Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 april 2018

Flytten till Cornwall av Lis Fenwick

Flytten till Cornwall av Lis Fenwick

Den här boken ville jag läsa för att omslaget lockade mig. Jag läste inte vad boken handlade om, utan utgick helt och hållet från omslaget.


Flytten till Cornwall läste jag som e-bok och det blev en besvikelse. Jag tror inte att pappersboken är uppbyggd på samma sätt. Men i e-boken gick personerna in i varandra. Inga blankrader när det var en ny persons tankar, eller när det hade förflutit en viss tid. Inte ens en ny rad, utan när Maddie tänkte på en sak, kom Hannas tankar i nästa mening, fast det var först ett par rader ner som man förstod att det var en ny persons tankar. Urdåligt gjort av ett så stort förlag som Norstedts. Det förtog läsglädjen eftersom jag var tvungen att hela tiden gå tillbaka för att få sammanhang i berättelsen.

För det här var en bra bok, annars hade jag gett upp efter första kapitlet. Den hade fått full pott om det inte hade varit för att e-boken var så dåligt gjord. Jag rekommenderar dig att läsa boken, men då i pappersformat!

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?Den får tre stjärnor av fem möjliga (på grund av att e-boken var så dåligt uppbyggd.)


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!