Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 16 juli 2019

Magiska berättelser föds på Kimselius skrivarkurs på Färgargården

Magiska berättelser föds på Kimselius skrivarkurs på Färgargården

Ännu en Eget Skrivandekurs är slut på Färgargården. Som vanligt skulle vi ta den obligatoriska gruppbilden. Den här gången tog vi flera olika motiv. Ovan ser du oss vid skulpturparken utanför Färgargården.

Här står vi nere vid sjön med Färgargården i bakgrunden.

Och här har vi precis undgått att ramla i sjön allihop när bryggans fäste gav vika och en del av oss for ner i vattnet upp till anklarna. Du kanske ser att några av oss håller sig krampaktigt i stolpen. Nu vet du varför.

En av deltagarna som varit här många gånger hade den här gången kört vilse på väg till Färgargården. Därför tog jag upp Google Maps för att se var hon hade kört fel. Döm om min förvåning när det står KIMSELIUS SKRIVARKURSER på Google maps. Wow!

"Det var min första skrivkurs och hur det skulle bli kunde jag inte ana. Jag känner mig mycket nöjd med dagarna. Har fått utmärkta skrivtips, både om språk och om att skriva berättelser så att läsarna vill fortsätta läsa. Jag har verkligen fått använda min fantasi, vilket känns härligt." Carina Blid

På fredagen startade kursen. Deltagarna delades upp i två grupper och skickade ut i omgivningarna för att hämta inspiration. Jag satt och läste deras medhavda manus och njöt av alla orden.

När de kom tillbaka slog de sig ned vid olika bord och började forma berättelserna.

"Kursen är utvecklande för det praktiska skrivandet/hantverket. Förutom det är det välgörande att bli "duschad" i pepp från Kim och de andra på kursen." Marianne Toftebjörk 
 
Jag tycker Färgargården är så vacker och ligger naturskönt. Skrivarkurserna på Färgargården har blivit en del av sommaren för mig.

Här är en bild av några av förra veckans skrivkursdeltagare. De hamnade på bild på Boktuggs nyhetsbrev. Gissa om de var glada över det.

När det var dags för enskilt skrivande drog deltagarna sig tillbaka till olika delar av huset. Några av dem valde att stanna kvar på sina platser i kurslokalen.

Vi hade många trevliga pratstunder. Deltagarna var engagerade och härliga skratt fyllde lokalen.

"Det var under stor anspänning som jag kom till kursen då jag under 3/4 år känt att jag tappat orden. Gruppen var fin och tillåtande. Sakta kom orden tillbaka.Jag fick bekräftelse på att jag kan skriva. Trots en del tekniskt strul, känner jag mig nöjd. Jag har presterat långt fler ord än jag vågat hoppas på. Ett enda ord från mitt innersta: TACK!" Tuula Löfborg.


"Allt är till största belåtenhet. Kim och Jan har tagit mycket bra hand om oss. Gruppen var väl sammansatt och uppgifterna givande och lärorika. Samarbetade bra och hoppas på att se alla igen." Pia Hansen

"Kursen har bidragit till att få skrivarådran att pulsera igen. En effektiv igångsättning när det gäller insomnat eget skrivande. Jag har fått inspiration att våga fortsätta, att verkligen prioritera skrivandet igen. Kim ger personlig vägledning, har en blick för var och en. Samtidigt en förmåga att förmedla tillit - att vi har det som behövs för att skriva vidare." Jenny Morén Karlsson

De har åter samlats i sina grupper och väver ihop sin gemensamma berättelser. Ett under av ord blev resultat.

På lördagen kom ett stort åskoväder in över Eringsboda. Åskan dundrade och blixtarna for över himlen. STORA hagel hamrade på bilarna utanför och studsade upp från marken. Färgargården dränktes i regn och hagel.

Men där inne var det varmt och skönt. Ena gruppen hade samlats i köket och gick igenom sin berättelse.

"Som vanligt en fristad för tankar och skrivande. Denna kurshelg blir varje år någon slags egentid för mig som är så värdefull. Att få lära och utvecklas i en helt prestigelös miljö är ovanligt nuförtiden. Men det kan man verkligen hos Kim!" Ulrika Amador

Jag kröp upp i fåtöljen och fortsatte läsa i sällskap av en kopp te. Här hade jag sedan "kvartssamtalen" som kursdeltagarna kallade det, när jag gick igenom deras berättelse, en och en.

När regnet upphört gick jag ut för att se efter om några bilar blivit skadade av de stora hagelkornen. Allt såg nytvättat ut och solen sken strax på Färgargården igen.

Inne var det dags för lördagens middag som avåts med god aptit. Tänk vad hungrig man kan bli av att skriva.

"Som vanligt en fantastisk helg. Direkt man kliver innanför dörrarna blir man så välkomnad. Både av Kim och sina härliga kompisar. I år var dessutom temat skräck, något som är min hemmaplan. Tack, fantastiska Kim!"

Söndag. Sista dagen på kursen. Solen sken och vi samlades utomhus där det var högläsning av de gemensamma berättelserna.
Här är det Åsa Persson som läser.

"Jättekul att träffa alla artfränder, särskilt dem man träffat innan. Skrivövningen där vi i grupp skrev på en novell var bara så bäst! Tack för allt stöd och uppmärksamhet. Kim är toppen att se oss alla!" Åsa Persson.
Susanne Lifjord.

"En alltid inspirerande kurs, så mycket samlad kunskap i skrivandets konst. Mötet med Kim och alla deltagare ger en sådan glädje i skrivandet när man behöver en kick. Miljön i och runt Färgargården är fantastisk. Mysigt boende och fantastiskt god mat." Susanne Lifjord.

Marie Robé.

"Återigen har jag fått uppleva en härlig helg på Färgargården i Eringsboda. I en underbar miljö har jag fått möta fantastiska människor som har samma kärlek till ord och berättelser som jag. Det har varit inspirerande och lärorikt. Att få Kims vägledning och stöttning känns tryggt." Marie Robé
 
Vår "vaktmästare" Jan, min man. Han är vår fixare. Tog med slägga och slog ned stolparna som hade släppt när vi var nära att ramla i sjön. Han kommer med maten, plockar ur diskmaskinen och kommer med det jag råkat glömma hemma, eller om kaffet har tagit slut, eller mjölken. Då ringer vi Jan och han är strax där med det som saknas.

Det har varit en helt magisk helg och alla har sagt att de kommer tillbaka samma tid nästa sommar. Något jag innerligt hoppas på, för alla var fantastiska författare. Några av dem har fått sina böcker utgivna: Ulrika Amador, Karin Sallander och Åsa Persson. Det är bara en tidsfråga innan du kan läsa alla de andras böcker också.

Vill du gå skrivkurs för mig på Färgargården? Jag har några platser kvar vecka 44 i år.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 2 kommentarer:

 1. Oj, oj! Jag längtar verkligen till All Helgonatid. Det blir ingen grå november som det står i sången ”Minns i november det ljuva september”...
  Tur att det är några månader kvar att förbereda sig inför nya möjligheter och möten.

  SvaraRadera
 2. Hej Karin
  Härligt att höra. Det ska bli trevligt att träffa dig och andra skrivsugna för att inspirera er lika mycket som jag inspirerade den här gruppen.
  Vi ses i november om du inte kommer på Öppet Hus i augusti https://kim-m-kimselius.blogspot.com/2019/05/kommer-du-pa-oppet-hus-hos-kimselius-3.html
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!