Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 30 mars 2017

En vanlig arbetsdag i en författares liv

En vanlig arbetsdag i en författares liv

Även om jag ofta får frågan hur en vanlig arbetsdag ser ut, är ingen dag den andra lik i en författares liv. Jag ska ta dig med på en av mina arbetsdagar. Den här gången gick resan till Bräkne Hoby, utanför Ronneby i Blekinge. Där träffade jag det här härliga gänget.

De har lyckan att få prova på olika kulturformer under 12 veckor, i Kulturprogrammet Hållbar Personlig Utveckling. Jag hade förmånen att få träffa dem deras första vecka. Åh, vad roligt det var. Självklart arbetade vi med skrivandet. Jag har träffat dem två gånger den här veckan. Båda har varit lika intensiva och givande.

Igår skrev vi en berättelse tillsammans. Då gör vi som så att vi skriver en liten bit var och lämnar vår del av berättelsen oavslutad, för den andra att fortsätta på. Det kan bli rätt roliga berättelser. Här kan du läsa den vi skrev igår:

Maj-Britt höll vinstlotten i handen. 1 miljon! Det fanns så mycket hon kunde göra med de pengarna. Hon skulle börja med att lämna den där värdelösa maken hon har. Annars går det aldrig att njuta av vinsten. Dessutom skulle han ju bara slösa allt på trasiga bildelar. Han ska bygga sin drömbil nämligen. Men det blir ingen drömbil, inte ens en skrotbil. Det blir högar i garaget.

Men strunt i den struttgubbben. Nu ska jag köpa en ponny till Lottie och en get till mig själv. Deras lada ska vara som ett slott och det ska heta "Vete du hö mycket jag älskar dig" - Klöfven och Mulebule.  Geten ska heta prinsessan Kanelsnäcka. De skulle öppna ett spa där de kunde ta emot alla möjliga gäster som ville bada i lera eller bli masserade av geten. I poolen skulle de ha vin istället för vatten, så att gästerna blev fulla och spenderade ännu mera pengar. Men det kanske skulle bli alldeles för mycket kaos? Tänk om någon dricker för mycket och springer naken på gräsmattan och skriker skjut mig!!!

Jag hade velat skjuta mig om det var jag som gjorde så, men nu är det inte jag. Jag skulle också spenderat pengarna på att bygga en stor nyckelpiga av ren koskit på bakgården. Så alla djuren har något att se upp till.

Verkligheten slog bort mina tankar och drömmar. Bakom stenmuren sitter det en utvecklingsstörd man. Han har tuggat i sig min vinstlott, för rikedom är inte bra, har hans mamma sagt.

Slut!

Ja, så där roligt kan man ha en helt vanlig arbetsdag.

Jag vill gärna visa er den här fina rockstjärnan också, iklädd sin fina Batmandräkt. Jag var allt lite avundsjuk på henne. Visst är hon fin?

Längtar efter att träffa dem igen, men nu dröjer det drygt en månad innan vi ses igen. Innan dess drar jag ut på nya äventyr/skrivarkurser/föreläsningar/researchresor runt om i vårt land. Med andra ord finns det inga vanliga arbetsdagar för författare. Alla dagar bjuder på överraskningar, både i form av ord och upplevelser.

Jag älskar att vara författare.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


2 kommentarer:

 1. Vilken härlig historia det blev!
  Kram! // Ann

  SvaraRadera
 2. Hej Ann

  Tack så mycket! Ja, det blir lite tokerier när författarna släpper loss fantasin och skriver fritt.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!