Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 januari 2020

Stipendier att söka under 2020

Stipendier att söka under 2020

Tänker du satsa på ditt författarskap under 2020? Då tycker jag att du ska försöka få ett stipendium för att kunna ta lite ledigt och få tid för skrivandet.

Författarförbundet har sina ansökningstider i februari, då är det Författarfonden och Fotokopieringsfonden du kan söka. Men det finns även vistelsestipendium, där du får bo gratis på någon naturskön plats för att få tid för skrivandet.


Stipendier på 5.000 kr från föreningen Arbetarskrivare, deadline 15 jan. Dags att ansöka med andra ord: arbetarskrivare.wordpress.com

Arvid Lindmans 60-årsfonds stipendier för unga politiska skribenter på 15.000 kr, löpande ansökningar: arvidlindmansfond.se/att-soka-anslag

Byggnads kulturstipendium på 15.000 kr, deadline 2 mars: Byggnads.se/om-oss/om-oss/kulturstipendium

Lilly och Tages find för unga författare (födda efter 1983), varierande belopp, deadline sommaren 2020: forfattarforbundet.se/stipendier

Stipendium för att bekosta arbetsrum, högst 3.000 kr/mån i 3 år, deadline juni 2020: forfattarforbundet.se/stipendier

Jubileumsfondens stipendier för författare med ekonomiska svårigheter, deadline i april: forfattarforbundet.se/stipendier

Du kan även söka kommunala kulturstipendier. Tidigare fanns det en bok med alla stipendier på biblioteken. Vet inte om den boken har uppdaterats, nu när allt finns sökbart på internet. Med andra ord tycker jag att du ska söka efter fler stipendier på nätet.

Lycka till!

För att du ska veta att det inte är alldeles hopplöst att få ett stipendium vill jag berätta att jag sökte resebidrag från en stiftelse för att göra research inför min bok Faraos Förbannelse. Jag bestämde mig för att jag bara skulle skriva boken om jag fick pengarna.

Du ser, jag lyckades få stipendium, för resultat blev en riktig bok.

Baksidestext:
Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt. Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen. Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.

Några av alla omdömen om boken:
"Detta var en otroligt bra och spännande bok. Den var skriven på ett sätt som gör läsaren nyfiken och håller intresset uppe. Det är inte svårt att förstå varför Kim M Kimselius är en uppskattad författare." Veronica Cadji

"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad." BTJ, lektör Lars Rask.

Se nu till att söka stipendium. Jag håller tummarna för dig!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!