Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 15 januari 2015

Omslaget till TudorRosen - Kampen om makten är nu klart

Omslaget till TudorRosen - Kampen om makten är nu klart. Här kan du se hur omslaget har vuxit fram.
Som vanligt får jag en första skiss i svartvitt.

Därefter kommer en färgskiss, för att vi ska bestämma färgerna på omslaget.

Här ser du hur omslaget nästan är klart. Efter att jag hade lagt ut den här bilden blev det många diskussioner om namnet TudorRosen. Illustratören fixade snabbt en ny bild med rätt rubrik. Ser du att illustratören Mats Minnhagen nu har vänt bilden. Jag blir alltid lite full i skratt för han gör oftast så när han väl har färglagt omslaget.

Här ser du det färdiga resultatet från illustratören. Jag arbetar för fullt med själva innehållet och boken kommer ut i augusti 2015.

TudorRosen - Kampen om makten handlar om Henrik VII och hans familj. Henrik VII var den förste kungen av huset Tudor. Han hävdade sin rätt till tronen genom sin härkomst från huset Lancaster. Genom att besegra Rikard III i slaget vid Bosworth Field övertog han Englands krona. Han slog samman ätterna Lancaster och York, genom att gifta sig med Elisabet av York, vilket blev slutet för Rosornas krig.

Den röd-vita Tudorrosen var symbol för huset Tudor. I slutet av Rosornas krig skapades den röd-vita rosen, genom att ena Yorks vita ros och Lancasters röda ros.


Det här är ett ämne jag tycker väldigt mycket om att arbeta med. Intriger, spänning och många hemligheter. Jag fortsätter skriva...
 
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Så kul att se hur omslaget arbetas fram. Du inspirerade mig att själv skriva arbetet med att ta fram omslaget till Tredje principen. Det var en lång och spännande resa! Jag fick ändra mig flera gånger, men var också väldigt bestämd om hur vissa saker skulle kännas. Till slut blev det kanonbra!

  Inlägget finns på Anna skriver under:
  http://annaskriverunder.se/ett-omslag-blir-till/

  SvaraRadera
 2. Hej Anna

  Läste ditt blogginlägg, mycket intressant att se hur omslaget har vuxit fram. Verkar vara en spännande bok. Lycka till med den!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!