Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 6 juni 2016

Vill du åka till Spa och skriva tillsammans med likasinnade?

Anna Hellqvist anordnar Författarspa i augusti, något som skulle passa dig? Det låter väldigt mysigt. Läs nedan så förstår du vad jag menar.


Skrivarspa den 26 till 28 augusti 2016
Det är inte en skrivkurs utan en helg då du helt kan ägna dig åt ditt eget skrivande, i sällskap med andra som också skriver. För det finns inget så inspirerande som att umgås med andra kreativt skrivande personer. Att dessutom få göra det i en inspirerande och vacker miljö borta från alla krav är väl ännu bättre.

Ska vi bara skriva?

Nej, inte helt. Kvällsmåltiderna intar vi tillsammans och för den som vill prata om skrivande och skrivandeprocessen är det fritt fram.
Varje morgon, efter frukost, kickar vi igång dagen och skrivandet med en ”skrivövning”. Sen väljer var och en själv sin plats för sitt skrivande.

Det här är ett Skrivspa, inte ett hälsospa

Även om den här miljön kommer att få dig att må bra. Du ska ha tid för ditt skrivande och inte lägga tid på annat som distraherar och tar den tiden ifrån dig. Vill du göra yoga, chi gong eller annat själv på stranden är det naturligtvis okej.

Alla kan delta!

Det spelar ingen roll om du är ny i ditt skrivande eller om du skriver sen långt tillbaka. Du är lika välkommen att delta. Det enda kravet är att du vill ägna dig åt din egen text/texter under den här helgen. Även den som själv håller skrivkurser eller på annat sätt jobbar med andras texter kan behöva ett Skrivspa och ”bara få vara” sig själv.
Loftet 2 korsa

Loftet korsa


Anmäl och boka plats
Anmäl ditt intresse på boka@annahellqvist.com eller här . Uppge namn, adress och mejladress. Max 10 deltagare så det är först till kvarn som gäller. När du har anmält dig och om det finns platser kvar får du uppgifter om inbetalning. Din plats är säkrad först efter betalning och introduktionspriset är som du ser här nedan 2875kr inkl. moms (ordinarie 3.500kr).
Anmälan senast den 15 juli.

Det här ingår i din skrivarhelg: 
  • En lättare måltid på fredag kväll
  • Frukost lördag + söndag
  • Kickstart på dagen med en skrivövning
  • Lunchbuffé lördag + söndag (du väljer själv tiden mellan 12 – 15:30)
  • Eftermiddagsfika: Kaffe(/te + kaka (tillgängligt fram till 16:00)
  • Middag lördag består av huvudrätt + efterrätt. Vid bra väder blir det från grillen nere vid stranden och den vedeldade bastun.
  • Sängplats i delat rum på loftet (OBS! det finns något enstaka singelrum)
  • Samkväm (eller skrivtid) på kvällarna uppe på loftet för den som vill
  • Dusch och elvärmd bastu finns på stallplan (ca 25 m från Herrgården)Skärmavbild 2016-05-26 kl. 11.12.15
korsa strandenKorsa solnedgång

Varför arrangera ett Skrivspa?

Jag tror att det finns fler som känner det där behovet av att få åka bort och skriva, utan familj, utan besvär med att laga mat eller andra sysslor, helt enkelt utan några krav. Att bara få ge sig själv tid för att skriva.
Skrivkurser är alltid bra och utvecklande men det är inte alltid man vill gå på kurs för att få inspiration. Det egna skrivande är också utvecklande och att få sitta tillsammans med andra som skriver är något väldigt speciellt. Även om man sitter där tyst och nedsjunken i sin egen text.
lektörsläsning ingår i priset

Så här kommer du till Korså herrgård

Bil: Det finns två grusvägar in till Korså bruk, en från Storvik och en från Hofors. Där dessa möts ligger destinationen. Kommer du med bil skickar jag vägbeskrivning till dig med din bekräftelse.
Tåg/buss:
Ta tåget till Hofors station (Tågkompaniets har ett billigt sommarkortserbjudande) eller buss till Hofors centrum så kommer antingen jag eller någon från Herrgården och hämtar dig.
Det tar ca 15 min från Hofors till Korså bruk.
Samåkning i bil: Meddela mig om du kan tänka dig att plocka upp någon på vägen så förmedlar jag kontakten.


För mer information kontakta Anna Hellqvist.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!