Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 september 2014

"Detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills!" Anastasias öde av Kim M Kimselius

 "Detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills!"

Det kom en härlig recension från Fanny Olsson, som hade läst Anastasias öde. Jag vet att Fanny har läst alla mina böcker och följt mitt författarskap under många, många år. Det här är Fannys ord om Anastasias öde:

Anastasias öde:
I den senaste boken skriven av Kim M Kimselius om Theo och Ramonas äventyr, tar hon oss med på en resa till Ryssland, mitt under Ryska revolutionen. I bokens början får vi vara med om hur Theo förflyttas i tiden utan sin bästa vän, och trolovade, Ramona, till den mytomspunna prinsessan Anastasia. Handlingen tar sedan fart när Theo inser var han är och inser att han måste försöka hjälpa familjen Romanov. På andra linjen har vi sedan Ramona som inser var Theo har hamnat, och därför själv försöker åka efter honom för att hjälpa till. När hon väl lyckas komma dit och hittar Theo har historien tagit en stor vändning på ett sätt som aldrig tidigare har drabbat det unga paret.

Personligen var det en av de böcker av Kim som jag sett mest fram emot att läsa, för ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av legenden om Anastasia, och med Kims böcker vet jag att jag kommer få lära mig om vad som egentligen hände med henne. Boken är till större del historiskt korrekt, och de få ändringar som Kim har gjort kan man läsa om i slutet av boken, där hon har skrivit en faktadel med årtal och ordlista. Den hjälpte mycket, och är även den underhållande. Det är ett lättsamt sätt att lära sig historia på.

En sak som jag tycker gör att Anastasias öde utmärker sig från resterande böcker i serien, är hur Theo och Ramonas relation påverkas under den tid de spenderar i Ryssland. Från att alltid ha varit det perfekta och självklara paret stöter de här på lite motstånd, och det behövs visas, då livet inte alltid är spikrakt och perfekt. Det är något som jag tror Theo och Ramona har insett många gånger under sina tidsresor.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills, då den innehåller allting man förväntar sig av den, och lite till. Historian visas på ett bra sätt, och man lär sig otroligt mycket; känslor visas tydligt och man rycks med i handlingen. Ett strålande jobb av Kim helt enkelt!

Tack för den fina recensionen Fanny!

Om du har skrivit en recension får du gärna mejla till mig så kanske din recension hamnar här på min blogg.
 
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!