Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 januari 2015

Skrivprocess: Var flitig med skrivandet!

Hoppas att du skriver flitigt hela tiden. För det kommer ständigt nya novelltävlingar som du kan skicka in ditt material till. Även om den berättelse du har skrivit inte har tillräckligt många tecken, eller är för lång, är det möjligt att lägga till eller ta bort ord och bokstäver för att få till rätt längd på texten.

Att det blir rätt genren är en annan sak, det är inte så lätt att ändra på en redan skriven text, men... Om du skriver noveller ofta har du mycket lättare för att kasta dig över en ny novelltävling, orden kommer av sig själv och meningarna byggs upp med lätthet.

Jag har märkt att om jag gör ett avbrott på några dagar i skrivandet, då flödar orden inte lika lätt. Därför håller jag igång så gott jag kan och skriver något varje dag. Det gör också att jag alltid är inne i berättelsen, den flyter omkring i huvudet och bearbetas hela tiden. Då är det lätt att sätta sig och fortsätta skriva.

Tänk på att det ska vara roligt att skriva, skriv till dig själv, något du brinner för att berätta, något du gärna vill dela med dig av, eller en berättelse som pockar på att få se dagens ljus. Skriv! För snart kommer det ännu en skrivtävling här.
Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta alla tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!