!